Μουντομπάσκετ, Ιταλία - ΗΠΑ 63-100: Επέστρεψαν στις νίκες και στα ημιτελικά οι Αμερικανοί - Βίντεο

Μουντομπάσκετ, Ιταλία - ΗΠΑ 63-100: Επέστρεψαν στις νίκες και στα ημιτελικά οι Αμερικανοί - Βίντεο

Οι Αμερικανοί ξεπέρασαν το σοκ της ήττας από την Λιθουανία και είναι ήδη στα ημιτελικά όπου θα παίξουν με Λετονία ή Γερμανία

USA_TEAM
Μετά το σοκ από την Λιθουανία οι ΗΠΑ επέστρεψαν στις νίκες και εξασφάλισαν μια θέση στους «4» του Μουντομπάσκετ. 

Οι Αμερικανοί επικράτησαν με 100-63 των Ιταλών στον 2ο προημιτελικό και θα παίξουν με την Λετονία ή την Γερμανία για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. 

Με τον Μπρίτζες να βάζει τις βάσεις και τον Χαλιμπέρτον να παίρνει τη σκυτάλη, οι παίκτες του Κερ συνδύασαν το θέαμα μαζί με την πρόκρισή τους στη ζώνη των μεταλλίων.


Κλείσιμο

Οι Αμερικανοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο για όνειρα από το ξεκίνημα. Μετά το αρχικό 8-7, τα πράγματα απλουστεύτηκαν. Οι ΗΠΑ κυνήγησαν τον Φοντέκιο σε μήκη και πλάτη του γηπέδου, ο σταρ των Ιταλνώ κουράστηκε και ήταν άστοχος, με αποτέλεσμα το ταλέντο του Μπρίτζες να βγει στην επιφάνεια. Ο Χαλιμπέρτον έγραψε το 10-14 (7') και έκτοτε οι παίκτες του Κερ δεν κοίταξαν πίσω, με τον Μπανκέρο να στέλνει τη διαφορά στους 10 (14-24) πριν το ημίχρονο.

Εκεί ήρθαν τα τρίποντα του Μπρίτζες, που με 2/3 και 14 πόντους στο ημίχρονο οδήγησε επιθετικά την Αμερική, την ώρα που οι Ιταλοί μέτρησαν συνολικά 2/19. Έντουαρντς και Μπρίτζες έβαλαν σερί τρίποντα, ο Ριβς κατέβηκε από τον... ουρανό της Mall of Asia Arena για φόλοου κάρφωμα και το σκορ έγινε 22-46 ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Όχι μόνο το παιχνίδι δεν... έσβηνε για τους Ιταλούς, αλλά οι ΗΠΑ βρήκαν ανοιχτό γήπεδο και έτρεξαν νέο σερί για να φτάσουν στο 36-68 (26'), μετά το καλάθι του Πόρτις. Με ένα ακόμα επιμέρους 3-10, ο Χαλιμπέρτον από τη γωνία διαμόρφωσε το 39-78 (28') και άπαντες περίμεναν να δουν απλώς αν θα σκαρφιστούν κάτι άλλο οι Αμεριμανοί και ποιο θα είναι το τελικό σκορ. Το rotation άνοιξε και από τις δύο πλευρές, για να φτάσουμε στο 63-100.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 24-46, 44-83, 63-100

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Τεράστια η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Από τη στιγμή που οι Ιταλοί έκοψαν τελείως το επιθετικό παιχνίδι του Φοντέκιο, δεν υπήρχε τρόπος αυτό το παιχνίδι να παιχτεί στα ίσια.

MVP: Ο Μικάλ Μπρίτζες είχε 14 από το ημίχρονο, όταν και έπρεπε να χτιστεί μία διαφορά, με το φινάλε να τον βρίσκει στους 24.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο του MVP. Στο φινάλε... άρπαξε φωτιά επιθετικά, φτάνοντας και τους 18 πόντους

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζίτζι Ντατόμε σε ένα από τα τελευταία ματς της καριέρας του δεν κατάφερε να βάλει μερικά ελεύθερα σουτ και έμεινε στους 3 με 0/4 εντός παιδειάς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα μόλις 7/38 τρίποντα των Ιταλών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Έπρεπε να αντιδράσει η Αμερική μετά την ήττα από τη Λιθουανία και το έπραξε με τρόπο εμφατικό απέναντι στην Ιταλία. Τώρα αρχίζει το τουρνουά για τους Αμερικανούς, οι οποίοι περιμένουν Γερμανία ή Λετονία για τον ημιτελικό.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες - Γέφυρα καταστρέφεται μέσα σε δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζει Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθήνας, επιμένει στα περί «Μαφίας» ο αρχηγός των «Σπαρτιατών»

Burning Man: Βίντεο καταγράφει τη «μαζική έξοδο» των επισκεπτών του φεστιβάλ που «πνίγηκε» στη λάσπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης