Super League 1, Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1: Πάρτι με πρωταγωνιστή τον Καρλίτος - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1: Πάρτι με πρωταγωνιστή τον Καρλίτος - Δείτε τα γκολ

Mε χατ τρικ του απίθανου Καρλίτος (6', 38', 53') και εύστοχο πέναλτι του Παλάσιος στο 56', ο απολαυστικός Παναθηναϊκός «γάζωσε» τον Ιωνικό στη Λεωφόρο, όπου έχει πετύχει 12 γκολ σε τρία παιχνίδια της Super League 1

5401091
Αυτή τη φορά δεν είχε ούτε παίκτη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ούτε γκολ από τ' αποδυτήρια στο πρώτο 2λεπτο όπως στα ματς με Απόλλωνα και Βόλο. Ο Παναθηναϊκός . με τον κόσμο του έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-1 του Ιωνικού για να συνεχίσει με το νικηφόρο σερί στη Λεωφόρο και να κοιτάξει να βελτιωθεί περισσότερο και στις εξορμήσεις του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καρλίτος με το χατ-τρικ, με τον Ισπανό φορ να κάνει φέτος υπέροχα πράγματα στο γήπεδο, να σκοράρει κατά ριπάς και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρώτο γκολ με την πράσινη φανέλα και για τον Παλάσιος, σαν να μην... δέχθηκε ποτέ το γκολ συμπεριφέρθηκε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μετά την προσωρινή ισοφάριση από τον Σάντσες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf12xpr581cp-sf)


Έτσι ξεκίνησαν:
Ο Παναθηναϊκός (4-2-3-1) είχε τον Μπρινιόλι κάτω απ' τα δοκάρια, με τους Σάντσες, Πούγγουρα, Σάρλια και Χουάνκαρ από αριστερά. Στα χαφ ο Αλεξανδρόπουλος με τον Πέρεθ, στην τριάδα μπροστά τους ο Καρλίτος σε πιο ελεύθερο ρόλο με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Βιτάλ αριστερά, ενώ στην κορυφή εμφανίστηκε ο Παλάσιος.

Κλείσιμο
Ο Ιωνικός (4-2-3-1) είχε τον Χουτεσιώτη στα γκολπόστ, με τους Κωνσταντινίδη, Βαφέα, Σάντσες και Βαλεριάνο από δεξιά προς αριστερά. Στα χαφ οι Κάνιας και Ρομαό, μπροστά στην τριάδα οι Καμπράλ (αριστερά), Ματσούκας (δεξιά) και Άοσμαν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τουράμ.

Carlitos' show
Μία σου, μία μου και η μπίλια στο... πράσινο. Κάπως έτσι μεταφράζεται το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τον Παναθηναϊκό να έχει την σωστή νοοτροπία, να έχει αποκτήσει το προβάδισμα, αλλά να έχει δεχθεί και γκολ από το πουθενά. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με πολλή διάθεση και πολλά τρεξίματα από τους τέσσερις εκφραστές της επίθεσης.

Κυρίως ο Καρλίτος ξεκίνησε με... turbo, έκανε τις γνωστές του κινήσεις στο χώρο πίσω από τον Παλάσιος και ήταν εκείνος που άνοιξε και το σκορ. Από βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν προς αριστερά, ο Ισπανός κατέβασε, μπήκε στην περιοχή, έφερε στο δεξί κι όταν βρήκε χώρο να πλασάρει... «εκτέλεσε» για το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Κι όμως, από το πουθενά, ο Ιωνικός βρήκε απάντηση. Δυο απομακρύνσεις από τα καρέ του Μπρινιόλι δεν ήταν αρκετές από τους «πράσινους», με τη δεύτερη να έρχεται από τον Πούγγουρα, που εν συνεχεία κάλυπτε χώρο στο γέμισμα του Άοσμαν, ο Σάντσες μπήκε στην περιοχή προς το δεύτερο δοκάρι και με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 11ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός μαζί με τον κόσμο του συνέχισε με ενθουσιασμό, τρεξίματα και προσπάθειες πότε από δεξιά με Χατζηγιοβάνη και πότε από αριστερά με Βιτάλ.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Σπανού ήρθε παρατάχθηκε στη Λεωφόρο δίχως πρόθεση να μείνει πίσω. Ναι μεν σε πολύ οργανωμένη άμυνα προσπαθούσε να κρατάει πολύ κοντά τις γραμμές, όμως, θα ανέβαινε στο μεσαίο τρίτο για να γεμίσει χώρους, ενώ, θα κρατούσε μπάλα κυρίως από ένα προχωρημένο σημείο στο πρώτο μέρος όπου έπεσε και ο ρυθμός.

Ο Καρλίτος, όμως, ήξερε πότε να κάνει κίνηση, που να σταθεί να περιμένει τη μπάλα και πότε να ξεχυθεί μπροστά. Ο Αλεξανδρόπουλος τον βρήκε σωστά στο 38' και ο Ισπανός με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1, αφού καλυπτόταν από τον Κωνσταντινίδη.

Το τελείωσε σε... δευτερόλεπτα
Ελάχιστα δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός για να σκοράρει, να κερδίσει και πέναλτι και να τελειώσει το παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στη Λεωφόρο. Αν και η ομάδα του Σπανού προσπάθησε να ξεκινήσει κάπως πιο συγκεντρωμένα και με διάθεση να παίξει με κατοχή της μπάλας, πολύ γρήγορα μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα δυο φορές. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν ξανά αυτή τη... φούρια που τους διακρίνει στα εντός έδρας ματς και έφτασαν σε νέο ευρύ σκορ.

Στο 53΄ο Βαφέας θέλησε να γυρίσει τη μπάλα προς τον Χουτεσιώτη από πλάγια θέση δεξιά κι όχι να παίξει fair play, έκανε όμως μεγάλο λάθος. Ο Καρλίτος έτρεξε, πήρε τη μπάλα, «εκτέλεσε» για το χατ-τρικ του.


Κι αμέσως μετά ο Παλάσιος έφτιαξε μόνος του το γκολ του. Από αριστερά έκανε την κοφτή ντρίμπλα, ο Κωνσταντινίδης τον ανέτρεψε και ο Αργεντινός εξτρέμ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός πλέον με τον Ρούμπεν στο χώρο του κέντρου να κινεί νήματα και να είναι φέτος κάτι παραπάνω από κομβικός, ρύθμιζε την εξέλιξη του ματς. Πότε με ψύχραιμη κυκλοφορία και κατοχή, πότε με σπριντ στους χώρους, πότε με κάθετες, πότε με επελάσεις από τις πτέρυγες, κυρίως του Χατζηγιοβάνη. Στο 80' ο Σάντσες του Ιωνικού αποβλήθηκε ορθά με δεύτερη κίτρινη και ο φωτεινός πίνακας δεν άλλαξε από το 4-1 μέχρι και το φινάλε.

MVP: Ποιος άλλος; Ο Καρλίτος των 7 τερμάτων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και του χατ-τρικ στο αποψινό ματς με τον Ιωνικό. Υπέροχο πλασέ στο πρώτο γκολ, ωραίο τελείωμα στο δεύτερο και έξυπνο σπριντ στην άμυνα για το λάθος γύρισμα του Βαφέα για το «κερασάκι» στην τούρτα.


Στο ύψος του: Ο δραστήριος Παλάσιος. Σκόραρε και για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό για να πάρει ψυχολογία, ήταν εκείνος που κέρδισε άλλωστε το πέναλτι. Είχε προσπάθειες, φυσικά μπορεί πολλά περισσότερα, όμως ήταν στο ύψος του σε αυτό το παιχνίδι.

Η γκάφα: Το Κάρμα μάλλον έδωσε αμέσως στον Βαφέα μια απάντηση για την επιλογή του να κρατήσει τη μπάλα εντός ορίων παρά το γεγονός πως κοντά του είχε πεσμένο παίκτη με πράσινη φανέλα. Επέλεξε να γυρίσει προς τον Χουτεσιώτη. Κακώς. Ο Καρλίτος έτρεξε και σκόραρε.

Το στραγάλι: Ουδείς ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ρέφερι της αναμέτρησης, Ευάγγελο Μανούχο. Σωστότατες οι δύο κίτρινες και η αποβολή του Σάντσες για τον Ιωνικό.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός στο «σπίτι» του θα είναι αφεντικό. Αυτό κατέστησε ξεκάθαρο στο τρίτο εντός έδρας ματς του για τη φετινή Super League Interwetten. Τέσσερα γκολ από τους «πράσινους», πολλά τρεξίματα, ένας Ρούμπεν στα χαφ που ήλεγχε τα πάντα και ένας Καρλίτος «φωτιά»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (86' Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (81' Μπουζούκης), Καρλίτος (70' Ιωαννίδης), Βιτάλ (82' Αϊτόρ), Παλάσιος (70' Βιγιαφάνιες)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Άοσμαν (86' Μύγας), Καμπράλ (70' Γκοτσούλιας), Βαλεριάνος, Ματσούκας (69 Μπάσα), Σάντσες, Ρομαό, Κωνσταντινίδης, Κάνιας (69' Μάναλης), Τουράμ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης