Καρίμ Μπενζεμά: Γαλλίδα πολιτικός ζητά να του αφαιρέσουν την «Χρυσή Μπάλα» και την υπηκοότητα

Καρίμ Μπενζεμά: Γαλλίδα πολιτικός ζητά να του αφαιρέσουν την «Χρυσή Μπάλα» και την υπηκοότητα

Η Βαλερί Μπογιέρ έχει ταχθεί κατά της χορήγησης γαλλικής υπηκοότητας στους Μουσουλμάνους

benzema_1
Λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών της Γαλλίας για σχέση του Καρίμ Μπενζεμά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα γερουσιαστής από την Γαλλία ζητά να του αφαιρέσουν την «Χρυσή Μπάλα» αλλά και την υπηκοότητα. 

Συγκεκριμένα η Βαλερί Μπογιέρ, η οποία ήταν αντιδήμαρχος Μασσαλίας και εν συνεχεία βουλετής με τους συντηριτικούς, μέσω Twitter πρότεινε να τιμωρηθεί ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και πρώην μέλος της Εθνικής Γαλλίας επειδή υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους. 


Κλείσιμο

«Τουλάχιστον να αφαιρεθεί η Χρυσή Μπάλα σαν συμβολική κίνηση» έγραψε και εν συνεχεία ζήτησε να πρχωρήσουν και στην αφαίρεση της υπηκοότητας. «Το να είσαι μαζί με αυτούς που μας κηρύσσουν πόλεμο θα ισοδυναμούσε με προδοσία της πατρίδας σου» είπε η Βαλερί Μπογιέρ η οποία είναι πολέμια του Ισλαμισμού και της χορηγήσεως Γαλλικής υπηκοότητας στους Μουσουλμάνους μετανάστες.

Στο δελτίο Τύπου της η Μπογιέρ αναφέρει τις «προσευχές» που απηύθυνε ο Γαλλοαλγερινός ποδοσφαιριστής στους κατοίκους της Γάζας στις 15 Οκτωβρίου, εκφράζοντας τη λύπη του για «θύματα» που επλήγησαν από «άδικους βομβαρδισμούς που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες. ούτε παιδιά».

Ακόμη ανέφερε : «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας Γάλλος διπλής υπήκοος, διεθνώς γνωστός, θα μπορούσε να ατιμάσει ή ακόμη και να προδώσει τη χώρα μας με αυτόν τον τρόπο». 



Η Γαλλίδα πολιτικός ανέβασε στο Twitter το ΔΤ και έγραψε:« Εάν, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, ο Καρίμ Μπενζεμά «συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ζητώ κυρώσεις, ιδίως τη στέρηση της ιθαγένειάς του. Είναι επείγον να δράσουμε ενάντια σε αυτούς που απειλούν συνεχώς τη χώρα μας».

Ο Μπενζεμά είναι από την Αλγερία αλλά αγωνίστηκε για χρόνια στην Εθνική Γαλλίας ενώ το 2022 κέρδισε τη "Χρυσή Μπάλα". 



«Γιατί είμαι Μουσουλμάνος»

Όταν ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε πίσω του τη Ρεάλ Μαδρίτης για να υπογράψει στην Αλ Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία είχε ερωτηθεί για το έκανε και απάντησε: 

«Νιώθω καλά και είμαι χαρούμενος που θα παίξω σ' αυτόν τον θρυλικό σύλλογο. Φυσικά και είναι μία πρόκληση για μένα, μία καινούρια ζωή και ανυπομονώ να ξεκινήσω.

Είναι ένας σύλλογος που έχει οπαδούς με πολύ πάθος και πολλά τρόπαια. Γιατί στη Σαουδική Αραβία; Είμαι Μουσουλμάνος και αυτή μία μουσουλμανική χώρα. Πάντα ήθελα να ζήσω εδώ.




Ειδήσεις σήμερα:

«Σωθήκαμε επειδή δεν πήγαμε σε καταφύγια» - Ισραηλινή εξομολογείται στο protothema τη σφαγή στο φεστιβάλ από τη Χαμάς

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι ταμπέλες για τα προϊόντα με έκπτωση 5% - «Πράσινο φως» για 100 κωδικούς


Ισραήλ: «Έχουμε αποδείξεις» για το τι συνέβη στο νοσοκομείο στη Γάζα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης