Για την οικονομία συζήτησε ο Τσίπρας στη Ρώμη

Για την οικονομία συζήτησε ο Τσίπρας στη Ρώμη

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου, τον υπουργό Οικονομικών και τον νέο Επίτροπο της Ιταλίας – Ποια θέματα συζητήθηκαν

tsipras_rome
Στην ανάγκη αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, που έθεσε την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία στο επίκεντρο των επαφών του, την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Ρώμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και το νέο Ευρωπαίο επίτροπο και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.



Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο τραπέζι των συναντήσεων αυτών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέθηκαν η πορεία της ελληνικής, ιταλικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, το brexit, καθώς και η προσφυγική κρίση.

Πέραν της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να τόνισε ότι όλοι στην Ευρώπη θα πρέπει να αντιληφθούν την ανάγκη χαλάρωσης του αυστηρού δημοσιονομικού πλαισίου και της στροφής σε μια αναπτυξιακή πολιτική, φιλική στο περιβάλλον. Ειδικότερα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας, αφού παρουσίασε τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα από το 2020 και όχι στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, στη βάση του σχεδίου που είχε καταθέσει η κυβέρνησή του για αξιοποίηση μέρους του μαξιλαριού 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης