Εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών κλήθηκε να δώσει η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

Εξηγήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών κλήθηκε να δώσει η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

Τι ανέφερε το κείμενο της τοπικής Οργάνωσης για τη Συμφωνία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Η αντίδραση της ΟΝΝΕΔ

onned
Να δώσουν εξηγήσεις για την ανακοίνωσή τους αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπώνμ, κλήθηκαν από την ΟΝΝΕΔ οι συντάκτες του δελτίου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, οι οποίοι καταφέρονται και εναντίον του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας:

Η ΟΝΝΕΔ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, τόσο με δελτία τύπου, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Διοίκησης. Σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις γίνεται η δέουσα σκληρή κριτική σε μια κακή και επιζήμια συμφωνία, χωρίς όμως εκφράσεις οι οποίες δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας είναι εκτός του ύφους της παράταξης. Ως εκ τούτου, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε μέχρι αύριο οι συντάκτες της θα έχουν λάβει κλήση να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα».

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας

«Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας », τόνισε η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, αφού χαρακτήρισε πρώτα τη Συμφωνία κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική.

Κλείσιμο
Η ΟΝΝΕΔ μάλιστα ματαίωσε ως ελάχιστο δείγμα την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας.

«Δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία», σημείωσε.

«Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονία», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ακόμα.

«Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε», τόνισε τέλος η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης