Μπενουά Ασού-Εκοτό: «Ιταλική ομάδα δεν μπορούσε να πει στους οπαδούς της ότι θα υπέγραφαν παίκτη με τα δικά μου μαλλιά!»

Μπενουά Ασού-Εκοτό: «Ιταλική ομάδα δεν μπορούσε να πει στους οπαδούς της ότι θα υπέγραφαν παίκτη με τα δικά μου μαλλιά!»

Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ, ο οποίος δήλωνε ότι δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά παίζει μόνο για τα λεφτά, αποκάλυψε τον απίστευτο λόγο γιατί εκτός από την Ligue 1 και την Premier League δεν αγωνίστηκε και στην Serie A

14134480
«Όλοι οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε μια δουλειά το κάνουν για τα λεφτά. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί όταν εγώ λέω ότι παίζω για τα λεφτά, ο κόσμος σοκάρεται και με αποκαλεί μισθοφόρο! Κάθε παίκτης είναι το ίδιο. Εντάξει, δεν μπορώ να πω, είναι καλή δουλειά, δεν μπορώ να πω ότι μισώ το ποδόσφαιρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το πάθος μου».

Τάδε έφη ο αξιότιμος κύριος Μπενουά Ασού-Εκοτό το μακρινό 2010 στον Guardian όταν ακόμη αγωνίζονταν στην Αγγλία με τη φανέλα της Τότεναμ. Μία πραγματικά καλτ φιγούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έκανε καριέρα στην Premier League χάρις στην ευκαιρία που του έδωσε ο Χάρι Ρέντναπ όταν ανέλαβε τους Λονδρέζους το 2008 κι από εκεί που έψαχνε ομάδα για να παίζει εξελίχθηκε σε βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος τους.

Ο Ασού-Εκοτό στα 9 χρόνια που έμεινε στους Σπερς ξεχώρισε και για την έντονη κοινωνική του δράση, καθώς πήγαινε στο γήπεδο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στο δρόμο συζητούσε με τους οπαδούς της Τότεναμ.

12312204
Κλείσιμο


Το 2017 είχε επιστρέψει στη Γαλλία και αγωνίζονταν στη Μετς ενώ ο Χάρι Ρέντναπ είχε αναλάβει την Μπέρμιγχαμ και είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει ωστόσο ο πολύπειρος κόουτς είχε σοκάρει τους πάντες όταν με τις διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη είχε δηλώσει: «... θα προσπαθήσω να πείσω τον Μπενουά να έρθει σε εμάς, αλλά είναι δύσκολο γιατί έχει πει πως θέλει να γίνει επαγγελματίας πορνοστάρ!».

Ο Καμερουνέζος δεν πήγε ποτέ στο Μπέρμιγχαμ και έκτοτε δεν ξαναμίλησε με τον αγαπημένο του προπονητή, καθώς το αστείο που είχε πει ο ίδιος ο παίκτης σε ανύποπτη στιγμή στα αποδυτήρια της Τότεναμ («όταν φύγω από εδώ σκέφτομαι να γίνω πορνοστάρ»).

Η ατάκα του Ρέντναπ έκανε τον γύρο του κόσμου με την μητέρα του Ασού-Εκοτό να κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό και τον γιο της μετά από αρκετή προσπάθεια να την πείθει πως όλα ήταν μια παρεξήγηση.

7561855


Ο ίδιος δεν είχε καμία πρόθεση να «μεταγραφεί» στην ερωτική βιομηχανία, αντιθέτως έβλεπε με ενδιαφέρον μια μεταγραφή του στην Ιταλία και την Serie A όπου το φλερτ με μία από τις καλές ομάδες του καμπιονάτο δεν εξελίχθηκε σε γάμο για έναν απίθανο λόγο, οπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο The athletic...

«Μας αρέσεις πραγματικά, αλλά μας είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε στους οπαδούς μας ότι υπογράψαμε έναν ποδοσφαιριστή με το δικό σου μαλλί», του είπαν οι παράγοντες του ιταλικού συλλόγου, ζητώντας ουσιαστικά να αποχωριστεί την ιδιαίτερη αφάνα του...

Benoit_Assou-Ekotto1


«Θα ήθελα να δω πως θα είχε εξελιχθεί η καριέρα μου αν δεν ήμουν τόσο ειλικρινής και δεν είχα αυτά τα υπερβολικά μαλιά...», είπε στην συνέντευξη του με τον ίδιο να διατηρεί την περήφανη αφάνα του ακόμη και τώρα που επέστρεψε στη γενέτειρα του Αράς και παίζει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο σε τουρνουά παλαιμάχων...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης