Αρίνα Σαμπαλένκα: Εκπλήρωσε την επιθυμία του πατέρα της κερδίζοντας 2 Grand Slam έως τα 25 της - Βίντεο

Αρίνα Σαμπαλένκα: Εκπλήρωσε την επιθυμία του πατέρα της κερδίζοντας 2 Grand Slam έως τα 25 της - Βίντεο

Η Λευκορωσίδα κέρδισε για 2η σερί χρονιά το Australian Open και αφιέρωσε τον τίτλο στον πατέρα της που έχασε πριν από 4 χρόνια 

sabalenka
Ιστορία έγραψε πριν από λίγες ώρες στη Μελβούρνη η Αρίνα Σαμπαλένκα κερδίζοντας για 2η σερί χρονιά το Australian Open. 

Η 25χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία, που ζει μόνιμα στο Μαϊάμι, έφτασε τα 2 Grand Slam στην καριέρα της αλλά παρέμεινε στο Νο2 αφού στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι η Ίγκα Σβιόντεκ. 

Κλείσιμο


Η Αρίνα Σαμπαλένκα μετά τον τελευταίο πόντο του τελικού κόντρα στη Ζενγκ κοίταξε στον ουρανό και άρχισε να στέλνει φιλάκια. Ήταν προς τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 2019, σε ηλικία 43 ετών. 

Τότε η τενίστρια άρχισε να έχει κρίσεις πανικού και συμπτώματα κατάθλιψης. Δεν είχε όρεξη να παίζει τένις και μετά από αρκετούς αγώνες ξεσπούσε σε κλάματα. Ο πατέρας της, Σεργκέι, που ήταν παίκτης του χόκεϊ επί πάγου, ήταν ο άνθρωπος που στα 6 της την πήγε για πρώτη φορά να παίξει τένις στο Μινσκ. 



Είχε πάντα ένα όνειρο. Να την δει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σαμπαλένκα κατάφερε τον Σεπτέμβριο του 2023 να ανέβει στο Νο1. Μιλώντας στη σειρά "Break Point" του Netflix είχε πει: «Έχασα τον πατέρα μου πριν από τέσσερα χρόνια. Είχαμε ένα όνειρο: ότι πριν τα 25 θα κερδίσω 2 Grand Slam».

Τα κατάφερε. Μετά τον κερδισμένο τελικό του 2024 είπε στην συνέντευξη στο κορτ: «Δεν μιλώ ποτέ για την οικογένειά μου μέσα στο κορτ, αλλά πρέπει να πω ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει για μένα. Σε αγαπώ τόσο, είσαι το μεγαλύτερο κίνητρό μου. Φυσικά είναι ο πατέρας το μεγαλύτερο κίνητρό μου. Ήταν τα πάντα για μένα.Αλλά αυτή τη στιγμή έχω τη μαμά μου, την αδερφή μου, που είναι εδώ μαζί μου και νιώθω ότι πρέπει να τις σκεφτώ. Απλώς νιώθω ότι είναι πάντα μαζί μου». 

Αργότερα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τον πατέρα της: «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μιλήσω γι' αυτό και να συνδεθώ με τους ανθρώπους που με ακολουθούν. Τώρα μπορώ να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ότι όλη η δουλειά τόσων χρόνων άξιζε τον κόπο, ότι ακολούθησα τον σωστό δρόμο. Ο πατέρας μου ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχαν, ήταν τα πάντα για μένα, αν δεν ήταν εκείνος δεν θα βρισκόμουν εδώ αυτή τη στιγμή». 



Ειδήσεις σήμερα:

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής από Δευτέρα, λέει ο Καλλιάνος

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές ο Δημήτρης Τσιόδρας

Τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό 43χρονος κυνηγός στη Φλώρινα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης