La Liga, Έλτσε - Μπαρτσελόνα 1-2: Απόδραση θρίλερ της Μπάρτσα, ανέβηκε στην 3η θέση - Δείτε τα γκολ

La Liga, Έλτσε - Μπαρτσελόνα 1-2: Απόδραση θρίλερ της Μπάρτσα, ανέβηκε στην 3η θέση - Δείτε τα γκολ

Με γκολ του Φεράν Τόρες στο 60’ και πέναλτι - γκολ του Μέμφις Ντεπάι στο 84’ (μέσω VAR), η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Έλτσε και, με την τρίτη διαδοχική της νίκη στη La Liga (2-1), ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ούσα σταθερά στο κόλπο της εξόδου στο Champions League

barca
Το καλό… τρίτωσε για την Μπαρτσελόνα στη La Liga, αν και η ομάδα του Τσάβι τα… χρειάστηκε (πολύ) στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» κόντρα σε μια ψυχωμένη Έλτσε, η οποία προηγήθηκε στο σκορ και λύγισε στο δεύτερο ημίχρονο και με πέναλτι μέσω VAR υπέρ των Μπλαουγκράνα (1-2).

Η Μπάρτσα έφτασε στην τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, όπου ανέβηκε αισίως και μετά από καιρό στην 3η θέση, εν αναμονή του κρίσιμου αγώνα της Μπέτις με την Ατλέτικο Μαδρίτης (06/03, 22:00).

Οι φιλοξενούμενοι, προερχόμενοι από τρεις σερί εντυπωσιακές νίκες με τέσσερα γκολ στη καθεμία (επί Βαλένθια, Νάπολι και Αθλέτικ Μπιλμπάο), μπήκαν δυνατά από την αρχή, χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο με Πιέρ - Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Τζόρντι Άλμπα.

Η Έλτσε, μια από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες του πρωταθλήματος μέσα στο 2022, επέλεξε να κλειστεί στην άμυνα και να ψάξει την κόντρα, αλλά γλίτωσε από… θαύμα το γκολ στο 27’, όταν ο Ένγκαρ Μπαντία απέκρουσε ασθενώς το πλασέ του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ πλάσαρε στο ριμπάουντ σε κενή εστία αλλά, όταν πανηγύριζε ήδη το γκολ, είδε τον Ντιέγκο Γκονσάλες να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Κλείσιμο
Επιθετικά, οι γηπεδούχοι έριχναν το βάρος στην πλευρά του Ντάνι Άλβες, όπου ο Γιόχαν Μοχίκα (το όνομά του «έπαιξε» στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό) ταλαιπώρησε πολύ τον 38χρονο Βραζιλιάνο. Από δική του σέντρα, μάλιστα, ο Τέτε Μορέντε από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ, σε μια ευκαιρία προάγγελος του γκολ της Έλτσε (37’).

Μετά από νέα ευκαιρία του Ντε Γιονγκ, ο Πέδρι γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Φιδέλ εκμεταλλεύτηκε το δώρο, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος μπορούσε να κάνει περισσότερα.

Στην ανάπαυλα, ο Τσάβι έριξε στο παιχνίδι τον Φεράν Τόρες και, ύστερα από ένα ισορροπημένο πρώτο 15λεπτο, δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του, ισοφαρίζοντας με πλασέ ύστερα από «τσαφ» του Τζόρντι Άλμπα (60’).

Το 1-1 του Τόρες απελευθέρωσε τους Καταλανούς, οι οποίοι σχεδόν αμέσως μετά γλίτωσαν το δεύτερο γκολ σε σωτήρια απόκρουση του Τερ Στέγκεν, για να κυριαρχήσουν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο Φεράν Τόρες και ο Μέμφις Ντεπάι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες και, στο 84’, το VAR «εδειξε» πέναλτι σε χέρι του Αντόνιο Μπαραγάν, με τον Ολλανδό να το μετατρέπει σε γκολ με άψογη εκτέλεση.

Η ανατροπή ήταν γεγονός, ο διαιτητής απέβαλε τον Χάβι Παστόρε για την έντονη διαμαρτυρία του για μη καταλογισμένο πέναλτι υπέρ της Έλτσε όντας στον πάγκο των αναπληρωματικών, η Μπάρτσα έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία με τον Ανταμά Τραορέ και, εντέλει, ξεφύσησε ανακουφισμένη για την πιο δύσκολη νίκη των τελευταίων εβδομάδων.

Έλτσε (Φρανθίσκο): Μπαδία - Μπαραγάν, Ρόκο, Ντιέγκο Γκονσάλες, Μοχίκα - Μορέντε (65’ Καρίγιο), Μασκαρέιγ (86’ Κίκε Πέρεθ), Ραούλ Γκούτι (78’ Μαρκόνε), Φιδέλ (78’ Χοσάν) - Μπογιέ (65’ Πόνσε), Πέρε Μίγια.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες (85’ Ντεστ), Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Πέδρι, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (68’ Νίκο) - Ντεμπελέ (75’ Τραορέ), Ομπαμεγιάνγκ (75’ Ντεπάι), Γκάβι (46’ Φεράν Τόρες).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 27 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 63, Σεβίλλη 55, Μπαρτσελόνα (26) 48, Μπέτις (26) 46, Ατλέτικο Μαδρίτης (26) 45, Ρεάλ Σοσιεδάδ 44, Βιγιαρεάλ 42.

Κάντιθ - Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0: Νίκη και ελπίδα για σωτηρία

Η Κάντιθ βρήκε επιτέλους το δρόμο προς τις νίκες στη La Liga, αφού επικράτησε 2-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο και βρέθηκε μόλις έναν βαθμό μακριά από την έξοδο από τη ζώνη του υποβιβασμού!
Η μάχη στην ουρά της La Liga εντείνεται κι όποιος θέλει να γλιτώσει από τη δίνη του υποβιβασμού, οφείλει να ανεβάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στροφές για να αποφύγει τις περιπέτειες. Κι αν η Κάντιθ ορίσει σαν ένα νέο ξεκίνημα την εμφάνισή της απέναντι στη Βαγιεκάνο, τότε θα έχει αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες να παραμείνει στην κατηγορία!

Χάρη στη νίκη τους με 2-0 απέναντι στους Μαδριλένους, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν μετά από καιρό στα θετικά αποτελέσματα και βρέθηκαν μόλις έναν βαθμό μακριά από την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ για την Κάντιθ άνοιξε ο Αλκαράζ στο 55΄ με τον Ιντρίσι οκτώ λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να χαρίζει εκ νέου ελπίδες σωτηρίας στους Ανδαλουσιανούς.

«Υπερήρωας» Άσπας υπέγραψε «τρελή» ματσάρα στο 90+7'

Απίθανο ματς με επτά γκολ, τρεις ισοφαρίσεις, δύο αποβολές και το πιο... αργοπορημένο buzzer-beater με πέναλτι στην ιστορία της La Liga (90+7'), με τη Θέλτα να θριαμβεύει (4-3) χάρη στον συνήθη ήρωά της, Ιάγο Άσπας.

«Τρελή» βραδιά στο «Μπαλαΐδος»ν γεμάτη κοντράστ αλλά με... happy end για τη Θέλτα. Λίγους μήνες μετά την απίθανη επιστροφή της στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Μπαρτσελόνα από το 0-3 του ημιχρόνου σε 3-3, η παρέα του Ιάγο Άσπας χάρισε άλλη μια συνταρακτική ματσάρα κι αυτή τη φορά πήρε το τρίποντο, με τον Ισπανό legend του κλαμπ να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 90+7' (4-3)!

Η Θέλτα προηγήθηκε τρεις φορές με Γκαλιάρδο στο 13', Σουάρεθ στο 25' και Άσπας στο 61', όμως, η πεισματάρα Μαγιόρκα είχε ισάριθμες απαντήσεις με Γκονσάλες (17'), το αυτογκόλ του Αϊντού (49') και το πέναλτι του Σάλβα Σεβίγια στο 87' που έδειξε να είναι αρκετό για να φύγει με κέρδος τον βαθμό. Σαν να μην έφταναν τα έξι γκολ, οι συγκινήσεις πέρασαν και στο επίπεδο των αποβολών, καθώς ο Ούγκο Μάγιο άφησε με δέκα παίκτες τους γηπεδούχους στη φάση του πέναλτι για το 3-3. Ακόμα και σε αυτό, ωστόσο, η Μαγιόρκα... ισοφάρισε, αφού λίγα λεπτά μετά αποβλήθηκε στον πάγκο ο αναπληρωματικός κίπερ, Ρέινα.

Το φινάλε, όμως, ήταν υπόθεση για τον έναν και μοναδικό, Ιάγο Άσπας. Ο Βαλιέντ έκανε χέρι εντός περιοχής στο 90+6', ο πολύπειρος Ισπανός γκολτζής ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε για το τελικό 4-3, γράφοντας ιστορία με το αργότερο buzzer-beater από την άσπρη βούλα στα 93 χρόνια της La Liga, αλλά και ξεπερνώντας τους Πάκο Χέντο και Ντιέγο Φορλάν στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ της (Νο35 all-time).



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (4/3)
Αλαβές-Σεβίλλη 0-0

Resumen de Deportivo Alavés vs Sevilla FC (0-0)


Σάββατο (5/3)
Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 1-0 (63' Αβιλά)

Resumen de CA Osasuna vs Villarreal CF (1-0)


Εσπανιόλ-Χετάφε 2-0 (17’ Καμπρέρα, 27’ αυτ. Καμπάκο)

Resumen de RCD Espanyol vs Getafe CF (2-0)


Βαλένθια-Γρανάδα 3-1 (48’ Γκέδες, 51’ Γκόμεζ, 62’ πεν. Σολέρ – 56’ αυτ. Ντομένεκ)

Resumen de Valencia CF vs Granada CF (3-1)


Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 4-1 (40’ Καμαβινγκά, 43’ Μόντριτς, 76’πεν. Μπενζεμά, 79’ Ασένσιο – 10’ πεν. Οϊαρθάμπαλ)

Resumen de Real Madrid vs Real Sociedad (4-1)


Κυριακή (6/3)
Κάντιθ-Βαγεκάνο 2-0(55’ Αλκαράθ, 63’ Ιντρίσι)

Resumen de Cádiz CF vs Rayo Vallecano (2-0)


Έλτσε-Μπαρτσελόνα 1-2 (44’ Φιντέλ-60’ Τόρες, 84’ πεν. Ντεπάι)

Resumen de Elche CF vs FC Barcelona (1-2)


Θέλτα-Μαγιόρκα 4-3 (13', 97' πεν. Γκαλιάρδο, 25' Σουάρεθ, 61' Άσπας - 17' Γκονσάλες, 49' Άιντου, 87' πεν. Σεβίγια)


Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα (7/3)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεβάντε (22:00)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης