Λάρισα: Θυμωμένος με τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας

4808520__1_

Μίλησε στη μισή πλατεία που και αυτή δεν ήταν όλη γεμάτη - Διχαστικός για μια ακόμη φορά ο λόγος του - «Οι δημοσκοπήσεις της συμφοράς θα διαψευστούν» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Λάρισα μίλησε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.Η σημερινή συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 7.30 και ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση προκειμένου να συγκεντρωθεί ο κόσμος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι η πλατεία είχε χωριστεί στη μέση για τη σημερινή συγκέντρωση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι πολίτες γέμισαν απ' άκρη σε άκρη (!) την πραγματική πλατεία της Λάρισας και ότι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για τις εκλογές της Κυριακής. 

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργούΘυμωμένος με τις δημοσκοπήσεις

«Ο Κάμπος σήμερα ακυρώνει τις δημοσκοπήσεις της συμφοράς, δεν υπάρχει αμφιβολία μετά την παρουσία σας εδώ για το ποιος θα γελά και ποιος θα κλαίει το βράδυ της Κυριακής», είπε. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες σήμερα στέλνουν «στα αζήτητα την προπαγάνδα των επιτελείων, τα ψέματα και την εικονική πραγματικότητα". Έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, της κάλπης, της λαϊκής ετυμηγορίας».

«Νόμιζαν ότι αρκεί να έχουν αγοράσει εφημερίδες και κανάλια, επικοινωνιολόγους και δημοσκόπους για να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Νόμιζαν ότι αυτό αρκεί για να ξαναγυρίσουν πίσω οι ίδιοι στις θέσεις εξουσίας που τους έλειψαν και να γυρίσουν πίσω και το λαό στο βαθύ σκοτάδι των μνημονίων», είπε. «Είχαν προδιαγράψει ότι θα κάνουν εκλογικό περίπατο. Νόμιζαν ότι ο ελληνικός λαός θα παραδοθεί. Τον υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά», σημείωσε και τόνισε πως όπως στις προηγούμενες αναμετρήσεις, «το ίδιο θα πάθουν και την Κυριακή», καθώς «ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στην προπαγάνδα, την συκοφαντία, στο ψέμα και την απάτη».

Είπε πως ο λαός πως γνωρίζει «ποιος λεηλάτησε τις δυνατότητές του και ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν να ξαναγυρίσουν για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν» και ποιος έδωσε τη μεγάλη μάχη για να βγει η χώρα στο ξέφωτο.

Είπε ότι «μόνο η ΝΔ μιλά για success story για τα χρόνια του κου Σαμαρά και Βενιζέλου. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης που ονειρεύεται να συνεχίσει το έργο των απολύσεων και των περικοπών».

Όμως ο λαός δεν ήρθε στο προσκήνιο το 2015 για να γυρίσει στην αφάνεια το 2019, ήρθε για να διαφεντεύει και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο πρόσθεσε.

«Δεν είναι παροχές αυτά που δίνει σήμερα η κυβέρνηση, είναι οι θυσίες του λαού αυτές που επιστρέφονται", σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή, σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μάχη για την στήριξη της κοινωνίας και των αδύναμων. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατοχύρωση της καθολικής και δωρεάν πρόσβασης στην Υγεία για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, τις 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους. Σημείωσε επιπλέον ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη μεγάλη μάχη και χάρη στην αξιοπιστία που κέρδισε και την ανάκαμψη της οικονομίας που πέτυχε, όπως είπε, κατάφερε να μην εφαρμοστεί η αχρείαστη περικοπή των συντάξεων απ' την 1.1.2019. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αύξησε τον κοινωνικό προϋπολογισμό από 700 εκατ. το 2015 στα 3,2 δις για να μην μείνει κανένα μόνος του στις δυσκολίες της ζωής.

Είπε ότι όλα αυτά τα πέτυχε η κυβέρνηση έχοντας απέναντι της όχι μόνο την τρόικα του εξωτερικού, αλλά και την "τρόικα του εσωτερικού", "πότε εδώ στην Ελλάδα να πηγαίνουν χέρι χέρι με το ΔΝΤ, πότε στην Ευρώπη να παρακαλάνε το Σόιμπλε και τους ακραίους να κρατήσουν γερά, να μην υποχωρήσουν σε καμία από τις παράλογες απαιτήσεις τους.'Βάστα Σόιμπλε και Βάστα ΔΝΤ'. Αυτά έλεγαν, αυτά έγραφαν, όταν δίναμε εμείς τις μάχες για την κοινωνική πλειοψηφία".

"Τις τελευταίες μέρες δείχνουν το πραγματικό σκληρό πρόσωπο τους, που κοιτά τον κόσμο από τη σκοπιά των ολιγαρχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου", είπε, συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ. "Αυτό κάνουν όταν μιλάνε για το ξεπερασμένο οχτάωρο και την επταήμερη εργασία και μετά βγαίνουν και λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να βάλουν δημοσίους λειτουργούς στο σύστημα υγείας να δουλεύουν για να κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, όταν με περισσή αλαζονεία χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες: Ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Εκάλη. Οι λίγοι και εκλεχτοί που θα διοικούν και οι πολλοί που θα υπακούν", ανέφερε.

"Ε λοιπόν εμείς εδώ, από τη Θεσσαλία τους λέμε: πάρτε το χαμπάρι. Τώρα αλλάξανε τα πράγματα. Στην Ελλάδα θα διοικούν οι πολλοί και θα υπακούνε οι λίγοι. Θα είναι κυρίαρχος ο ελληνικός λαός, θα είναι αυτός που δίνει εντολές. Γιατί έχει έρθει η ώρα των πολλών", υπογράμμισε.

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέδωσε χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης στις κάλπες της Κυριακής καλώντας την πλειοψηφία των πολιτών να εγκρίνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε συγκεκριμένα ότι την προηγούμενη εβδομάδα ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή τη 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα αλλά και στην ενέργεια στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο.

Τόνισε ότι αυτά τα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζονται καλείται ο λαός να τα εγκρίνει την Κυριακή στην κάλπη. «Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών, είτε το θέλουμε είτε όχι: η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και τα μέτρα ελάφρυνσης, η ψήφος στη ΝΔ είναι εντολή κατάργησης αυτών των μέτρων».

Η ψήφος σας είναι τα όπλα σας, μην τα χαρίζετε στη ΝΔ. «Η 13η σύνταξη είναι στο ψηφοδέλτιο μας ενώ η κατάργησή της θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ» είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας προσωπικές αναφορές στον μικρομαγαζάτορα, τις νοικοκυρές τους αγρότες  τις αγρότισσες και τους 17αρηδες. 

.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (90)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΩΡΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ ΣΕ ΦΥΛΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΚΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ .ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΜΠ...ΡΔΟΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΛΥΦΤΕΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΑΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ.

Γιάννης

... Πινόκιο από την Κυριακή θα είσαι θυμωμένος και με τους ψηφοφόρους, ξυδακι...!!!

KOSTAS PATOUCHAS

Απολαυστε το σημερα Ελληνες διοτι αυριο δεν θα υπαρχουμαι, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΞΙΟΙ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΕΚΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ,

'Ακης

Την Κυριακή μαυρίζουμε μαζικά την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚΟΚΙΝ(ΑΙΔ)ΑΛ!! Να διαλυθούν τα κόμματα που μας οδήγησαν στην καταστροφή του 2010

Αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφη

τα τελευταία χρονια, ποτε λες να τους μαυρισουμε πανσοφε;

Norr Tsakis

Το Πασοκ εχει παρει μαζικη μεταγραφη στο Συριζα αν δεν το εχεις καταλαβει συντροφε. Κι εσυ μαλλον τετοιος ησουν, ολοι ξαφνικα ξεχασαν ποιανου πλατειες γεμιζαν με πρασινες σημαιες 10 χρονια πριν...

Πόπη

Άνετη πλειοψηφία ο Αλέξης Τσίπρας παρά το ότι οι ευρωεκλογές συνήθως στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση για διόρθωση. Άνετη πλειοψηφία τώρα που ψηφίζουν μόνον οι πολίτες ψηφοφόροι και ουχί τα δέντρα, οι μακαρίτες και τα δάση όπως έκανε ένας .... " εθνάρχης " τη δεκαετία του ΄60.

Norr Tsakis

0,55 αντι 0,60 λογω αφορητου μπαναλ "επιχειρηματων"...

ΒΕRLIN

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ! Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ !

ο

Τέλειωσες κεφτέ.

planet

Το να λένε ακόμα και σήμερα οτι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κυβέρνησαν καλά είναι μεγάλη βλακεία. Ο κόσμος έχει νωπές μνήμες απο την χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ. Κρίμα στον Παπανδρέου που επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΣΑΝΟ

Για 25€ ευρώ πάει ο καθένας???

ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΟΣ

¡!!¡!!!!!¡!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης