Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη φορά θα σφυρίξουν γυναίκες διαιτητές

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρώτη φορά θα σφυρίξουν γυναίκες διαιτητές

Τρεις γυναίκες διαιτητές επιλέχθηκαν από την FIFA για να διευθύνουν αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί το 2022 στο Κατάρ - Από Γαλλία, Ρουάντα και Ιαπωνία οι τρεις ρέφερι 

women_referi
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναίκες διαιτητές θα σφυρίξουν τους αγώνες της διοργάνωσης το 2022 στο Κατάρ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 21/11 έως τις 18/12 στο Κατάρ και η FIFA επέλεξε 3 από τους 36 διαιτητές να είναι γυναίκες.

Πρόκειται για την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και τη Γιαπωνέζα Γιοσίμι Ιαμάστα. Η Φραπάρ ήταν η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, αλλά κι αγώνα της Ligue 1 και Champions League (σφύριξε στη νίκη (3-0) της Γιουβέντους επί της Ντιναμό Κιέβου).

Επιπλέον στο Κατάρ θα δούμε και άλλες τρεις γυναίκες αλλά ως επόπτριες. Οι τρεις γυναίκες βοηθοί διαιτητές που ορίστηκαν είναι οι Νεούζα Μπακ (Βραζιλία), Κάθριν Νέσμπιτ (ΗΠΑ) και Κάρεν Ντίας Μεντίνα (Μεξικό).


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Sports (@skysports)


«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι ποιότητα» και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζουμε ξεκάθαρα ότι είναι η ποιότητα που μετράει για εμάς και όχι το φύλο.

Ελπίζω ότι στο μέλλον η επιλογή των επίλεκτων διαιτητών αγώνων γυναικών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα εκλαμβάνεται ως κάτι φυσιολογικό και όχι πλέον ως συνταρακτικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα.

Κλείσιμο
Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει άλλη μια πρωτιά στην διαιτησία. Είναι επίσης το πρώτο που δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι και το πρώτο που θα φιλοξενήσει χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χουάν Κάρλος γυρίζει σήμερα στην Ισπανία έπειτα από 2 χρόνια που είναι αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι

Δείτε την αντίδραση της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ όταν την ρωτούν αν έχει σχέση με τον ηθοποιό

Εκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο - Του «έφαγε» €20.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης