Η UEFA δίνει το δικαίωμα για δύο προσθήκες στα ευρωπαϊκά ρόστερ λόγω Ουκρανίας-Ρωσίας

Η UEFA δίνει το δικαίωμα για δύο προσθήκες στα ευρωπαϊκά ρόστερ λόγω Ουκρανίας-Ρωσίας

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και των ποδοσφαιριστών που διέκοψαν τα συμβόλαιά τους στην ουκρανική και τη ρωσική λίγκα, η UEFA ανακοίνωσε ότι οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη μπορούν να προχωρήσουν το ανώτατο σε δύο προσθήκες παικτών μέχρι την 7η Απριλίου

5544871
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέραν των δυσμενών συνεπειών σε όλα τα επίπεδα, προκάλεσε και μαζική φυγή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, στους οποίους εφαρμόστηκε αυτόματη αναστολή των συμβολαίων τους με την ουκρανική και τη ρωσική λίγκα.

Αυτό το «κύμα» έδωσε τη δυνατότητα στους συλλόγους να υπογράψουν όποιον παίκτη επιθυμούν ως ελεύθερο μέχρι το τέλος της σεζόν, ζήτημα που αμέσως γέννησε ερωτηματικά προς την UEFA και τη χρήση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η διοργανώτρια αρχή, λοιπόν, προχώρησε σε αλλαγή του κανονισμού, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε σύλλογο που βρίσκεται ακόμη στις τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις να προσθέσει μέχρι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες στην ευρωπαϊκή λίστα του.

Η διορία για τις ομάδες ορίστηκε στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για το status και τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός παίκτη, πρέπει ασφαλώς να έχει προηγηθεί η δήλωσή του στην εθνική ομοσπονδία που ανήκει ο εκάστοτε σύλλογος.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η Αλβανία δεν αναγνωρίζει τα πτυχία ελληνικών πανεπιστημίων

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι κομβικές ημερομηνίες και οι διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»

Ελένη Ράντου: Η δραματική έκκληση για φίλη της που χτυπήθηκε σε τροχαίο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης