Κουμουτσάκος: Σε μέθη μεγαλείου η Τουρκία

Δηλώσεις σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας για το προσφυγικό

komoutsakos
Την προκλητική στάση της Τουρκίας σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχείς απειλητικές δηλώσεις της σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η Τουρκία είναι τα τελευταία χρόνια σε μέθη ισχύος και μεγαλείου. Ήρθε η ώρα να γίνει νηφάλια».

Οργή Αθήνας για τα νησιά που βρίσκονται στη «λάθος πλευρά»

Αυστηρή ήταν η επίσημη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία κάνει λόγο για νησιά που βρίσκονται στη «λάθος πλευρά της μέσης γραμμής».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ελληνικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «τεχνάσματα» της Τουρκίας που δεν παράγουν διεθνώς έννομα αποτελέσματα.

Με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επισημαίνεται ότι τα νησιά δεν έχουν επήρεια στον προσδιορισμό των θαλασσίων ζωνών πέραν της ζώνης που προσδιορίζεται από τη χωρική τους θάλασσα. Δηλαδή, η Άγκυρα με την μορφή μανιφέστου επαναφέρει την θέση της ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης