Euroleague, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-88: «Άλωσε» το ΟΑΚΑ στην παράταση - Βίντεο

Euroleague, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 78-88: «Άλωσε» το ΟΑΚΑ στην παράταση - Βίντεο

Με απίθανο «ξέσπασμα» (12-0 σερί) στην παράταση (74-74 κ.α) ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ

olympiakos-m
Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού στην παράταση στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της Euroleague στο ΟΑΚΑ, με 88-78 (74-74 κ.α.), με παίκτες-κλειδιά τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ-Ουίλιαμ Γκος.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Δείτε ΕΔΩ το 12-0 του Ολυμπιακού στην παράταση 

Ο αγώνας 

Ο Παναθηναϊκός είχε τη διάθεση να πιέσει στην μπάλα ωστόσο ο Τόμας Γουόκαπ ξεκίνησε και πάλι πολύ καλά το παιχνίδι, τόσο στον τομέα της «εκτέλεσης» όσο και σε αυτόν την δημιουργίας. Ήταν ο παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού καθώς ο Βιλντόζα που ξεκίνησε στην πεντάδα δεν μπόρεσε να τον περιορίσει.

Την ίδια ώρα ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι τα είχε πάει εξαιρετικά (7π., σε 5') απέναντι στον Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά χάρη στην ευστοχία του Άλεκ Πίτερς (8π., σε 7' με 3/3 σουτ) οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν το προβάδισμα στο σκορ (17-21 στο 8').

5991680
Κλείσιμο


Εξαιρετικά ποσοστά στην 1η περίοδο
Ένα ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ όπου «μιλούσαν» περισσότερο οι επιθέσεις και λιγότερο οι άμυνες, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ του δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 22-23. Ένα διάστημα όπου οι «πράσινοι» είχαν 5/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 4-3 ριμπάουντ και 5 ασίστ για 2 λάθη ενώ ο Ολυμπιακός μετρούσε αντίστοιχα 5/8 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 1/1 βολή, 5-4 ριμπάουντ και 6 ασίστ για 3 λάθη. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε όλο το δεκάλεπτο με την ίδια πεντάδα.



Η απουσία του Γουόκαπ στην 2η περίοδο έχοντας καθίσει στον πάγκο για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες αυτομάτως «χάλασε» κάθε δημιουργία στις τάξεις του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που φορτώθηκε και ο Μιλουτίνοφ με 2 φάουλ στο 11' οι «πράσινοι» άρχισαν να αποκτούν πλεονέκτημα στο ματς. Έχοντας ανεβάσει την ένταση στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε επιμέρους 17-6 και βρέθηκε στο +10 (39-29) στο 18'.

Η σκυτάλη στον Σλούκα
Ο Κώστας Σλούκας είχε πάρει την επιθετική μπαγκέτα της ομάδας του (13π.) σ' 'ενα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν πάει από νωρίς στο μπόνους των βολών έχοντας περάσει πολλές φορές την μπάλα μέσα στο καλάθι. Βέβαια το +10 του 19' (43-33) έγινε +7 με τρίποντο του Κάνααν και το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 43-36. 11

Στο πρώτο μισό του αγώνα το «τριφύλλι» είχε 9/17 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 13/15 βολές, 9-5 ριμπάουντ και 7 ασίστ για 6 λάθη ενώ ο Ολυμπιακός 10/15 δίποντα, 5/15 τρίποντα (σ.σ. τα 1/5 στο β' δεκάλεπτο), 1/1 βολές, 7-5 ριμπάουντ και 10 ασίστ για 8 λάθη.

Το ντέρμπι των σερί
Όμως κάποια βιαστικά λάθη των «πρασίνων» στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, απόρροια και της καλής επιθετικής άμυνας των φιλοξενούμενων έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Με επιμέρους 13-7 ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στη μία κατοχή μειώνοντας σε 51-49 στο 25'. Γουόκαπ, Κάνααν και Πίτερς ήταν οι εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της ομάδας τους έως εκείνο το σημείο, ενώ ένα (ακόμα) τρίποντο του Αϊζάια Κάνααν έφερε τους Πειραιώτες σε απόσταση αναπνοής (53-52 στο 27') έχοντας ξεκινήσει το ματς από την αρχή. Όμως οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα και με 6-0 σερί έφτασαν και πάλι στο +7 (59-52) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Με πολύ καλό διάστημα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν το ματς των... σερί. Οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν την ευκαιρία να φτάσουν και πάλι σε διψήφιο νούμερο με την έναρξη της 4ης και τελευταίας περιόδου αλλά παίζοντας και οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις κοντούς (Γουόκαπ, Γκος, Λαρεντζάκη) πραγματοποίησαν 11-0 και πήραν προβάδισμα με 59-63 κόντρα στη ροή και στο μεμομέντουμ που είχε «χτίσει» ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Η «πράσινη« απάντηση ήταν... έτοιμη και άμεση! Με δικό τους 7-0 σερί δια χειρός Σλούκα και Λεσόρ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 66-63 στο 36' σ' ένα ματς που θύμισε ντέρμπι από τα παλιά. Και ξανά! Νέο σερί ο Ολυμπιακός 6-0 με τρίποντα των Γουίλιαμς-Γκος και Γουόκαπ για το 66-69 του Ολυμπιακού τρία λεπτά πριν από τη λήξη του μεγάλου αγώνα. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκός με δύο σερί τρίποντα (72-69 στο 38') ενώ απάντησε ο Γουόκαπ για το 72-72 σ' ένα παιχνίδι που πήγαινε κατοχή-κατοχή.

Δραματικό φινάλε στην κανονική διάρκεια
Στα 40'' και με το σκορ στο 74-74 ο Λεσόρ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, ο Γουόκαπ αστόχησε σε τρίποντο,α αλλά οι Λεσόρ και Γκριγκόνις έχασαν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους στο ριμπάουντ στα 20'' πριν από το τέλος. Και η τελευταία κατοχή ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Γουόκαπ αστόχησε και στα 6'' που απέμεναν για το τέλος ο Σλούκας δεν μπόρεσε να σκοράρει για να χαρίσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη στη regular season.

Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σερί 12-0 για το 74-86 και ουσιαστικά ξεδιάλυνε το τοπίο του αγώνα. Αν και ήταν το ματς των πολλών σερί, ηταν πολύ αργά για τον Παναθηναϊκό να αντιδράσει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Φυσικά στο ξεκίνημα της παράταση κςιι στο 12-0 σερί του Ολυμπιακό με το οποίο «καθάρισε» το ματς.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Τόμας Γουόκαπ (17π., 5ασ., 3κλ., 2ριμπ.) και Άλεκ Πίτερς (17π., 10ριμπ., 4ασ.) «κουβάλησαν» τον Ολυμπιακό στις πλάτες του.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Λούκα Βιλντόζα δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα (5π., 3 λάθη) ενώ ο Κάιλ Γκάι πέρασε εντελώς απαρατήρητος από το ντέρμπι.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μάριους Γριγκόνις πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό (17π., 4/6τρ.), πήρε προσπάθειες όταν η μπάλα έμοιαζε βαριά στην τελευταία περίοδο αλλά δεν έφτασε για την ομάδα του.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μιλουτίνοφ έπαιζε για... δύο (15π., 7ριμπ.), ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν εξαιρετικός από το 4ο δεκάλεπτο και μετά (16π., 3/6τρ.) ενώ και ο Αϊζάια Κάνααν (14π., 4/6τρ.) πήρε μεγάλα σουτ όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να «χτίσει» σερί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 15/32 τρίποντα του Ολυμπιακού, εκ των οποίων 10/17 στο δεύτερο ημίχρονο, όπως επίσης και τα 19 λάθη του Παναθηναϊκού, τα 7 εκ των οποίων ο (κατα άλλα πολύ καλός) Σλούκας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά το τζάμπολ στην Euroleague οι «αιώνιοι» θα κάνουν πρεμιέρα και στην Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας (9/10, 20:15) το Μαρούσι σε ένα ματς το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη (8/10, 17:15) στο «Αλεξάνδρειο».

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74 (κ.δ.) , 78-88 (παρ.)

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα 

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Λούτσα: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο – Οι έξι ποζάρουν στον φακό του Τούρκου που τους πρόδωσε

Σύνοδος Κορυφής στη Γρανάδα: Λαμπερές παρουσίες, χαμόγελα και πηγαδάκια στη δεξίωση παρά την… ασυμφωνία

Θεοδωράκης: Ποιο είναι το τρωτό σου σημείο; - Κασσελάκης: Είμαι Κριός!

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης