Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως αυτόνομη δύναμη»

4549384

«Στηρίζουμε την πατρίδα, αλλά δεν στηρίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ» είπε αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Την απόφαση ότι «Το Ποτάμι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως αυτόνομη δύναμη» και πως το κόμμα του «δεν στηρίζει την συγκεκριμένη κυβερνητική πλειοψηφία που υπάρχει στην χώρα», ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Λάρισα στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για την στάση του Ποταμιού όταν θα έρθει για ψήφιση στην ελληνική βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στηρίζουμε την πατρίδα, αλλά δεν στηρίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ», ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. «Το τελευταίο σφιχταγκάλιασμα του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο δείχνει πως είναι αποφασισμένοι να πάνε μαζί τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο που είναι οι ευρωεκλογές» τόνισε.

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά την διαχείριση των «μυστικών κονδυλίων» των υπουργείων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «δεν δίνονται με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος τους», για να συμπληρώσει ότι τα κονδύλια αυτά «πολλές φορές υπηρετούν πολιτικές καριέρες όχι εθνικούς σκοπούς».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι από τα μόνα υπουργεία που έχει την έγκριση τελικά της βουλής για το που έχει δαπανήσει, αλλά σε όλα τα άλλα υπουργεία όπως είναι το Υπουργείο 'Αμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, τα κονδύλια φεύγουν ανεξέλεγκτα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Β αθηνων

Μωρε στις εκλογες θα ειστε στη βουλη ομως θα ειστε?

Σωτήρης Αναγνωστόπουλος

Με θλίβει το γεγονός ότι όλοι το βλέπουν στενά κομματικά και τοποθετούνται σύμφωνα με το πως θα πάνε στις εκλογές. Η χώρα δεσμεύεται από την κυβέρνηση και δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε αυτό ανεξάρτητα από το πόσο καλή ή κακή διαχείριση του θέματος πιστεύουμε ότι έκανε. Η απόφαση για κύρωση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να ληφθεί εξετάζοντας τι έχουμε να κερδίσουμε και τι να χάσουμε σε κάθε περίπτωση όχι σύμφωνα με το αν συμπαθούμε τον Τσίπρα και αν θεωρούμε ότι είναι καλή ή κακή η κυβέρνηση. Δυστυχώς και η Κυβέρνηση και η Αξιωματική αντιπολίτευση το ταυτίζουν με ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση γιατί θέλει να λέει ότι έχει συμμάχους πλην του Καμμένου (δεν έχει) και η ΝΔ γιατί θέλει να κολλήσει τη ρετσινιά του φιλοσυριζαίου σε όποιον δεν σέρνεται πίσω από το άρμα της. Μόνο ο Θεοδωράκης τα θέτει στη σωστή τους βάση.

Φαίη Νικιτάκη

Έτσι είναι. Η απόφαση που καλύτερα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον δεν πρέπει να μπερδεύεται με το αν ένα κόμμα κερδίζει ή χάνει εξ αιτίας αυτού. Η ΝΔ και ο Σύριζα μας πουλάνε ότι το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με τα κομματικά τους συμφέροντα αλλά δεν είναι έτσι. Η Κυβέρνηση είναι κακή και τα έχει κάνει μαντάρα σε πολλά θέματα: Οικονομία, Παιδεία, Ασφάλεια κλπ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ότι μας κατέβει μόνο για να φύγουν λίγο νωρίτερα. Οι αποφάσεις για κρίσιμα εθνικά θέματα δεν πρέπει να εξετάζονται με κριτήριο κομματικό ούτε εκλογικό...είναι άλλη απόφαση για άλλο θέμα και αν αποφασίζουμε έτσι θα χάνουμε κάθε φορά.

Ίκαρος Κράτσας

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή ή κακή είναι η συμφωνία των Πρεσπών, αυτή μας έφερε και τις επιπτώσεις της ψήφισης ή απόρριψής της πρέπει να διαχειριστούμε. Το τι θα θέλαμε είναι άσχετο και άκαιρο γιατί δεν είναι αυτό που θα κληθούμε να αποφασίσουμε. Αν θέλαμε κάτι άλλο θα έπρεπε να έχουμε στείλει κάποιον άλλο να το κάνει αλλά στείλαμε αυτόν και έφερε αυτό. Η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι το ίδιο με το να εμπιστεύεσαι αυτόν που έκανε αυτή τη συμφωνία ούτε σημαίνει ότι θες να παραμείνει και να κάνει κι άλλα τέτοια. Προδοσία είναι να ψηφίζεις Τσίπρα και μετά να διαμαρτύρεσαι για αυτό που σου έφερε όπως επίσης και το να αρνείσαι να αναγνωρίσεις ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή μάλλον δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει κάτι άλλο και στο μέλλον ακόμα δυσκολότερο. Αυτόνομος να κατέβει γιατί είναι ο μόνος που έχει μια διαχρονικά σταθερή και υπεύθυνη στάση.

Ρενα

Το Ποτάμι δίνει μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μιλάει για όσα οι άλλοι αποκρύπτουν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο που επιτελεί μέσα στο κύμα λαϊκισμού και την άνοδο της ακροδεξιάς τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Τεράστιο μπράβο στον Θεοδωράκη για το στομάχι που έχει στην πολιτική και δε τα παράτησε!

Εχετε ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί;

«Η «συμφωνία» είναι άκυρη κατά το Διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Τσίπρας δεν είχε καμία νομιμοποίηση να την υπογράψει, δεν είχε εντολή από τον ελληνικό λαό ούτε και θα λάμβανε τέτοια εντολή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτάσσεται στο περιεχόμενό της. Γι’ αυτό και η διαπραγμάτευσή της κρατήθηκε κρυφή μέχρι την υπογραφή της, σε αντίθεση με ό,τι επιτάσσει μια εθνική στρατηγική. Η «συμφωνία» δεν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις εντολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και της ΕΕ. Περιέχει εκχωρήσεις της ιστορικής και εθνικής μας ταυτότητας (αναγνωρίζοντας μακεδονική υπηκοότητα και μακεδονική γλώσσα σε έναν πληθυσμό που δεν φέρει τέτοια χαρακτηριστικά) και επικίνδυνες παραδοχές περί εκατέρωθεν αλυτρωτισμού. Προάγει την εξάπλωση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και την περαιτέρω στρατιωτικοποίησή της και φέρνει την αμερικανο-ρωσική ένταση στα σύνορά μας. Τέλος, η συμφωνία αυτή υποκρύπτει εκχώρηση δικαιωμάτων σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η χρήση των ελληνικών λιμανιών και των σιδηροδρόμων της χώρας μας και η εμπορική κατοχύρωση σε διεθνές επίπεδο των μακεδονικών προϊόντων». (Ελληνικό πολιτικό κίνημα : Πλεύση Ελευθερίας)

ΧΥΖ

Στην επόμενη Βουλή δεν θα είσαι μέσα Σταυράκο. Όσοι παίξατε με την Μακεδονία θα πληρώσετε.

Εσυ θα εισαι παρων

Τωρα ποιος θα σε ψηφισει δεν ξερω.0.0001% με το ζορι βλεπω.

asxetos

Τι είναι η πατρίδα για σας κ. Θεοδωράκη; Θεωρείτε ότι είναι ένα χωράφι που δεν πρέπει να έχει ταυτότητα, ιστορία και σύμβολα.Εξηγήστε μας.

ηφαιστιωνας.

στηριζεις καρεκλα μασα και μια θεση σταυρο στον συριζα. αλλα και την προδοσια της μακεδονιας. αφου θα ψηφισεις ασε το παραμυθι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

4
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

28
223

«Παρακολουθούμε έναν Αττίλα νούμερο 3 στην κυπριακή ΑΟΖ και στα κυπριακά χωρικά ύδατα - Παρακολουθούμε την, κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, προώθηση εποικισμού της Αμμοχώστου» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ από την Κύπρο

1