Πανεπιστημιάδα 2023: Σομαλή «δρομέας» κάνει παγκόσμιο ρεκόρ.... καθυστερημένου τερματισμού στα 100 μέτρα

Πανεπιστημιάδα 2023: Σομαλή «δρομέας» κάνει παγκόσμιο ρεκόρ.... καθυστερημένου τερματισμού στα 100 μέτρα

Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας στίβου της Σομαλίας έστειλε την ανιψιά της στους 32ους θερινούς Πανεπιστημιακούς αγώνες και έγιναν viral οικογενειακώς για τους λάθους λόγους...

somali-runner-m3
Σύμφωνα με την ξακουστή ατάκα (που ειπώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70) του Άντι Γουόρχολ «στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι έστω για 15 λεπτά».

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η... απρόσμενη διασημότητα «γεννιέται» σε πολύ λιγότερο χρόνο. Στην προκειμένη περίπτωση χρειάστηκε μόλις 21.81 δευτερόλεπτα για να μάθει όλος ο κόσμος τις Σομαλές Νασρό Αμπουκάρ Αλί και τη θεία της Δρ. Χαντίτζα Αντέν Νταχίρ.

Η πρώτη εκπροσώπησε τη Σομαλία στην 32η θερινή Πανεπιστημιάδα απου φιλοξενείται στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας, συμμετέχοντας στα 100μ.

Μόνο που η Νασρό «αγωνιζόμενη» με το χιτζάμπ της κατάφερε να προκαλέσει το... γέλιο όσων θεατών ήταν στο γήπεδο και στα εκατομμύρια που την είδαν από τα social media να σπάει κάθε ρεκόρ αργοπορημένου τερματισμού καθώς όταν πέρασε τη γραμμή το χρονόμετρο έδειξε 21 δευτερόλεπτα και 81 εκατοστά!!!

Κλείσιμο


Ήταν με διαφορά η χειρότερη επίδοση που... πέτυχε αθλήτρια από τις 49 που συμμετείχαν στα προκριματικά, ενώ το εκπληκτικό είναι ότι η επόμενη χειρότερη επίδοση ήταν 13 δευτερόλεπτα και 80 εκατοστά (8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη).

Όσο... αργή ήταν η Νασρό, τόσο γρήγοροι ήταν οι χρήστες των social media καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο αποκαλύφθηκε πως η... σπρίντερ από τη Σομαλία μπορεί να μην είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό, αλλά είναι η ανιψιά της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας στίβου της χώρας. Σωστά καταλάβατε, είναι η Δρ. Χαντίτζα Αντέν Νταχίρ.

Η οποία μάλιστα είχε φροντίσει να στείλει μέσω facebook «τα συγχαρητήρια της» στην Νασρό για την «επιλογή» της να εκπροσωπήσει τη χώρα της στην Πανεπιστημιάδα!

Όπως αποκαλύπτουν χρήστες του διαδικτύου, η Νταχίρ με προσωπική της απόφαση «έκοψε» από την αποστολη μία αθλήτρια η οποία προετοιομάζονταν πέντε χρόνια για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Κι αυτά τα ποσταρίσματα αρκούσαν για να δείξει αντανκλαστικά ενός πραγματικού αθλητή 100 μέτρων ο Υπουργός Αθλητισμού της Σομαλίας ο οποίος αφού δήλωσε άγνοια για το πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη «αθλήτρια», διέταξε έρευνα και παράλληλα έπαψε των καθηκόντων της την Νταχίρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρή στα 39 της Ρωσίδα influencer μετά από ακραία vegan διατροφή - Πέθανε από «ασιτία»;


Οι νέες κατηγορίες κατά του Τραμπ που «πυροδότησε με ψέματα την εισβολή στο Καπιτώλιο» - Τι ποινές αντιμετωπίζει

Ζήσαμε τον θερμότερο Ιούλιο της τελευταίας 14ετίας στην κεντρική και νότια Ελλάδα - Τα στοιχεία για την Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης