Πολιτική θύελλα για τον Τσίπρα στο Πολυτεχνείο: Μην καπηλεύεσαι την πορεία το μήνυμα της ΝΔ

Πολιτική θύελλα για τον Τσίπρα στο Πολυτεχνείο: Μην καπηλεύεσαι την πορεία το μήνυμα της ΝΔ

«Τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει» σχολίασε η ΝΔ για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία επιχείρησε να καπελώσει την πορεία της Κυριακής

tsipras-poreia-new-arthro
Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η... μισή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το απόγευμα της Κυριακής αλλά και η ανάρτησή του το πρωί της Δευτέρας για την παρουσία του εκεί στην οποία χρησιμοποίησε τη λέξη «αντικυβερνητική» για την καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση που εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τον οποίο κατηγόρησε για επιχείρηση καπήλευσης.

Αρχικά, αναφέρθηκαν στην ετοιμότητα που έδειξε η αστυνομία για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων, σημειώνοντας: «Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων».

Στη συνέχεια, στράφηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα και προηγούμενου σχολίου του περί «της πρώτης μεγάλης μαζικής και ειρηνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», σχολιάζοντας: «Όσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει».

Τι είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

«Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή σημερινές αντιδράσεις σε ανακοινώσεις και πρωτοσέλιδα, σχετικά με τη χθεσινή πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
«Δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν», σχολιάζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου ‘’επιτελικού’’ κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας.

Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με ‘’μπαχαλακηδες’’, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές.

Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».





Ο διευθύντης του γραφείου Τύπου της ΝΔ έκανε την εξής ανάρτηση:



Στον χαρακτηρισμό «αντικυβερνητική» για την πορεία μνήμης για την εξέγερση του 1973 επέμειναν και πολλοί χρήστες του Twitter οι οποίοι επέκριναν σφόδρα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ:






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης