Δείτε τα γκολ του Champions League: Στους «8» Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι

Δείτε τα γκολ του Champions League: Στους «8» Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι

Η Ρεάλ με γκολ των Μπενζεμά, Ράμος και Ασένσιο επιβλήθηκε με 3-1  (συνολικό σκορ 4-1) της αξιόμαχης αλλά κατώτερης Αταλάντα και προκρίθηκε στους «8» του Champions League - Στο έτερο ματς η Μάντεστερ Σίτι χωρίς να... ιδρώσει με το 2-0 εις βάρος της Γκλάντμπαχ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 4-0

ramos_niki
Το εισιτήριο για τους «8» του Champions League εξασφάλισαν απόψε οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μαζί με τις Λίβερπουλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Πόρτο που έχουν ήδη προκριθεί.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΤΣ

Ρεάλ Μαδρίτης - Αταλάντα 3-1: Σοβαρή και άνετη στα προημιτελικά του Champions League

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9z41nrdg2ep-sf)


Η Ρεάλ είχε «σφραφίσει» το μισό εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League από το Μπέργκαμο, όπου είχε νικήσει (0-1) την Αταλάντα με το γκολ του Μεντί. Το τσέκαρε το βράδυ της Τρίτης (16/3) στη Μαδρίτη, όπου παρουσιάστηκε σοβαρή και νίκησε 3-1 την Αταλάντα, δείχνοντας ότι σε ό,τι κατάσταση κι αν έχει βρεθεί μέσα στη σεζόν είναι πάντα στις υποψήφιες ομάδες να κατακτήσει τον τίτλο.

Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό και ξεκίνησε να απειλεί τη Ρεάλ, Ο Γκόζενς είχε την ευκαιρία με την προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από τη σέντρα του Μουριέλ από αριστερά, αλλά δεν την έπιασε καλά και μπλόκαρε ο Κουρτουά. Το γυριστό του Ρομέρο σταμάτησε πάνω στον Νάτσο, ενώ και το σουτ του Τζίμσιτι πέρασε άουτ. Η Ρεάλ προσπάθησε να συνέλθει από τα... νερά που έκανε η τριάδα στην άμυνά της και πήρε πρώτα την κατοχή κι έπειτα τον έλεγχο του ματς.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν κατάφερε να κάνει στην πρώτη μισή ώρα αγώνα αισθητή την παρουσία της στην εστία του Σπορτιέλο. Το λάθος του τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας οδήγησε και στο πρώτο γκολ, αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Ο Ιταλός τερματοφύλακας στο 34ο λεπτό απομάκρυνε λανθασμένα, ο Μόντριτς πήρε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 70ό του γκολ στη διοργάνωση, ο πέμπτος που το καταφέρνει.

Το γκολ αυτό έσβησε την ορμητικότητα των μπεργκαμάσκι, αντίθετα έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους μερένγκες. Ο Βινίσιους τα έκανε όλα τέλεια στη μεγάλη ευκαιρία που είχε, εκτός από την τελική προσπάθεια. Δηλαδή πήρε την μπάλα από θέση πίσω αριστερά, διέσχισε όλο το γήπεδο με αυτή με σόλο, με σλάλομ απέφυγε τους αντιπάλους, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Στο 69ο λεπτό ανατράπηκε από τον συμπατριώτη του, Ραφαέλ Τολόι, ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Ράμος και έκανε το 2-0. Είναι εύστοχος στις 19 τελευταίες εκτελέσεις πέναλτι με τη Ρεάλ σε επίσημα ματς. Τελευταία φορά που αστόχησε το Μάιο του 2018 κόντρα στην πρώην του ομάδα, Σεβίλλη. Αυτό ήταν το 15ο γκολ στη διοργάνωση, έπιασε τους Ζεράρ Πικέ και Ιβάν Ελγκέρα. Θέλει ένα ακόμη για να πιάσει τον Ρομπέρτο Κάρλος στην πρώτη θέση των αμυντικών με τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση.

Κάπου εκεί «τελείωσε» η πρόκριση. Η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει στο 83ο λεπτό με την φανταστική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Μουριέλ (ο πρώτος Κολομβιανός που σκοράρει με εκτέλεση φάουλ στη διοργάνωση), αλλά η Ρεάλ πέτυχε και τρίτο γκολ. Το έκανε με τον Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος στο 85ο λεπτό με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Σπορτιέλο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάθκεθ - Βαράν, Ράμος, Νάτσο - Μεντί, Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Τζίμσιτι, Μέλε, Ντε Ρόον, Πεσίνα, Γκόζενς, Πάσαλιτς, Μαλινόβσκι, Μουριέλ.


Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ 2-0: Δεύτερος περίπατος και πρόκριση με show… Γκουαρδιόλα

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9z437sto4nd-sf)


Ενόψει του ματς, δήλωνε πως αυτή η Μάντσεστερ Σίτι είναι η χειρότερη ομάδα που έχει προπονήσει, με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα. Πώς όμως να γίνει πιστευτός όταν σε κάθε ματς οι Πολίτες παρουσιάζουν και μια καινούρια ιδέα και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί; Με το ικανό σκορ του πρώτου αγώνα και το χαμηλό, όπως αποδείχθηκε, εμπόδιο της Γκλάντμπαχ να έχουν γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος τους, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έπαιξε με φορ-φάντασμα, ήταν και πάλι κυριαρχική και μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τη ρεβάνς στην «Puskas Arena», τσεκάροντας δια περιπάτου το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν χαοτική κι αυτό είχε φανεί και στο πρώτο ματς. Κάπως έτσι, οι Πολίτες βρήκαν όσο πιο εύκολα γινόταν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το προβάδισμα που θα καθιστούσε διαδικαστική υπόθεση το υπόλοιπο του αγώνα. Μόλις στο 12’, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε χάρη στο «μαγικό» αριστερό του άνοιξε το σκορ, με έναν «κεραυνό» που χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν το γκολ Νο100 της χρονιάς για τη Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, επίτευγμα που πετυχαίνει σταθερά όποια ομάδα προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2008-09 και την αρχή της καριέρας του!

Λίγο αργότερα, στο 18’, ο Φόντεν εκτέλεσε άριστα την αντεπίθεση κινούμενος στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκουντογκάν, ο οποίος τελείωσε ιδανικά για το 2-0, έφτασε τα 15 γκολ στη σεζόν κι εκτός από πρώτος σκόρερ των Πολιτών φέτος, είναι και ο Νο1 Γερμανός σκόρερ στις Top-5 Λίγκες της Ευρώπης.


Το τρικ του Γκουαρδιόλα με φορ «στα χαρτιά» τον… Ντε Μπρόινε και ουσιαστικά τέσσερις παίκτες σε εναλλασσόμενο ρόλο αποδείχθηκε ευρηματικό, με τους Μπερνάρντο Σίλβα-Φόντεν-Μαχρέζ-Γκουντογκάν να κινούνται διαρκώς και τη Σίτι να παρουσιάζει την πιο ρευστή διάταξή της στη φετινή σεζόν. Σύστημα που ο Πεπ, μάλλον, τέσταρε ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας, αφού η ρεβάνς κόντρα στα Πουλάρια είχε κριθεί και αν ο Μαχρέζ ήταν πιο ομαδικός στην τελική προσπάθεια (4 τελικές), το σκορ θα είχε ξεφύγει.

Έτσι, οι Σίτιζενς προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «8», διατηρώντας καθαρό παθητικό για παραπάνω από 700 σερί λεπτά στο Champions League (από την 1η αγωνιστική με την Πόρτο) κι έγινε μόλις η 3η ομάδα στην ιστορία του θεσμού με επτά διαδοχικά ματς χωρίς να δεχτεί γκολ (μετά τη Μίλαν το 2005 και την Άρσεναλ το 2006). Κι από την άλλη, η Γκλάντμπαχ αποχαιρέτησε τον θεσμό, παραδομένη στην πτώση που διανύει σταθερά μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μάρκο Ρόζε για τη Ντόρτμουντ το καλοκαίρι (9 σερί ματς χωρίς νίκη).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας (69’ Λαπόρτ), Στόουνς, Κανσέλο (64’ Ζιντσένκο), Ρόδρι (63’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (69’ Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα (75’ Αγουέρο), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι (88’ Γιάντσκε), Μπενσεμπαϊνί (88' Βεντ), Χόφμαν, Νόιχαους, Ζακάρια, Στιντλ (80’ Τραορέ), Εμπολό (65’ Βολφ), Τιράμ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός οι ημιτελικοί

Ιμπραΐμοβιτς: Επιστρέφει στην Εθνική Σουηδίας μετά από πέντε χρόνια

Euroleague: Σαντ-Ρος και ΜακΚίσικ συγκλονίζουν για τον ρατσισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης