Euroleague: Τα Όσκαρ και τα βατόμουρα του πρώτου γύρου

Euroleague: Τα Όσκαρ και τα βατόμουρα του πρώτου γύρου

ο Gazzetta μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους του πρώτου γύρου της Euroleague

euroleague_greece_awards
To πρώτο μισό της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους της διοργάνωσης

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Χωρίς αμφιβολία ο Έλι Οκόμπο. Ο παίκτης της Βιλερμπάν με θητεία στο ΝΒΑ αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών της Euroleague, κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα στο παρκέ. Σίγουρα δεν θα μείνει για πολλά χρόνια στους Γάλλους, αφού η ποιότητα του είναι για καλύτερη ομάδα. Ο Οκόμπο είναι δεύτερος σκόρερ της Euroleague με 16.4 πόντους, ενώ έχει και 3.7 ασίστ, όντας στην πρώτη 20άδα της Euroleague. Και στο ranking βρίσκεται στην... αφρόκρεμα της διοργάνωσης και τον συναντάμε στην πρώτη 15άδα.

Παίκτης-απογοήτευση: Πολονάρα. O ψηλός της Φενέρ σίγουρα δεν είναι στα επίπεδα που θα ήθελε τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του. Tην περσινή σεζόν στη Μπασκόνια είχε 12.2 πόντους και 44% στα τρίποντα, πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος όμως έχει πέσει στους 8.3 πόντους στη Φενέρ, αλλά και στο 31% και δεν είναι στα καλύτερα του για να μπορέσει να συνεχίσει το περσινό ξέσπασμα. Μέχρι και στα ριμπάουντ είναι πεσμένος αφού έχει 4.2, ενώ στη Μπασκόνια μάζευε 6.6 ανά ματς. Σίγουρα η ποιότητα του είνα για καλύτερους αριθμούς και μένει να απαντήσει στο γήπεδο για να βοηθήσει τη Φενέρ να παλέψει για μια θέση που οδηγεί στα playoffs της Euroleague.

Η νίκη έκπληξη της σεζόν: Έχουν γίνει πολλές εκπλήξεις μέσα στη σεζόν, αλλά επιλέξαμε ένα ματς της Μονακό με την ΤΣΣΚΑ. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν των Ρώσων του Ιτούδη με το εντυπωσιακό 97-80 και σίγουρα η ΤΣΣΚΑ δεν έχει συνηθίσει να χάνει με τόσο μεγάλες διαφορές από ομάδες που δεν είναι στο TOP 5 της Euroleague. Η άνετη επικράτηση της Μονακό είχε σοκάρει πολύ κόσμο τότε, με τον Ντόντα Χολ να έχει 17 πόντους και τον Άντζουσιτς να μετρά 16 πόντους.

Ομάδα ευχάριστη έκπληξη: Ζενίτ και Ολυμπιακός. Αν κάποιος έβγαινε και ρωτούσε τον κόσμο πριν την έναρξη της σεζόν ποια θα ήταν η πρώτη τετράδα μετά το τέλος του πρώτου γύρου, ελάχιστοι θα σου απαντούσαν την ρωσική και την ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με όμορφο μπάσκετ, άμυνα που τσακίζει κόκκαλα και φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Με μπάτζετ πολύ μικρότερο από πολλές ομάδες, έχει καταφέρει να παρουσίασει εξαιρετική εικόνα στο παρκέ και τα credits πρέπει να πάνε και στον Μπαρτζώκα. Από την άλλη η Ζενίτ είναι τέταρτη και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση που δίνει πλεονέκτημε έδρας στα playoffs και δίνει συνέχεια στην περσινή σεζόν, όπου έβγαλε το λάδι στην Μπαρτσελόνα στα playoffs. Ο Πασκουάλ έχει φτιάξει μια ομάδα που για να τη νικήσεις, πρέπει να ματώσεις.

Ομάδα απογοήτευση: Παναθηναϊκός και Φενέρ. Οι... πράσινοι είναι μια ομάδα με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, ένας σύλλογος που έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε Final 4 και playoffs. Ωστόσο φέτος το ρόστερ δεν θυμίζει εκείνο των παλιών καλών χρόνων, ενώ μερικοί παίκτες όπως ο Πέρι δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην προτελευταία θέση και ακόμα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει σε εκτός έδρας ματς. Τώρα υπάρχει και η Φενέρ που βρίσκεται στο 7-10 και δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει στις θέσεις της 8άδας. Μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια είχε διαρκή παρουσία σε Final 4 με Ομπράντοβιτς, ενώ ακόμα έχει σπουδαίους παίκτες όπως ο Βέσελι και ο Ντε Κολό. Όμως σε κανένα σημείο της σεζόν δεν έχει πείσει ότι θα σταθεροποιήσει την απόδοση της και θα βρεθεί στα playoffs. Μοιάζει να έχει χάσει την ταυτότητα της.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας τεχνικός δημιούργησε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και κάλυψε τα μεγάλα κενά της περσινής σεζόν. Με την απόκτηση των Τάιλερ Ντόρσεϊ, Μουσταφά Φαλ και Ουόκαπ ανέβασε επίπεδο τους ερυθρολεύκους. Έχει κολλήσει τα... κομμάτια που έλειπαν και τα αποτελέσματα φαίνονται στο γήπεδο και ειδικά στο ΣΕΦ που δεν έχει χάσει από κανέναν. Χωρίς το πολύ μεγάλο μπάτζερ, ο Ολυμπιακός παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ κατά διαστήματα και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, θα παλέψει για την πρώτη τετράδα. Η δουλειά του Έλληνα τεχνικού φαίνεται σε κάθε ματς, με τους παίκτες να έχουν εναρμονιστεί στα θέλω του προπονητή σε επίθεση και άμυνα, βάζοντας και τα δικά τους πλεονεκτήματα που δυναμώνουν την ομάδα.

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Omicron: Χριστούγεννα με μάσκες και νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου

Χριστουγεννιάτικη τραγωδία με 30 νεκρούς μετανάστες σε τρία ναυάγια

«Let's go Brandon!» - Αντί για χρόνια πολλά, ο Μπάιντεν άκουσε κωδικοποιημένη βρισιά από Αμερικανό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης