Εκτός Ευρώπης η Μίλαν, στους «16» του Champions League η Ατλέτικο - Δείτε τα 30 γκολ της βραδιάς

Εκτός Ευρώπης η Μίλαν, στους «16» του Champions League η Ατλέτικο - Δείτε τα 30 γκολ της βραδιάς

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε ως τελευταία στη βαθμολογία του 2ου ομίλου, αλλά με τρία γκολ στο Β' ημίχρονο άλωσε το «Ντραγκάο», σ' ένα ματς όπου έπεσε πολύ ξύλο - Ασταμάτητοι Άγιαξ (4-2 την Σπόρτινγκ), Ντόρτμουντ (5-0 την Μπεσίκτας) - Νίκη πρωτιάς η Ρεάλ (2-0 την Ίντερ) και νέος βαθμός της Σέριφ (1-1 στην έδρα της  Σαχτάρ)

atletico-0
Το περιμέναμε ως θρίλερ και έτσι ακριβώς εξελίχθηκε... Η τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League ήταν από τις πιο... μπρουτάλ που έχουμε δει στην ιστορία του θεσμού με την αναμέτρηση Πόρτο-Ατλέτικο να θυμίζει αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Λατινικής Αμερικής καθώς το ξύλο που έπεσε στο Β' ημίχρονο ήταν... ανεπανάληπτο.

Κερδισμένη από την κλωτσοπατινάδα η Ατλέτικο που πήρε τη νίκη και το εισιτήριο καθώς η Μίλαν αν και προηγήθηκε έχασε από την Λίβερπουλ που έγραψε ιστορία και όχι απλά δεν συνέχισε στο Champions League αλλά έμεινε και εκτός Europa League.


Νέες μεγάλες νίκες για Άγιαξ και Ντόρτμουντ, ενώ η Ρεάλ νίκησε με δύο γκολάρες την Ίντερ και η Σέριφ στο 90' πήρε τον βαθμό από την Σαχτάρ.


2ος όμιλος
Μίλαν-Λίβερπουλ 1-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9gb1prhcg9-se)


Απόλυτη, ανίκητη, θριαμβευτική ακόμα και με rotation η Λίβερπουλ σφράγισε ιστορική πρωτιά μεταξύ των αγγλικών ομάδων στο Champions League! Κι ένα μεγάλο διπλό σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, που είχε ως συνέπεια το άδοξο φινάλε της Μίλαν στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Κλείσιμο
Οι Reds του Κώστα Τσιμίκα υπέταξαν τους Ροσονέρι με 2-1, έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που πετυχαίνει 6Χ6 στον όμιλο και άφησε εκτός Ευρώπης το σύνολο του Στέφανο Πιόλι που παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων στον «όμιλο του θανάτου».

Το πρώτο 6Χ6 από αγγλική ομάδα σε όμιλο Champions League είναι γεγονός! Η Λίβερπουλ με βασικό των Κώστα Τσιμίκα πέρασε νικηφόρα και από το «Σαν Σίρο», αφήνοντας τη Μίλαν εκτός συνέχειας στην Ευρώπη (1-2).

Η Μίλαν είχε τη «θηλιά» στον λαιμό, αλλά προερχόταν από νίκη επιβίωσης κόντρα στην Πόρτο και είχε στο πλάι της 55.000 φιλάθλους να την ωθούν για τη μεγάλη πρόκριση μετ' ανατροπής. Και το πράγμα ξεκίνησε ιδανικά, αφού οι Ροσονέρι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 29', με τον Τομόρι. Ο Άλισον αιφνιδιάστηκε από την εκτέλεση του κόρνερ, απέκρουσε ασταθώς στη μικρή περιοχή και ο Άγγλος στόπερ δεν λάθεψε από κοντά, τερματίζοντας έτσι και το άτυπο σερί των Reds που δεν είχαν δεχθεί γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα.

Το 1-0, όμως, αποδείχθηκε πυροτέχνημα. Όπως και ο αρχικός ενθουσιασμός των Μιλανέζων, που με το σκορ αυτό προσωρινά φιγούραραν στη 2η θέση του ομίλου. Μόλις επτά λεπτά αργότερα, ο Μενιάν ανταπέδωσε στις ασταθείς αποκρούσεις κι εκεί παραμόνευε ο πανταχού παρών, Μο Σαλάχ, για το άμεσο 1-1 με το 20ο του γκολ στη σεζόν. Και είναι ακόμη Δεκέμβριος! Ο Αιγύπτιος σταρ πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Reds που σκοράρει επτά γκολ στους ομίλους κι επίσης συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές σεζόν με τουλάχιστον 20 γκολ, επίδοση που είχε να συμβεί για παίκτη των Reds από τον Ίαν Ρας!


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9dxaibk0dl-sf)

Παρά τις οκτώ αλλαγές σε πρόσωπα, ένας εξ αυτών ο θετικότατος στις αμυντικές του παρεμβάσεις και εντυπωσιακός με δύο... ποδιές, Κώστας Τσιμίκας, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «πάτησε» τη Μίλαν, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και το εξαργύρωσε στο 55' με τον... legend, Ντιβόκ Οριγκί. Ο εκ των σκόρερ του νικηφόρου τελικού του 2019 στη Μαδρίτη κόντρα στην Τότεναμ, σκόραρε για πρώτη φορά έκτοτε στο Champions League με έξυπνη κεφαλιά έπειτα από το τραγικό λάθος του ωραίου-μοιραίου Τομόρι και για δεύτερο σερί ματς μετά το buzzer-beater εναντίον της Γουλβς, βάζοντας σε δεινή θέση τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση ήρθε αργά και δεν είχε αντίκτυπο για τη Μίλαν, αφού σε δύο «κολλητές» ευκαιρίες, ο Φρανκ Κεσί δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να δώσει ξανά πνοή στο κοινό της ομάδας που άρχισε να αποχωρεί από τις εξέδρες όταν έμαθε πως η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα κόντρα στην Πόρτο. Έτσι, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και η Μίλαν «αποχαιρέτησε» με μόλις τέσσερις βαθμούς, τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή ιταλικής ομάδας στο Champions League (Ρόμα με έναν το 2004/05).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού (65' Φλορέντσι), Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (59' Σαλεμάκερς), Κεσί, Μεσίας, Κρούνιτς (83' Μπακαγιόκο), Ντίαθ (59' Μπενασέρ), Ιμπραΐμοβιτς

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γουίλιαμς, Κονατέ, Φίλιπς, Τσιμίκας, Μόρτον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μιναμίνο, Μανέ (64' Γκόμες), Σαλάχ (64' Κεϊτά), Οριγκί (80' Φαμπίνιο)


Πόρτο-Ατλέτικο 1-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9fhz0g81ah-se)


Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν λύγισε στο «Ντραγκάο» ούτε όταν έμεινε με δέκα παίκτες, κέρασε «τριάρα» την Πόρτο και έκλεισε εισιτήριο για τους «16». Συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa οι Πορτογάλοι.

Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν αδιέξοδο, η σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκει τον τρόπο για κάμπτει τα εμπόδια και να συνεχίζει ακάθεκτη το ταξίδι. Και όπως αποδείχθηκε ο «τελικός» απέναντι στην Πόρτο που έκρινε τη συνέχειά της στο Champions League δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Σε ένα ματς - ροντέο με εκατέρωθεν αποβολές, γκολ, τσαμπουκάδες και άνευ όρων κοκορομαχίες, οι Ροχιμπλάνκος ήταν πιστοί στο ραντεβού τους με την επόμενη φάση και χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος επικράτησαν 3-1 των Δράκων και τους έκλεψαν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος, οι Μαδριλένοι γνώριζαν πως στο δεύτερο όφειλαν πως έπρεπε να βγουν με το μαχαίρι στα δόντια αν δεν ήθελαν αυτό καταδικαστικό 0-0 να παραμείνει μέχρι το τελικό σφύριγμα. Η εικόνα τους όμως στην επανάληψη δεν περιέγραφε μια ομάδα που πάλευε για την πρόκριση. Αντίθετα εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Πόρτο με τον Ταρέμι στο 52΄όμως το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία του Όμπλακ. Κι εφόσον δεν το πλήρωσε, τελικά η Ατλέτικο ανέτρεψε τα δεδομένα και μπήκε σε θέση οδηγού. Έπειτα από κόρνερ που πέρασε από όλους, ο Γκριεζμάν μπήκε στην πορεία της μπάλας και κατάφερε να ανοίξει το σκορ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9du87r7jc1-sf)


Το γκολ ανέβασε τόνους και αίματα, οι παίκτες των δυο ομάδων άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή του Καράσκο στο 67΄για χτύπημα στον Οτάβιο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα ωστόσο των Δράκων δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Δευτερόλεπτα μετά τη συνέχεια του παιχνιδιού και την επαναφορά της τάξης, το χάος ξέσπασε ξανά με τον ρέφερι να αποβάλλει τον Γουέντελ της Πόρτο για αγκωνιά και την απόλυτη ισορροπία να επιστρέφει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9edkqd78ux-sf)


Με δέκα παίκτες πλέον, αμφότερες οι δυο ομάδες κυνήγησαν το γκολ, σπατάλησαν ευκαιρίες και τελικά όλα ξεδιάλυναν στο 90'.

Σε ένα επιθετικό κρεσέντο στις καθυστερήσεις, οι Κορέα (90΄) και Ντε Πολ (90+2΄) καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση για τους Ριχομπλάνκος, με τον Ολιβέιρα απλώς να μειώνει στο τελικό 3-1 από το σημείο του πέναλτι (90+6΄). Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν λυτρωτικά την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, την ίδια ώρα που η Πόρτο αρκέστηκε με τον υποβιβασμό της στο Europa League.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9erdc9jnkh-sf)


Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα. Ζοάο Μάριο (81΄Ολιβέιρα), Εμπέμπα, Πέπε, Σανουσί (63΄Γουέντελ), Βιτίνια, Γκρούγιτς (81΄Κορόνα), Οτάβιο (81' Βιεϊρά), Ντίαζ, Ταρέμι (81΄Μαρτίνεζ), Εβανίλσον

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γιορέντε, Βρσάλικο, Κοντογκμπιά, Ερμόσο, Ντε Πολ, Κόκε, Λεμάρ (66΄Κορέα), Καράσκο, Γκριεζμάν, Σουάρες (13΄Κούνια, 83΄Λόντι)

3ος όμιλος
Ντόρτμουντ-Μπεσίκτας 5-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9exa4lhyyh-sf)


Άνετη κι ωραία η Ντόρτμουντ, έκανε φύλλο και φτερό τη Μπεσίκτας με «ντοπιέτες» των Ρόις - Χάαλαντ (5-0) και ολοκλήρωσε με εμφατικό τρόπο την πορεία της στο φετινό Champions League.

Τα πάντα είχαν κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, γεγονός που έκανε πιο εύκολη τη ζωή της Ντόρτμουντ. Χωρίς άγχος και πίεση, η επιθετική μηχανή του Μάρκο Ρόζε κέρασε πέντε γκολ (5-0) τη Μπεσίκτας που είχε αποδεχτεί από νωρίς τη μοίρα της και έδωσε την ευκαιρία στους Ρόις και Χάαλαντ να κάνουν τι δικό τους πάρτι. Μέχρι τα τέλη του πρώτου μέρους πάντως οι Τούρκοι κατάφεραν να παλέψουν.

Το γκολ του Μάλεν από το 29΄δεν είχε καταδικάσει ακόμα τους φιλοξενούμενους που στέκονταν αγέρωχοι στο «Σίγκναν Ιντούνα Παρκ», ευελπιστώντας πως θα ολοκλήρωναν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με τον πρώτο τους βαθμό. Η αποβολή του Γουέλιντον όμως στο 43΄έβαλε οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες τους και η Ντόρτμουντ δεν άργησε να μυρίσει... αίμα. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ο Μάρκο Ρόις διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι και στο 53΄ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με πανέμορφη ενέργεια.

Από εκεί και έπειτα τη σκυτάλη πήρε το... θηρίο από τη Νορβηγία, ο Mr. Goal της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ. Στο 68΄χτύπησε για πρώτη φορά με σκαστή κεφαλιά και στο 81΄ολοκλήρωσε μια ιδανική βραδιά για τους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους ομίλους με το αξιοπρεπέστατο σύνολο των εννιά βαθμών και θα συνεχίσουν περήφανοι το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Σουλτς, Νταχούντ, Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Βολφ, Ρόις, Μάλεν

Μπεσίκτας (Σερτζέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Γιουσάλ, Γουέλιντον, Μοντέρο, Μέρας, Τοπάλ, Γιόσεφ, Μποζντογκάν, Καραμάν, Λάριν, Μπατσουαγί

Άγιαξ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9exa4cv0ih-sf)


Εξάστερος Σεμπαστιάν Αλέ, εξάστερος Αίαντας. Ο Άγιαξ νίκησε δεύτερη φορά και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4-2) κι ολοκληρώσε «χρυσό» απόλυτο στους ομίλους με 20+ γκολ!

Δεν είχε πετύχει ποτέ του απόλυτο. Ακόμα και στην καλύτερη σύγχρονη εκδοχή του, το 2018-19, παρέμενε μια επίδοση για λίγους κι εκλεκτούς. Ο Άγιαξ του Έρικ Τεν Χαχ, όμως, εκτός από το όνομα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει και τη χάρη για να συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των κορυφαίων. Και με το 6Χ6 στον όμιλο, με έναν ακόμα άνετο περίπατο επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4-2) και τον Σεμπαστιάν Αλέ να σημειώνει ιστορία και σε ατομικό επίπεδο (6Χ6, 10 γκολ), έγινε μόλις η 8η διαφορετική ομάδα που απολαμβάνει τέτοιο σερί και πηγαίνει διψασμένος στους «16»

Χωρίς φιλάθλους λόγω του «λουκέτου» στα ολλανδικά γήπεδα, ο Άγιαξ δεν επηρεάστηκε καθόλου και ολοκλήρωσε αρμονικά την πορεία του στον όμιλο. Η αρχή έγινε με ακόμη ένα γκολ από τον Σεμπαστιάν Αλέ. Ο Ιβοριανός σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε στο 8' και έβαλε το όνομά του σε δύο εξαιρετικά VIP κλαμπ, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πετυχαίνει το 6Χ6 σε έναν όμιλο κι ο 4ος με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μία σεζόν Champions League (Κριστιάνο, Μέσι, Λεβαντόφσκι). Μόνο που εκείνος το έκανε γρηγορότερα από όλους και μάλιστα, στην παρθενική του συμμετοχή στον θεσμό!

Ο Σάντος ισοφάρισε προσωρινά (22') για τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ που είχαν ήδη σφραγίσει τη 2η θέση, αλλά οι γηπεδούχοι έχουν ανεξάντλητα κέφια στις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Με τρομερό άδεισμα στην άμυνα της Σπόρτινγκ ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Άγιαξ, Άντονι έγραψε το 2-1 στο 42', για να ακολουθήσουν τα γκολ των Νέρς (58') και Μπέργκχαους (62') στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι, ο Άγιαξ έγινε μόλις η 2η ομάδα μετά τη Μπάγερν του 2019-20 που κάνει το 6Χ6 σκοράροντας πάνω από 20 γκολ! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ταμπάτα στο 78΄.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαχ): Πασβέερ, Μαζραουί, Σχουρς (60' Ρενς), Μαρτίνες, Μπλιντ (46' Ταγλιαφίκο), Άλβαρες (72' Τέιλορ), Χράφενμπερχ, Νέρες (60' Κλάασεν), Μπέργκχαους, Άντονι, Αλέ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Βιρζίνια, Νέτο, Ινάσιο, Ρέις, Εστέβες (73' Ναζίνιο), Ουγκάρτε (73' Σαράμπια), Μπραγκάνσα (81' Εσούγκο), Εσγκάιο, Ταμπάτα, Σάντος (60' Παουλίνιο), Τομάς (60' Γκονσάλβες)

4ος όμιλος
Ρεάλ-Ίντερ 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9f3fcvgd81-sf)


Η Ρεάλ Μαδρίτης δε δυσκολεύτηκε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ίντερ, επικράτησε 2-0 και πήρε την πρωτιά στον όμιλο, αφήνοντας στη 2η θέση τους Νερατζούρι!

Το είχε κάνει στο Μιλάνο, δε δυσκολεύθηκε να νικήσει και στη Μαδρίτη! Στον... τελικό πρωτιάς, η Ρεάλ επικράτησε της Ίντερ με 2-0 και πάει στους «16» του Champions League αεράτη. Οι Νερατζούρι δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση, προκρίθηκαν ως 2οι από τον όμιλο, ενώ στο πρώτο ματς των νοκ άουτ δεν θα έχουν τον Μπαρέλα που αποβλήθηκε.

Οι Νερατζούρι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πήραν τον έλεγχο, αλλά δε βρήκαν και τον τρόπο να απειλήσουν. Αντίθετα, οι Μαδριλένοι είχαν την ουσία και στο 17' πήραν προβάδισμα με υπέροχο σουτ του Κρόος, με το αριστερό, εκτός περιοχής.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 31' πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Πέρισιτς βρήκε το δοκάρι. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό στο τελευταίο τέταρτο, με τη Ρεάλ να πιέζει και να απειλεί δυο φορές. Στο 36΄ ο Γιόβιτς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει και στο 45' το σουτ του Ροντρίγκο σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι Μαδριλένοι έγιναν επικίνδυνοι και στο 55′, αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Γιόβιτς. Η Ιντερ θέλησε να βγει μπροστά, αλλά στο 64' έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαρέλα χτύπησε τον Μιλιτάο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η «Βασίλισσα» είχε τον έλεγχο και στο 79' έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα με υπέροχο τελείωμα του Ασένσιο, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο (71′ Καμαβίνγκα), Κρος (78′ Βαλβέρδε), Ροδρίγο (78′ Ασένσιο), Βινίσιους (81′ Αζάρ), Γιόβιτς (78′ Ντίας).

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Ντάμφρις (46′ Ντιμάρκο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (60′ Βιδάλ), Τσαλχάνογλου (60′ Βεσίνο), Πέρισιτς, Λαουτάρο (66′ Γκαλιαρντίνι), Τζέκο (60′ Σάντσες)

Σαχτάρ-Σέριφ 1-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9evxqp04b5-sf)


Η Σερίφ δεν άφησε τη Σαχτάρ να πετύχει την πρώτη νίκη στον όμιλο, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Ουκρανία και βρέθηκε... πανηγυρικά στο Europa League!

Η νίκη στο Τιρασπόλ κόντρα στη Σαχτάρ και το επικό διπλό στο Μπερναμπέου της έδωσαν ουσιαστικά και το διαβατήριο να συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2022. Η Σερίφ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Εuropa League και στην Ουκρανία κατάφερε να φύγει αλώβητη, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σαχτάρ. «Αντίο» χωρίς νίκη στον όμιλο για τους γηπεδούχους.

Η Σαχτάρ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, είχε καλές στιγμές με Φερνάντο και Σουντάκοβ, ωστόσο ο Αθανασιάδης όποτε χρειάστηκε είχε σωστές αντιδράσεις. Οι Ουκρανοί πίεσαν αρκετά στο τελευταίο τέταρτο του α' μέρους και στο 42' άνοιξαν το σκορ με τον Φερνάντο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, οι Μολδαβοί ρίσκαραν μετά το 80' και στις καθυστερήσεις πήραν το βαθμό με σκόρερ τον Νικόλοβ, ο οποίος στο 46' είχε πάρει τη θέση του Κολοβού.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες:
1ος όμιλος
Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 2-1
Παρί-Μπριζ 4-1

Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 12 (18-10)
2.Παρί Σεν Ζερμέν 11 (13-8)
3.Λειψία 7 (15-14)
4.Μπριζ 4 (6-20)

2ος όμιλος
Μίλαν - Λίβερπουλ 1-2
Πόρτο - Ατλέτικο 1-3

Βαθμολογία
1.Λίβερπουλ 18 (17-6)
2.Ατλέτικο Μ. 7 (7-8)
2.Πόρτο 5 (4-11)
4.Μίλαν 4 (6-9)

3ος όμιλος
Ντόρτμουντ - Μπεσίκτας 5-0
Άγιαξ - Σπόρτινγκ 4-2

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 18 (20-5)
2.Σπόρτινγκ 9 (14-12)
3.Ντόρτμουντ 9 (10-11)
4.Μπεσίκτας 0 (2-17)

4ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης-Ίντερ 2-0
Σαχτάρ-Σέριφ 1-1

Βαθμολογία
1.Ρεάλ Μαδρίτης 15 (14-3)
2.Ίντερ 10 (8-5)
3.Σέριφ Τίρασπολ 7 (7-11)
4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (2-12)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης