Euroleague, Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ 78-82: Ισοφάρισαν οι Τούρκοι

Euroleague, Ολυμπιακός-Φενερμπαχτσέ 78-82: Ισοφάρισαν οι Τούρκοι

Η Φενέρ με αντεπίθεση στο 2ο ημίχρονο κέρδισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έχει δύο παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία για να πάρει εκείνη την πρόκριση στο Final-4

osfp-m
Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα της έδρας το οποίο είχε κερδίσει στην regular season αφού η Φενέρ επικράτησε στο ΣΕΦ με 78-82 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, οι προσωπικότητες πολλές και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία σε αντίθεση με τους Πειραιώτες.

Η σειρά μεταφέρεται στην Κωνσταντινούπολη και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη από μία τουλάχιστον νίκη εκεί για να διατηρήσουν ελπίδες ταξιδιού στο Κάουνας.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Αϊζάια Κάνααν με 2/2 τρίποντα έφερε τον Ολυμπιακό γρήγορα μπροστά με 10-1 (3’) σκορπώντας ενθουσιασμό στην εξέδρα. Το τάιμ άουτ του Ιτούδη φρόντισε να ανακόψει λίγο τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων», αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά σε παρόμοιο επίπεδο (14-5, 6’). Η είσοδος του Σλούκα μαζί με την αμυντική συνέπεια του Ολυμπιακού δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερο στον Ιτούδη ο οποίος απεγνωσμένος στον πάγκο είδε το εναρκτήριο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 24-10.


Κλείσιμο

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Έντουαρντς να δίνει λύσεις στη Φενέρμπαχτσε με σουτ μακρινής απόστασης κάτι το οποίο έριξε τη διαφορά (26-18, 13’). Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να δυσκολεύονται να βρουν λύσεις και έτσι το σκορ έγινε 34-30 (18’).

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να επαναλάβουν το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν τα κατάφερε αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις (43-41, 25’). Οσο κυλούσε ο χρόνος η Φενέρ διατηρούσε τον ρυθμό έτσι όπως τον ήθελε και φυσικά παρέμενε στη διεκδίκηση της νίκης προσθέτοντας πίεση στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπαρτζώκα αναζητούσε μία σπίθα για να αισθανθεί πιο άνετα. Το κάρφωμα του Φαλ, ο αιφνιδιασμός του Βεζένκοβ και ο κόσμος το πέτυχαν μετατρέποντας το σκορ σε 51-43 (27’), μόνο που δεν διατηρήθηκε για μεγάλο διάστημα κι έτσι ο Χέις επανέφερε τη δική του ομάδα σε απόσταση αναπνοής (51-49, 29’).

Στο 32’ το τρίποντο του Γκούντουριτς ισοφάρισε στους 56 πόντους και αυτό του Πιέρ λίγο αργότερα το 56-59. Η Φενέρ έβαζε πίεση και άγχος στον Ολυμπιακό, όμως η ομάδα του Μπαρτζώκα ανταποκρίθηκε περίφημα και με τους Βεζένκοβ, ΜακΚίσικ άλλαξε γρήγορα τα δεδομένα (67-63, 35’) με 9-0 σερί. Το επόμενο δίλεπτο εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ Σλούκα και Χέις οι οποίοι με 6 πόντους έκαστος έκαναν το 73-71 (37’). Ο Ιτούδης ακούμπησε τη μπάλα κοντά στο καλάθι και με δύο συνεργασίες των ψηλών του οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα (74-75, 38’). Δύο χαμένες βολές του ΜακΚίσικ και δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδωσαν την ευκαιρία στον Γκούντουρτς να κάνει το 76-78 (33’’ για τη λήξη). Το βιαστικό σουτ του Βεζένκοβ δε βρήκε στόχο, ο Ντόρσεϊ στον αιφνιδιασμό σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Χέις βρήκε δύο κρίσιμα εύστοχα τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο τα οποία κράτησαν τη Φενέρ ζωντανή. Όταν οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με έναν πόντο ακολούθησαν 0/2 βολές του ΜακΚίσικ και δύο χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Με το σκορ στο 76-78, ο Βεζένκοβ αστόχησε κακή επιλογή, για να σκοράρουν δίποντα κατά σειρά Ντόρσεϊ και Σλούκας. Με το σκορ στο 78-80 και 5’’ για τη λήξη ο Γκούντουριτς έκανε 2/2 βολές και έκρινε το ματς.

MVP: Ο Χέις-Ντέιβις έκανε τρομερό παιχνίδι ολοκληρώνοντας με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ημίχρονο από τον Έντουαρντς (16π.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μότλεϊ βοήθησε κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες της ρακέτας και σκόραρε 15 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μπλακ, Μπολομπόι και Λαρεντζάκης δε βοήθησαν στο διάστημα που αγωνίστηκαν. Ειδικά οι δύο ψηλοί δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 16 ασίστ του Ολυμπιακού είναι λίγες για αυτή την ομάδα. Η Φενέρ σάρωσε τα ριμπάουντ με 15 επιθετικά ενώ μοίρασε και 21 τελικές πάσες.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αποθέωση την οποία γνώρισε ο Βασίλης Σπανούλης κάτι το οποίο είχε συμβεί και με τον Γιώργο Πρίντεζη στο Game 1. Και το χειροκρότημα ενθάρρυνσης στην ομάδα όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός όταν «έχτισε» διαφορές δε φρόντισε να τις διατηρήσει και η Φενέρμπαχτσε έβρισκε τρόπο και αρκετά γρήγορα να επιστρέφει στη διεκδίκηση της νίκης.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν και το άγχος της έδρας. Στο τέλος οι χαμένες βολές και η κακή δουλειά στο ριμπάουντ στοίχισαν τη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-10, 37-34, 56-51, 78-82


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 1-1
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68
Ολυμπιακός – Φενέρμαπχτσε 78-82
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 03/05 (20:45)
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 03/05 (20:45) * αν χρειαστεί
Ολυμπιακός – Φενέρμαπχτσε * αν χρειαστεί

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Φόρουμ Δελφών - Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί, οδηγεί σε πτώχευση

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς το λευκό φορτηγάκι «πρόδωσε» τους δολοφόνους

Τουρκικές εκλογές - Άμεση ανάλυση της «Liberation»: Προς την έξοδο οδεύει ο Ερντογάν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης