Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο10 μετά το Australian Open - Υποχώρησε τρεις θέσεις, στο Νο9 η Σάκκαρη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο10 μετά το Australian Open - Υποχώρησε τρεις θέσεις, στο Νο9 η Σάκκαρη

Ανακοινώθηκαν οι νέες κατατάξεις μετά το τέλος του Australian Open

tsitsipas-no10
Στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις υποχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του από τον Φριτζ στο Australian Open.

Μια αναμενόμενη πτώση τριών θέσεων από τη στιγμή που είχε να υπερασπιστεί 1.200 βαθμούς, αλλά το θετικό είναι πως έμεινε στη πρώτη δεκάδα κι αυτό χάρη στον αποκλεισμό του Ντε Μινόρ από τον Ρούμπλεφ.

Η εξάδα έμεινε αμετάβλητη (Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ, Σίνερ, Ρούμπλεφ, Ζβέρεφ κατά σειρά) παρά τον τίτλο του Σίνερ, με τον Ρούνε να ανεβαίνει στο Νο7, τον Χουρκάτς στο Νο8 και τον Φριτζ στο Νο9.

Μεγάλο άνοδο 19 θέσεων είχε ο Κετσμάνοβιτς (Νο41), 22 ο Μπόργκες (Νο47) και 24 ο Κομπόλι (Νο76), ως οι πιο κερδισμένοι από το τουρνουά στη Μελβούρνη.

Κλείσιμο
Στα διπλά, ο Πέτρος Τσιτσιπάς υποχώρησε 12 θέσεις και πλέον είναι στο Νο107 και ο Στέφανος στο Νο125.

H Σάκκαρη στο Νο9

Στο Top10 παρέμεινε και η Μαρία Σάκκαρη. Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό στη Μελβούρνη, η Ελληνίδα τενίστρια είναι στο Νο9 αυτή την εβδομάδα, με το Top10 να έχει αρκετές ανακατατάξεις.

Σβιόντεκ και Σαμπαλένκα παραμένουν στο Νο1 και το Νο2, ενώ Νο3 πέρασε η Κόκο Γκοφ και η Τζέσικα Πεγκούλα στο Νο4, αφού η Ριμπάκινα έπεσε στο Νο5. Σταθερά στο Νο6 η Ζαμπέρ, ενώ η Κινγουέν Ζενγκ μετά τον τελικό στη Μελβούρνη, κέρδισε 8 θέσεις και πλέον φιγουράρει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, με τις Βοντρούσοβα, Σάκκαρη και Μούχοβα να κλείνουν την 10αδα.

Η Νταϊάνα Γιαστρέμσκα μετά την τρελή της πορεία από τα προκριματικά, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ανέβηκε 64 θέσεις και πλέον είναι στο Νο29, ενώ στο Νο30, έχοντας κερδίσει 20 θέσεις, είναι η Λίντα Νόσκοβα. Η Μίρα Αντρέεβα κέρδισε επίσης 12 θέσεις (Νο35), η Καλίνσκαγια 37 θέσεις (Νο38) και η Φρετς 18 θέσεις (Νο51).

Η Πάουλα Μπαντόσα επανέρχεται στο Τοπ100 καθώς είναι στο Νο83, ενώ στην 100αδα μπήκε και η 16χρονη Λίντα Φρουχβίρτοβα (Νο96), αλλά και η Μαρία Τιμοφέγιεβα που ανέβηκε από το Νο170 στο Νο100!

Οσον αφορά τις υπόλοιπες Ελληνίδες, η Γραμματικοπούλου ανέβηκε 13 θέσεις και είναι στο Νο206, η Παπαμιχαήλ έπεσε στο Νο229, ενώ ακολουθούν Σακελλαρίδη (Νο279), Ματούλα (Νο318), Παύλου (Νο417) και Λάκη (Νο506).

Στα διπλά, η Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο97, η Γραμματικοπούλου στο Νο117 και η Σακελλαρίδη στο Νο159.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας της Φαίης Σκορδά

Στη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου - Θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Το διήμερο της ψυχρής εισβολής σε χάρτες: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Πότε και πού θα το στρώσει στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης