Επικοινωνιακό ντελίριο από την κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογικές μάχες του 2019

Επικοινωνιακό ντελίριο από την κυβέρνηση με το βλέμμα στις εκλογικές μάχες του 2019

Ερωτηματικό παραμένει αν ο πολιτικός χρόνος θα είναι, εν τέλει, μακρύς, αργός ή γρήγορος ώστε να κερδηθεί ή να χαθεί το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα για μία διαχειρίσιμη ήττα στις κάλπες

tsipras_main
Ο πολιτικός χρόνος θα είναι πυκνός διαμηνύουν στελέχη της κυβέρνησης και από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχουν πατήσει το «γκάζι» για την υλοποίηση των παροχών, των «θετικών» νομοσχεδίων και των στοχευμένων κοινωνικών δράσεων, με το βλέμμα στις πολλαπλές, εκλογικές μάχες του 2019.

Ερωτηματικό παραμένει αν ο πολιτικός χρόνος θα είναι, εν τέλει, μακρύς, αργός ή γρήγορος ώστε να κερδηθεί ή να χαθεί το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα για μία διαχειρίσιμη ήττα στις κάλπες.


Η κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει το σχέδιο «στροφή στην οικονομία και την κοινωνία», με ανοίγματα προς το κέντρο, αναζητώντας συμμαχίες για τις επικείμενες εκλογές. Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα είναι η συνεχής «διαφήμιση» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, στα επιδόματα και στα εργασιακά, σε μία προσπάθεια να χτίσει τα κοινωνικά θεμέλια του οικοδομήματος της κάλπης, με στόχο να κερδίσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων, κυρίως του κέντρου.

Σπαζοκεφαλιά αποτελεί ο ανασχηματισμός, για τον οποίον, αν και έχει καλλιεργηθεί η προσδοκία για τοποθέτηση στελεχών για τον πολυπόθητο άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί η αλλαγή ατζέντας και η απομάκρυνση όσο γίνεται από το Μακεδονικό.

Η κυβέρνηση θα επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό ντελίριο μέχρι οι προσπάθειες να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις, όπου και αναμένεται να κρίνουν το χρόνο των εκλογών. Το σενάριο για εκλογές το φθινόπωρο του 2019 είναι στο τραπέζι, αλλά με βασικό σενάριο να παραμένουν οι τριπλές κάλπες τον Μάιο.


Η επόμενη ημέρα από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κουβαλά» στις πλάτες του μία νέα, αλλά προβληματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ η πλειονότητα των πολιτών είναι αντίθετη με τη λύση στο Μακεδονικό.

Πάντως, το κόμμα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική κινητικότητα, καθότι στελέχη και βουλευτές έχουν ξεκινήσει, από καιρό, περιοδείες, με στόχο να κερδηθούν οι περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλά ποσοστά, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μεταβαίνει την Παρασκευή στην Κοζάνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης