Basket League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 76-56: Τον... πάτησε ο Ματσιούλις και η άμυνα!

Basket League, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 76-56: Τον... πάτησε ο Ματσιούλις και η άμυνα!

Η ΑΕΚ δεν άφησε ούτε μία σπιθαμή στον ΠΑΟΚ, στην επανάληψη του ντέρμπι των «Δικέφαλων» για την 6η αγωνιστική της Basket League - Kορυφαίος Ματσιούλις, κομβικοί Λοτζέσκι, Ρογκαβόπουλος, Λάνγκφορντ

5231023
Από την αρχή, μέχρι και το τέλος. ΑΕΚ και μόνο ΑΕΚ. Σε όλο το παρκέ, και στις δύο πλευρές του.

Η γηπεδούχος ήταν καταιγιστική. Και ο ΠΑΟΚ στο ακριβώς αντίθετο άκρο. Παθητικός, άστοχος. Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους από το πρώτο δεκάλεπτο (!), όπου οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έμοιαζαν να μην έχουν διάθεση να ανταγωνιστούν.

Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι εξωπραγματικό στην επίθεση. Στην άμυνα παρέδωσε ένα σεμινάριο, ωστόσο, και εκμεταλλεύτηκε μία χείριστη βραδιά όλων των παικτών του ΠΑΟΚ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8u8s2h5pjr5-sf)


Το ματς

Καταιγίδα! Από την αρχή! Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς χωρίς να δεχτεί καλάθι μέχρι τους πρώτους 9 πόντους της (9-0). Ο ΠΑΟΚ... έσπασε το ρόδι (9-2), αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε. Πείσμωσε μάλλον. Το σκορ πήγε στο 12-2, στο 15-2 και στο 22-2! Με τον ΠΑΟΚ να έχει μέχρι εκεί 1/7 σουτ.


Έχει και άλλο. Τόσο κακός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ολοκληρώθηκε με 26-6 και έναν Ματσιούλις αφιονισμένο με 13 πόντους (από τους 18 συνολικά)! Και τον Λοτζέσκι (11π.) να παραλαμβάνει σκυτάλη στο 2ο δεκάλεπτο.

Κλείσιμο
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενη. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά. Και πώς να το κάνει άλλωστε με 10 λάθη, 8/22 σουτ και μόλις 3 ασίστ.

Η διαφορά των 17 πόντων στο ημίχρονο είναι χαρακτηριστική.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Πέρα από την αποβολή του Ηλία Παπαθεοδώρου στο 28, με διπλή τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Η ΑΕΚ συνέχισε σχεδόν στον ίδιο ρυθμό, αφού είναι φυσιολογικό για μία ομάδα να... κόβει ταχύτητα, όταν είναι μπροστά με διαφορά ασφαλείας. Ακόμη και σε αυτή την περίσταση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ, με τη διαφορά να είναι σταθερά στους 20 πόντους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ έκανε την ιδανική εκκίνηση με σκορ 22-2. Έπαιξε άμυνα και εκμεταλλεύτηκε για πρώτη φορά τις ελεύθερες βολές της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιόνας Ματσιούλις, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Ματ Λοτζέσκι με 18 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 9 πόντους και 2 κλεψίματα και ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ με 6 πόντους, 8 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ποιον να πρωτοδιαλέξει κάποιος; Οι Τσαλμπούρης, Γκρίφιν (4/15 σουτ), Κακλαμανάκης και Τέρνερ...

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η εκκίνηση του αγώνα, με την ΑΕΚ να... πατάει τον ΠΑΟΚ με σκορ 22-2!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κίνγκλεϊ Μόουζες και ο Σαγκαμπά Κονατέ έκαναν δύο καρφωματάρτες έχοντας και αντιπάλους μπροστά τους!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ τα πολλά λάθη (20). Ο ΠΑΟΚ τα πάντα!

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 44-27, 61-39, 76-56.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης