Οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης πλήρωσαν τίμημα-ρεκόρ για τραυματισμούς το 2021/22

Οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης πλήρωσαν τίμημα-ρεκόρ για τραυματισμούς το 2021/22

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης πλήρωσαν ένα τίμημα ρεκόρ για τραυματισμούς βασικών παικτών τους την περασμένη σεζόν

robertson
Η Howden διεθνής μεσίτης ασφαλίσεων υποστηρίζει σε μελέτη της ότι στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα τη σεζόν 2021-22, το κόστος τραυματισμών για τους συλλόγους έφτασε τα 513,23 εκατομμύρια £, σημειώνοντας αύξηση 29% σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Η Premier League είχε το μεγαλύτερο κόστος τραυματισμών στα 184,57 εκατομμύρια £, με δεύτερη τη La Liga με 109,34 εκατομμύρια £. Υπήρξαν συνολικά 1.231 τραυματισμοί στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, από τους 938 το 2020-21 και η Τσέλσι είχε το υψηλότερο ρεκόρ τραυματισμών στη λίγκα με απολογισμό 97, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δεύτερη (81) και η Λίβερπουλ τρίτη (80). Η πρωταθλήτρια της Ligue 1, Παρί Σεν Ζερμέν, είχε το υψηλότερο κόστος τραυματισμών από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη στα 34,22 εκατομμύρια λίρες.

Η μελέτη υπολόγισε το κόστος τραυματισμού, πολλαπλασιάζοντας το πόσο κοστίζει ανά ημέρα ένας παίκτης στον σύλλογο, με τον αριθμό των ημερών που δεν ήταν διαθέσιμος. Συνολικά, καταγράφηκαν 4.810 τραυματισμοί [στα big-5 πρωταθλήματα) το 2021-22, αυξημένοι κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Το μέλλον του ποδοσφαιρικού ημερολογίου τόσο για το ποδόσφαιρο ανδρών όσο και για το ποδόσφαιρο γυναικών έχει μπει στο προσκήνιο καθώς η FIFPRO παραμένει επίμονη στην προστασία του φόρτου εργασίας των παικτών. Το Champions League πρόκειται να επεκταθεί από το 2024/25 από 32 σε 36 ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι θα παίζονται ακόμα περισσότερα παιχνίδια και επομένως αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμών.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης