Μπαρτσελόνα: Το «μαύρο κουτί» από τη δόξα στην κατάρρευση - Υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Μέσι;

Μπαρτσελόνα: Το «μαύρο κουτί» από τη δόξα στην κατάρρευση - Υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Μέσι;

Ο διασυρμός από την Μπάγερν με 8-2 έδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως ο «βασιλιάς» της Βαρκελώνης ήταν εδώ και καιρό γυμνός, όμως κανείς δεν τολμούσε να το παραδεχθεί - Τα τραγικά λάθη της διοίκησης Μπαρτομέου, με τις αποτυχημένες επιλογές στον αγωνιστικό τομέα, η υποβάθμιση της περίφημης Μασία και η στοχοποίηση των παικτών μετέτρεψαν την ομάδα που σκόρπιζε τρόμο στην Ευρώπη σε ένα συνονθύλευμα που προκαλεί τον οίκτο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
barcha-0
Οπως η αυτοκρατορία της Ρώμης δεν χτίστηκε μέσα σε μία μέρα, έτσι και η ποδοσφαιρική αυτοκρατορία της Μπαρτσελόνα δεν γκρεμίστηκε έτσι ξαφνικά μέσα σε λίγες εβδομάδες (από τη στιγμή της επανέναρξης του ποδοσφαίρου στην εποχή του κορωνοϊού). Η εκκωφαντικά αποτυχημένη χρονιά των «μπλαουγκράνα», επίσης, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς είχαν ζήσει και χειρότερες σεζόν στο -όχι και πολύ μακρινό- παρελθόν.

Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στις τάξεις των οπαδών ήταν η απόλυτη βραδιά ταπείνωσης που έζησαν στον προημιτελικό του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Το τελικό 8-2 (από 1-1 το σκορ έγινε 4-1 και το 4-2 μετατράπηκε σε 8-2) μετά το αρχικό σοκ προκάλεσε το ξέσπασμα των οπαδών, οι οποίοι έβαλαν κατά πάντων, αλλά κυρίως κατά του προέδρου Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Στην ποδοσφαιρική σόουμπιζ, η ομάδα που τη δεκαετία του ’90 είχε το παρατσούκλι «Hollywood FC» ήταν η Μπάγερν Μονάχου - κι αυτό λόγω των κακομαθημένων σταρ που είχε μαζέψει (Ματέους, Εφενμπεργκ κ.ά.).

Σήμερα αυτός ο τίτλος θα δινόταν άνετα στην Μπαρτσελόνα, όχι όμως για τους κακομαθημένους ποδοσφαιριστές της, αλλά για τους απίθανους ανθρώπους που βρέθηκαν να τη διοικούν τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι την οδήγησαν στα σημερινά χάλια.

Κλείσιμο
barcha-1
Η συντριβή της Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν με 8-2 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους οπαδούς της ομάδας και πυροδότησε φήμες πως ο Λιονέλ Μέσι επιθυμεί να αποχωρήσει


Γιατί ακόμη και αν δεν είσαι οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως η αφεντιά μου που υποστηρίζει την άλλη ομάδα της πόλης, την ταπεινή Εσπανιόλ, γνωρίζεις ότι το μότο των «μπλαουγκράνα» «mes que un club» (κάτι περισσότερο από σύλλογος) δεν ήταν μια απλή χαριτωμενιά, αλλά στάση ζωής. Μόνο που οι εποχές Ροσέλ (ο άνθρωπος που διαδέχθηκε τον Τζουάν Λαπόρτα στην προεδρία το 2010) και Μπαρτομέου (ο στενός του συνεργάτης του Ροσέλ που τον διαδέχθηκε λίγο πριν βρεθεί στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες στη μεταγραφή Νεϊμάρ) μπορεί να συνδυάστηκαν, ιδιαίτερα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με αμέτρητους τίτλους και αποκορύφωμα το τρεμπλ του 2012, το οποίο επαναλήφθηκε το 2015, ωστόσο συνοδεύτηκαν και από ενέργειες που απείχαν έτη φωτός από τη μενταλιτέ του συλλόγου. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πλήρως αποτυχημένες επιλογές στο αγωνιστικό κομμάτι έφεραν τον σύλλογο στο σημερινό αδιέξοδο.

Οι Βοργίες της Καταλονίας

Ο Σάντρο Ροσέλ, άλλοτε διευθυντής της Nike στη Λατινική Αμερική, διαδέχθηκε το 2010 στην προεδρία της Μπάρτσα τον Τζουάν Λαπόρτα. Ο τελευταίος είχε δεχθεί σκληρή κριτική για τον συγκεντρωτισμό του, αλλά πλέον θεωρείται ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Ο Ροσέλ ήταν αυτός που οργάνωσε την προεδρική καμπάνια του Λαπόρτα το 2003 -που το φινάλε της σεζόν βρήκε την Μπαρτσελόνα εκτός Ευρώπης!- και όταν εκλέχθηκε ανέλαβε αντιπρόεδρος, για να παραιτηθεί λόγω διαφωνιών το 2005. Ο Λαπόρτα ήταν ο άνθρωπος που έφερε στη Βαρκελώνη τον Ροναλντίνιο από την Παρί και κυρίως ήταν αυτός ο οποίος το 2008 έκανε προπονητή της πρώτης ομάδας τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά εκείνης της χρονιάς Λαπόρτα και Γκουαρδιόλα είχαν επαγγελματικό γεύμα (ως πρόεδρος της Μπάρτσα και προπονητής της ομάδας Νέων αντίστοιχα) στο ξενοδοχείο «Roma» της Βαρκελώνης κι εκεί για πρώτη φορά ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα» φέρεται να έχει πει στον Πεπ: «Σε σκέφτομαι σύντομα στον πάγκο της πρώτης ομάδας». «Δεν έχεις τα αρχ...ια να το κάνεις αυτό», αποκρίθηκε ο Γκουαρδιόλα, ωστόσο ο Λαπόρτα δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη: «Αν εσύ τα έχεις, τότε θα είσαι ο νέος προπονητής της ομάδας».

Κι έτσι έγινε, καθώς στις 6 Μαΐου 2008, κι ενώ ο Γκουαρδιόλα ήταν στο μαιευτήριο για τη γέννηση της κόρης του Βαλεντίνα, από τους πρώτους που βρέθηκαν εκεί για να του ευχηθούν ήταν και ο Λαπόρτα, ο οποίος παράλληλα του ανακοίνωσε ότι είναι πλέον και με τη βούλα ο νέος προπονητής του συλλόγου.

Ο κύκλος της ομάδας του Ροναλντίνιο είχε κλείσει, αλλά η Μπαρτσελόνα με Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Βαλντές, Μπουσκέτς και Μέσι (όλοι βγαλμένοι από τη Μασία) και τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο απέδειξε ότι ο δικός της κύκλος δεν είχε κλείσει και την επόμενη τετραετία πανηγύρισε συνολικά 14 τίτλους.
Και από το 2012 μέχρι σήμερα, στην 8ετία που έφυγε ο Πεπ, κατέκτησε μόλις έναν παραπάνω (15).

Η τότε διοίκηση έβλεπε το στοίχημα της Μασία (οι ακαδημίες της Μπάρτσα) να πετυχαίνει απόλυτα, καθώς ο κορμός της ομάδας αποτελούνταν από δικά της παιδιά που ήξεραν τι πρέσβευε ο σύλλογος.

Το 2010 ο Λαπόρτα χάνει τις εκλογές από τον Ροσέλ, ο οποίος παίρνει ποσοστό ρεκόρ (65,5%) προτάσσοντας την οικονομική εξυγίανση.

Καταφέρνει πολύ γρήγορα να χαλάσει τις σχέσεις του με τον Γκουαρδιόλα, ενώ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα που βάζει διαφήμιση στη φανέλα του συλλόγου.

bARCHA-2
O πρόεδρος Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου (επάνω) προσπαθεί πλέον με την πρόσληψη του Ρόναλντ Κούμαν (κάτω) να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα στις τάξεις των οπαδών της Μπαρτσελόνα
barcha-3


Ο Γκουαρδιόλα αποχωρεί το 2012 και τον διαδέχεται ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος στο ματς με τη Λεβάντε (νίκη με 4-0) παρουσιάζει μια 11άδα βγαλμένη 100% από τη Μασία και η διοίκηση Ροσέλ το κάνει σημαία της. Την επόμενη σεζόν, ο Βιλανόβα, που είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο, αναγκάζεται να αποχωρήσει και ο αγωνιστικός κατήφορος οδηγεί στα πρώτα εξωαγωνιστικά ολισθήματα. Η επίσημη Μπαρτσελόνα αφήνει να διαρρεύσει ότι ο Γκουαρδιόλα δεν είχε επισκεφθεί παρά ελάχιστες φορές τον άλλοτε συνεργάτη του και ο Πεπ το θεωρεί χτύπημα κάτω από τη μέση. Το ίδιο και ο κόσμος, ωστόσο ο Ροσέλ απαντά με τη μεταγραφή Νεϊμάρ, η οποία θα αποδειχθεί καθοριστική για τα δεινά που θα ακολουθήσουν για τον ίδιο τον Ροσέλ και τον σύλλογο.

Η Μπαρτσελόνα ισχυρίζεται ότι δαπάνησε για τον Νεϊμάρ 57 εκατ., αλλά η «El Mundo» βγάζει στη φόρα το συμβόλαιο αποκαλύπτοντας ότι το κόστος είναι τριπλάσιο και ότι πολλά από τα χρήματα έχουν μοιραστεί με... περίεργο τρόπο!

Ο Ροσέλ θα παραιτηθεί στις αρχές του 2014 και θα τον διαδεχθεί ο στενός του συνεργάτης Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, με την Μπαρτσελόνα στο φινάλε της σεζόν να πανηγυρίζει το δεύτερο τρεμπλ στην ιστορία της.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, όμως το μεθύσι από την τεράστια επιτυχία κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα που υπάρχουν στο παρασκήνιο. Η Μασία πλέον δεν λειτουργεί όπως παλιά, ο κορμός που είχε οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε έναν δεύτερο τρομερά πετυχημένο τίτλο είχε αρχίσει να γερνάει, ενώ το νταμπλ τη σεζόν 2015-2016 λειτουργεί και πάλι καθησυχαστικά.

Η επόμενη σεζόν φέρνει μόνο το Κύπελλο, αλλά και την απώλεια του Νεϊμάρ που έφυγε για την Παρί. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναλαμβάνει την τεχνική τwης ηγεσία και μέσα σε λίγους μήνες οι Καταλανοί καταρρίπτουν το ρεκόρ χρημάτων για τη μεταγραφή ενός παίκτη. Αρχικά αποκτώντας τον Μούσα Ντεμπελέ από την Ντόρμουντ αντί 105 εκατ. ευρώ και κατόπιν τον Φελίπε Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ αντί 120 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος στα τρία χρόνια που είναι στη Βαρκελώνη τον περισσότερο καιρό τον περνάει στην αίθουσ α αποκατάστασης και ο δεύτερος από πέρσι είναι δανεικός στην Μπάγερν, βάζοντας μάλιστα τα δύο τελευταία γκολ στον πρόσφατο προημιτελικό.

Το ποδοσφαιρικό «Game of Thrones»

Στα παραπάνω προσθέστε και τα 120 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρσι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Αντουάν Γκριεζμάν και θα αντιληφθείτε πώς ξόδεψε η Μπαρτσελόνα τα 220 εκατ. που πήρε από τον Νεϊμάρ. Το κακό για την Μπάρτσα ήταν ότι εκτός από τις αποτυχημένες μεταγραφές -και την αδικαιολόγητη αποπομπή Βαλβέρδε στις αρχές του χρόνου με την έλευση του Κίκε Σετιέν-, οι ίδιοι οι παράγοντες είχαν επιδοθεί σε έναν απίστευτο αγώνα ηθικής αποδόμησης της ομάδας.

«Η κατάσταση στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα θυμίζει ποδοσφαιρικό Game of Thrones», είχε γράψει στις αρχές Απριλίου στην ηλεκτρονική του έκδοση το αμερικανικό δίκτυο ESPN. Η αφορμή ήταν η παραίτηση έξι μελών του Δ.Σ., αλλά οι αιτίες ήταν πολλές περισσότερες. Οι σημαντικότερες είχαν να κάνουν με τις κατηγορίες προς τη διοίκηση Μπαρτομέου:

α) Οτι είχε πληρώσει 1 εκατ. ευρώ σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ της, αλλά και μέσω ψεύτικων προφίλ στα social media να δημιουργεί αρνητικό κλίμα για τους παίκτες και τους αντιπάλους του Μπαρτομέου για τις εκλογές του 2021!

β) Με την ακατανόητη επιλογή της να διαρρεύσει την πληροφορία ότι οι ποδοσφαιριστές αρνούνται την περικοπή των συμβολαίων τους λόγω κορωνοϊού και αυτό θα επιφέρει σειρά απολύσεων από το υπαλληλικό προσωπικό.

«Αποδεχόμαστε τη μείωση -70% και προσφέρουμε και ό,τι παραπάνω χρειαστεί για να φροντίσουμε ώστε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο να λαμβάνουν οι υπάλληλοι του κλαμπ τους δικούς τους μισθούς στο 100%. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς τους αθλητές ότι κάποιοι άνθρωποι μέσα από τον σύλλογο προσπάθησαν να μας πιέσουν τόσο πολύ για κάτι που από την πρώτη στιγμή ήμασταν πρόθυμοι να κάνουμε όλοι μας. Το γεγονός ότι όλο αυτό καθυστέρησε έγκειται στο ότι προσπαθούσαμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να γίνει όλο αυτό το εγχείρημα και να βοηθήσουμε», ήταν η ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών (στις 30 Μαρτίου), την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram. Κι αυτή ήταν η τρίτη δημόσια τοποθέτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του συλλόγου, ενώ στο παρελθόν δεν είχε κάνει ποτέ κάτι ανάλογο.

Η δεύτερη τοποθέτησή του είχε γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας με την εταιρεία επικοινωνίας, με τον Μέσι να δηλώνει ότι «γίνονται περίεργα πράγματα στον σύλλογο», ενώ η πρώτη δημόσια παρέμβασή του (στις 5 Φεβρουαρίου) είχε έρθει ως απάντηση σε όσα είχε δηλώσει ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Ερικ Αμπιντάλ μετά την αποπομπή Βαλβέρδε. Ο Αμπιντάλ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Sport» είχε πει, μεταξύ άλλων, για την αλλαγή προπονητή ότι «πολλοί παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι και δεν δούλευαν πολύ», με τον Μέσι να σηκώνει το γάντι που του έριξε ο Γάλλος: «Ειλικρινά δεν μου αρέσει να κάνω αυτά τα πράγματα, αλλά πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη δουλειά του και να αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεών του. Οι παίκτες για ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο και συν τοις άλλοις είμαστε οι πρώτοι που το αναγνωρίζουμε όταν δεν τα πάμε καλά. Οι υπεύθυνοι του τομέα της αθλητικής διεύθυνσης πρέπει επίσης να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και κυρίως για τις αποφάσεις που λαμβάνουν. Κλείνοντας, πιστεύω πως όταν γίνεται λόγος για παίκτες, πρέπει να δίνονται ονόματα».

Την ατάκα για τα κάστρα που γκρεμίζονται από μέσα προφανώς και τη γνωρίζετε όλοι...

barcha-4
Οι Τσάβι και Ινιέστα, προερχόμενοι από την περίφημη Μασία, ήταν για χρόνια ανάμεσα στους στυλοβάτες της Μπαρτσελόνα. Η υποβάθμιση των ακαδημιών υπήρξε καθοριστική για τον κατήφορο της ομάδας


Η χαμένη ψυχή της Μπάρτσα

«Οταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν», είχε πει ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου και η συγκεκριμένη ατάκα ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα.

Το τέλος της σεζόν 2018-2019 τη βρήκε στην πρώτη θέση της... Μoney League (οι ομάδες με τα περισσότερα έσοδα παγκοσμίως), αφήνοντας πίσω της τη Ρεάλ (840 εκατ. έβγαλαν οι Καταλανοί, 757 οι Καστιγιάνοι).

Μόνο που η Μπαρτσελόνα έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια τη Ρεάλ και στα έξοδα, δαπανώντας πολλά περισσότερα από τους «μερένxες» για μεταγραφές και απαξιώνοντας πλήρως τα παιδιά των ακαδημιών της. Από το 2014 έως σήμερα ο μοναδικός παίκτης της περίφημης Μασία που έχει κάνει μια κάποια καριέρα στην πρώτη ομάδα είναι ο Σέρτζι Ρομπέρτο... Ενας παίκτης σε 6 χρόνια για μία από τις πιο διάσημες ακαδημίες το λες και κατάντια, αλλά κι εδώ υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και αιτίες γι’ αυτή τη μετάλλαξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να περιμένεις ότι σε κάθε φουρνιά θα προκύπτουν ταυτόχρονα -ή σχετικά κοντά- παίκτες όπως οι Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Μέσι... Τέτοιες ευτυχείς συγκυρίες συμβαίνουν σπάνια.

Ωστόσο από το 2015 και μετά η Μπαρτσελόνα -τόσο η διοίκηση όσο και οι προπονητές- δεν έδειξαν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στα παιδιά των ακαδημιών και έγιναν πιο Ρεάλ κι από την αυθεντική Ρεάλ Μαδρίτης στο ξόδεμα χρημάτων για μεταγραφές, οι περισσότερες εκ των οποίων αποδείχτηκαν αποτυχημένες.

Για παράδειγμα, ποδοσφαιριστές όπως ο Κουκουρέγια (Χετάφε), ο Γκριμάλντο (Μπενφίκα) ή ο Ερικ Γκαρθία (Μάντσεστερ Σίτι) θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν αφομοιωθεί από την πρώτη ομάδα, αλλά αυτοί που έπρεπε δεν τους έδωσαν σημασία προτιμώντας τις εύκολες λύσεις.

Παράλληλα η διοίκηση Μπαρτομέου ανακοίνωσε το 2016 το πρόγραμμα «Μασία 360», το οποίο θεωρητικά θα οδηγούσε στην αναγέννηση των ακαδημιών μέσα από την πλήρη επαγγελματοποίησή τους, αλλά το φιλόδοξο σχέδιο οδηγήθηκε στα βράχια.

Ο άλλοτε βοηθός του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό Πεπ Σεγούρα ήταν διευθυντής των ακαδημιών, αλλά ο Μπαρτομέου όρισε υπεύθυνο του πρότζεκτ τον έμπιστό του Αλμπέρ Σολέρ και οι μεταξύ τους διαφωνίες τίναξαν την προσπάθεια στον αέρα.

Το πιο ισχυρό πλήγμα στις ακαδημίες, όμως, ήταν η αποχώρηση κάποιων ανθρώπων οι οποίοι είχαν στο αίμα τους την Μπαρτσελόνα και φρόντισαν να μεταλαμπαδεύουν τη νοοτροπία του συλλόγου και στα πιτσιρίκια που επιλέγονταν. Ο λόγος για τον Τζουάν Βίλα, που είχε τον τίτλο του «διευθυντή μεθοδολογίας» και πολλοί τον αποκαλούσαν «ψυχή της Μασία», αλλά και τον Αλμπέρτ Μπενάιζες, τον προπονητή που ανακάλυψε, μεταξύ άλλων, τον Αντρές Ινιέστα.

Ολες αυτές οι αλλαγές κόστισαν χρήμα και ουσία στην Μπαρτσελόνα, που είδε την ακαδημία της να μετατρέπεται από δεξαμενή παραγωγής παικτών σε μίνι μάρκετ δανεικών παικτών. Κάποτε το ταλέντο της β’ ομάδας έπαιρνε αμέσως ευκαιρία στην πρώτη ομάδα... Τώρα δίνεται δανεικός «γιατί πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι δίνεται δανεικός για να μειωθούν και τα έξοδα στη Μασία.

Το μέλλον και ο Μέσι

Λίγες ώρες μετά τη συντριβή από την Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες τον Κίκε Σετιέν κι ανέθεσε την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ολλανδός ξέρει τι θα πει Μπαρτσελόνα, είναι ένας θρύλος του συλλόγου και η επιλογή του αρχικά φαίνεται να λειτουργεί ως κυματοθραύστης, όμως το κίνημα «Μπαρτομέου φύγε» αυτή την εποχή έχει σταλινικά ποσοστά στην Βαρκελώνη.

Ο νυν πρόεδρος πάντως προανήγγειλε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον Μάρτιο του 2021, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε η πορεία της ομάδας θα του επιτρέψει να επανεκλεγεί, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι ένας από τους υποψήφιους αντιπάλους του θα είναι ο Τζουάν Λαπόρτα, που έχει το λαϊκό έρεισμα. Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές ψηφίζουν τα περίπου 120.000 μέλη του συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές του Μαρτίου μοιάζουν πολύ μακρινές, αφού η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της μια πολύ κρίσιμη μεταγραφική περίοδο, με το όνομα του Λιονέλ Μέσι να φιγουράρει σε διάφορους πρωτοσέλιδους τίτλους που τον εμπλέκουν άλλοτε με τη Μάντσεστερ Σίτι και άλλοτε με την Ιντερ. Ο Αργεντινός είναι ξενερωμένος και δεν το κρύβει, αλλά δεν θέλει να φύγει από την ομάδα και δεν νομίζουμε ότι έχει βρεθεί ακόμη ο άνθρωπος που θα τολμήσει να του δείξει την πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα. Αρα το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει ο Κούμαν να τον πείσει για το σχέδιο που έχει προκειμένου να κάνει ξανά την Μπάρτσα μεγάλη και με ποιους σκέφτεται να τον πλαισιώσει... Γιατί λογικά θα φύγουν πολλοί από τη σημερινή ομάδα, όμως το πιο σημαντικό είναι το ποιοι θα έρθουν στη θέση τους.

Ειδήσεις σήμερα

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου

Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για όσα συζήτησε με τον Ερντογάν

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης