Κάρλο Αντσελότι: Γιατρός... επί τιμή στο πανεπιστήμιο της Πάρμα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

Κάρλο Αντσελότι: Γιατρός... επί τιμή στο πανεπιστήμιο της Πάρμα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

Το Πανεπιστήμιο της Πάρμα θα του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στις Επιστήμες και τις Τεχνικές της Προληπτικής και Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας

antseloti
Αφού κέρδισε σχεδόν τα πάντα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, πρώτα ως παίκτης και μετά ως προπονητής - ο μόνος κόουτς που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα  στα πρώτα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχει πάρει τέσσερα Champions League, δύο με τη Μίλαν και δύο με τη Ρεάλ Μαδρίτης-, ο Κάρλο Αντσελότι γίνεται «γιατρός».

Στις 11 Οκτωβρίου, το Πανεπιστήμιο της Πάρμα θα του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στις Επιστήμες και τις Τεχνικές της Προληπτικής και Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας. Η πρόταση έγινε από το Τμήμα Ιατρικής και Χειρουργικής, εγκρίθηκε από την Ακαδημαϊκή Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Emilia και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Υπουργό Πανεπιστημίου και Έρευνας, Άννα Μαρία Μπερνίνι.

«Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για εμάς», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Πάολο Αντρέι και συνέχισε: «και είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Κάρλο Αντσελότι για την αποδοχή αυτού του βραβείου, το οποίο προέρχεται από μια πόλη που από πολλές απόψεις υπήρξε θεμελιώδες σταυροδρόμι στις δύο καριέρες του: ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Ο Αντσελότι - πρόσθεσε - είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της χώρας μας και της περιοχής μας στον κόσμο και το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει σε τόσο διαφορετικές πραγματικότητες τον κάνει αληθινό θρύλο. «Θα είναι πραγματικά τεράστιο προνόμιο να τον έχουμε ανάμεσα στους αποφοίτους μας».

Στην τελετή, την οποία θα ανοίξει ο πρύτανης της Πάρμα, ο Αντσελότι θα παραδώσει το διδακτορικό του με τίτλο «Ποδόσφαιρο: ένα σχολείο ζωής».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το protothema στην Ασκελόν, έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους

Άρπαξε ξαφνικά το παιδί και το χτυπούσε με μανία, λέει ο πατέρας του 11χρονου που ξυλοκοπήθηκε από άγνωστο στον Φλοίσβο

O 25χρονος Μίκαελ από τα Πιστιανά Αρτας έκανε τη Στοκχόλμη... Γκόθαμ Σίτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης