Australian Open, Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0 (6-3, 6-0, 6-2): Πρόκριση με περίπατο

Australian Open, Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0 (6-3, 6-0, 6-2): Πρόκριση με περίπατο

Απολαυστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε σε 1 ώρα και 32 λεπτά του Ρίνκι Χιτζικάτα και πήρε άνετη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του

26698662
Καταιγιστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες του νεαρού Αυστραλού και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Με τις εκπλήξεις να διαδέχονται η μία την άλλη στη Μελβούρνη, ο Έλληνας τενίστας δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Χιτζικάτα κι όταν ο τελευταίος είχε τις ευκαιρίες του για να διαμορφώσει νέες συνθήκες στο παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς είχε τις λύσεις αλλά κυρίως την ηρεμία για να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει σε μια πολύ άνετη νίκη.



Κλείσιμο
Το ματς
Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς αρχικά συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τον Αυστραλό που ρίσκαρε και δικαιωνόταν.

Ωστόσο ο Έλληνας άσος κράτησε το σερβίς του (στο πρώτο γκέιμ βρέθηκε πίσω με 0-3 και στο τρίτο με 15-30) και αφού προηγήθηκε με 3-2 ήρθε η ώρα του μπρέικ.

Ο Χιτζικάτα συνέχισε να ρισκάρει αλλά οι εξαιρετικές άμυνες του Τσιτσιπά τον οδήγησαν σε λάθη και με έναν τρομερό γουίνερ στην ευθεία έκανε το μπρέικ για το 4-2, για να κλείσει το σετ στο 6-3 χωρίς ποτέ να απειληθεί από τον αντίπαλο του...



Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με απίθανο τρόπο καθώς ο Στέφανος με το «καλημέρα» έκανε το μπρέικ, αλλά ο Χιτζικάτα στο 2ο σετ προηγήθηκε 30-40, είχε άλλα δύο μπρέικ πόιντς, τα οποία έβησε ο Τσιτσιπάς κι όχι μόνο έκανε το 2-0, αλλά αμέσως έκανε και δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 3-0.

Το σετ είχε κριθεί εκεί με τον Τσιτσιπά να βγάζει τρομερή σιγουριά στο παιχνίδι του και μετά από 25 λεπτά να φτάνει στο εντυπωσιακό 6-0.



Μετά από 7 σερί κερδισμένα γκέιμ του Τσιτσιπά, ο Χιτζικάτα πήρε το πρώτο στο τρίτο σετ και στο 1-2 έφτασε πάλι σε διπλό μπρέικ. Εκει όμως ο Στέφανος με τρία μεγάλα σερβίς έφερε τούμπα το σκορ, ισοφάρισε σε 2-2.

Αυτή η εξέλιξη έκοψε τα πόδια του Χιτζικάτα ο οποίος έχοντας δοκιμάσει τα πάντα δεν μπόρεσε να «σπάσει» τον Τσιτσιπά, που συνέχισε στον ίδιο εντυπωσιακό ρυθμό φτάνοντας στο εντυπωσιακό 6-2, στη νίκη με 3-0 και την πρόκριση του στους 32.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ολλανδικού «εμφυλίου» μεταξύ των Γκρίκσπουρ και Βαν ντε Ζάντσουλπ

Ειδήσεις σήμερα:

Η 47χρονη τράβηξε βίντεο τον απαγχονισμό - «Την εξαπατούσε για 10 χρόνια»

Συνετρίβη ελικόπτερο στην Ουκρανία - Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών και άλλοι 17 άνθρωποι

Πώς κατάλαβε η Σακίρα ότι ο Πικέ την απατούσε - Τον πρόδωσε η... μαρμελάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης