Η Οσασούνα δεν είναι... Μπαρτσελόνα: «Γκέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης, 0-0 στο Μπερναμπέου

Η Οσασούνα δεν είναι... Μπαρτσελόνα: «Γκέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης, 0-0 στο Μπερναμπέου

Οι Μαδριλένοι έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος

real_madrid
Άλλο Μπαρτσελόνα, άλλο... Οσασούνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εκμεταλλεύτηκε την δυναμική που της έδωσε η νίκη στο «Clasico», δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την άψογα αμυντικά στημένη Οσασούνα, έμεινε στο 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και μοιράζεται την κορυφή της La Liga με Σεβίλλη, Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ απόψε μπορεί να τους κάνει παρέα και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που ξεκίνησε στο «Clasico», με Ντάνι Καρβαχάλ, Εντουάρντο Καμαβινγκά και Μάρκο Ασένσιο αντί Λούκας Βάθκεθ, Λούκα Μόντριτς και Ροντρίγκο αντίστοιχα.

Οι δύο θεωρητικά βασικοί ακραίοι μπακ της ομάδας (Καρβαχάλ δεξιά και Φερλάν Μεντί αριστερά) έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά μετά από... 255 ημέρες (!), εξαιτίας των εκατέρωθεν απουσιών λόγω τραυματισμών.

Από τις τρεις αλλαγές, μόνο αυτή του Κροάτη ήταν αναγκαστική, αφού ο Μόντριτς ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση και ο Καρλέτο προτίμησε να μην ρισκάρει την συμμετοχή του, με τον 18χρονο Γάλλο όμως να είναι καθαρά εκτός ρυθμού αγώνα, να δείχνει νευρικός και να αντικαθίσταται μετά την ανάπαυλα.

Οι δύο ομάδες έφτασαν σε αυτή χωρίς γκολ και με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αφού οι Μαδριλένοι «κόλλησαν» απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας της Παμπλόνα, η οποία έφτανε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμες εκτός έδρας αποστολές της και, για πρώτη φορά, παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ακίνδυνα σουτ των Μπενζεμά, Έντερ Μιλιτάο και Ασένσιο προς την εστία του Σέρχιο Ερέρα, με την Οσασούνα να μην απειλεί καθόλου στο πρώτο 45λεπτο αυτή του Τιμπό Κουρτουά, αλλά να αγγίζει το γκολ με το «καλημέρα» του δεύτερου.

Κλείσιμο
Μετά από κόρνερ, ο Τσίμι Άβιλα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γιόν Μονκαγιόλα, η κοντινή προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι της μαδριλένικης εστίας (50’). Η Ρεάλ συνήλθε σχετικά γρήγορα από το (παραλίγο) σοκ και απάντησε με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Μπενζεμά (61’), στην μεγαλύτερή της ευκαιρία στον αγώνα.

Ο Αντσελότι έριξε κατά σειρά Ροντρίγκο, Εντέν Αζάρ, Λούκας Βάθκεθ και Μαρσέλο, ο ομόλογός του Χαγκόμπα Αρασάτε «έσφιξε» ακόμα περισσότερο την άμυνά του και τα λεπτά περνούσαν προς τέρψιν της Οσασούνα, η οποία κρατούσε με σχετική άνεση το 0-0.

Η Ρεάλ απελπίστηκε, επιδόθηκε σε ανούσιες σέντρες και ακίνδυνα μακρινά σουτ, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Καζεμίρο, ο οποίος έψαξε το γκολ της χρονιάς με λόμπα πίσω από την σέντρα που έφυγε ελάχιστα άουτ, αλλά και ένα κοντινό πλασέ του Μαρσέλο, ύστερα από συνδυασμό με τον Βινίσιους Ζούνιορ.

Εντέλει, η Βασίλισσα έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία, δεύτερη στο σπίτι της στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από αυτή με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Καρβαχάλ (69’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί (69’ Μαρσέλο) - Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο), Καζεμίρο, Κρόος - Ασένσιο (69’ Αζάρ), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Οσασούνα: Ερέρα - Βιδάλ, Ουνάι, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ, Σάντσεθ - Μονκαγιόλα (89’ Όιερ), Τορό, Μαρτίνεθ (67’ Ρουμπέν Γκαρθία) - Άβιλα (67’ Μπρασάνατς), Κίκε (88’ Μπαρμπέρο).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 11 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (10) 21, Σεβίλλη (10) 21, Μπέτις 21, Ρεάλ Σοσιεδάδ (10) 21, Ράγιο Βαγιεκάνο 19, Οσασούνα 19, Ατλέτικο Μαδρίτης (9) 18, Αθλέτικ Μπιλμπάο (10) 17, Μπαρτσελόνα (10) 15.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή στην υπόθεση του Περάματος: Ο Ρομά που παραδόθηκε δεν εμπλέκεται στο περιστατικό, λέει ο Κούγιας

Οι πέντε στιγμές που συγκλόνισαν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Επίθεση με βιτριόλι: Η δικαίωση της Ιωάννας - Φίλες της με μάσκες στο πλευρό της - «Ελπίζω οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης