Euroleague: Σαντ-Ρος και ΜακΚίσικ συγκλονίζουν για τον ρατσισμό

Euroleague: Σαντ-Ρος και ΜακΚίσικ συγκλονίζουν για τον ρατσισμό

Το ντοκιμαντέρ της EuroLeague, με τίτλο Table Τalk καταπιάνεται με τον ρατσισμό - Ανάμεσα στους παίκτες που μιλούν είναι ο Σακιέλ ΜακΚίσικ του Ολυμπιακού και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος του Παναθηναϊκού κι αυτά που μοιράζονται είναι συγκλονιστικά!

Euroleague_Racism
Όχι στον κόσμο μας! Οι παίκτες της EuroLeague το βροντοφωνάζουν. Και ελπίζουν να ακουστούν! Η 30ή αγωνιστική είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του ρατσισμού και το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε έχει μερικές απίστευτες ιστορίες. Δύο απ' αυτές αφορούν τον Σακιέλ ΜακΚίσικ και τον Χάουαρντ Σαν Ρος.

Table Talk: Racism #NotInOurWorld


Οι παίκτες των «αιωνίων» συζητούν για το φαινόμενο και θυμούνται τι είναι ο ρατσισμός γι' αυτούς.

«Έχω δει τον ρατσισμό από πρώτο χέρι», εξήγησε ο γεννημένος στην Ιντιάνα, Σακιέλ ΜακΚίσικ, «Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να κινούμαι διαφορετικά γιατί είμαι ένα μαύρο παιδί, δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως οι άλλοι. Πρέπει να είμαι πολιτισμένος και υπάκουος, να ακούω και να είμαι υπεύθυνος. Αυτό έμεινε για πάντα μαζί. Όταν κατάλαβα τι είναι ο ρατσισμός, τότε κατάλαβα και τι εννοούσε η μητέρα μου». Ο ΜακΚίσικ αναφέρθηκε και στα ρατσιστικά μηνύματα που λαμβάνει κατά καιρούς. Στην αρχή, όπως τόνισε, τον ενοχλούσαν περισσότερο, σε σχέση με το παρόν.

«Ένιωσα τον ρατσισμό στην Ιταλία, όταν μετακόμισα με τη μητέρα μου. Με κοιτούσαν περίεργα, ήταν η πρώτη φορά που με έδιωξαν από ένα κουρείο. Ο υπάλληλος καθόταν, μπήκα και μου είπε, σε αυτό το κουρείο δεν κουρεύουμε το είδος σου. Με έβγαλε έξω. Ήμουν 16 ετών. Ένιωσα τόσο άσχημα. Δεν ήξερε τι να μου πει, γιατί δεν είχε διαχειριστεί κάτι νωρίτερα», είπε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. «Όλοι μου έλεγαν ότι έχεις μία ευκαιρία να αποκτήσεις μία καλή ζωή από το μπάσκετ. Οπότε αν κάποιος θέλει να με υποτιμήσει ως άνθρωπο, πάντα θυμάμαι την οικογένειά μου χαρούμενη και το ξεπερνάω», πρόσθεσε ο Κουβανός φόργουoρντ.

Στο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο Τσαρλς Τζένκινς. Αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. «Βλέποντας πόσοι άνθρωποι επηρεάστηκαν απ' αυτό μου έδωσε μία σκληρή προοπτική. Δεν είμαι σε μία... φούσκα, ήμουν εκεί».

Ειδήσεις σήμερα

Επιστρέφει στην Εθνική Σουηδίας μετά από πέντε χρόνια ο Ιμπραΐμοβιτς

Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός οι ημιτελικοί

NBA, Γουίζαρντς-Μπακς 122-133: Ο Γιάννης «καθάρισε» ξανά γράφοντας και ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης