Μητσοτάκης: «Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα» - Μαξίμου: Αποτρέπει επενδύσεις στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει τη χώρα» - Μαξίμου: Αποτρέπει επενδύσεις στην Ελλάδα

Έντονη κόντρα προκάλεσε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο - Ζήτησε εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρατά καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της - «Ο κ. Μητσοτάκης είναι εθνικά επικίνδυνος» ήταν το σχόλιο του Μαξίμου

mitsotakis_evrwarabiki
Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 3η ευρωαραβική σύνοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές, λέγοντας ότι «η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα», ενώ άσκησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για ζητήματα διαφθοράς, λέγοντας ότι κάτι σάπιο υπάρχει στην κυβέρνηση, όπου υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια, απομακρύνεται ο υπουργός Εξωτερικών με ύμνους, ενώ ο πολέμιος της πολιτικής του παραμένει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε οικονομική, ηθική και θεσμική κρίση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κρατά καθηλωμένη τη χώρα και υπονομεύει το μέλλον της. Πάντως, ειδική αναφορά έκανε στην εγκληματικότητα και στα φαινόμενα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε άβατα για την αστυνομία, οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές ζητούν πίσω τα πανεπιστήμια και οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες.


Το μήνυμά του προς τους Άραβες επιχειρηματίες

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές, εκτιμώντας ότι η μακρά προεκλογική περίοδος, στην οποία βρισκόμαστε βλάπτει τη χώρα. Παράλληλα, έκανε έκκληση στους Άραβες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα και που θα αυξηθούν μετά τις εκλογές και την πολιτική αλλαγή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος ότι από τις εκλογές θα προκύψει μία νέα κυβέρνηση με καθαρή εντολή, για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη η οικονομία.


Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι εθνικά επικίνδυνος

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως «εθνικά επικίνδυνο».

«Ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές από Άραβες επενδυτές, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο και τον περίγυρό του. Ότι όμως έφτασε στο έσχατο σημείο να προσπαθεί να τους αποτρέψει από επενδύσεις στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως η οικονομία βρίσκεται σε αδιέξοδα(!) και πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει την οικονομία, ενώ είναι ο ίδιος που ζητά εκλογές εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, επιβεβαιώνει πως είναι εθνικά επικίνδυνος», επισημαίνει το Μαξίμου.

«Ας αφήσει επιτέλους κατά μέρος το αμόκ του εναντίον της χώρας και ας ασχοληθεί με τα μείζονα ζητήματα, όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο. Από τη στάση της ΝΔ στα νομοσχέδια υλοποίησης των μέτρων ελάφρυνσης, μέχρι τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές τομές στην Συνταγματική Αναθεώρηση και φυσικά την αλλαγή του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, βέλη κατά του κ. Μητσοτάκη υπήρξαν και από τον Διευθυντή της ΚΟ  του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, που κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι υπονομεύει το κύρος και την εικόνα της χώρας. 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης