Τζανακόπουλος: Δεν πιστεύω ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε τέθηκε σε διακινδύνευση στη θητεία της κυβέρνησης

tzanakopoulos-foto-new

«Κανένα πρόβλημα στη συγκυβέρνηση από το Σκοπιανό, η συμφωνία θα υπερψηφιστεί. Το μόνο σενάριο είναι η ολοκλήρωση της 4ετιας της κυβέρνησης, δεν συζητάμε άλλο σενάριο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου η επιχείρηση ταύτισης των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΔΝΤ και την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, κλιμακώνοντας τη στρατηγική «διαχωριστικών γραμμών» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Δια στόματος κυβερνητικού αξιωματούχου επιχειρήθηκε να υπογραμμιστεί το διαφορετικό πρόσημο των μέτρων ελάφρυνσης από τη ΔΕΘ, χαρακτήρισε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φρανκενστάιν, ενώ εκτίμησε πως το μέτρο περικοπής των συντάξεων δεν θα εφαρμοστεί.


«Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί στην κυβέρνηση»

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της 4ετίας, επανάλαβε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με και υπονόησε ότι υπάρχουν οι κοινοβουλευτικοί ψήφοι για την κύρωση της συμφωνίας.

«Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί στην κυβέρνηση», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει τις προθέσεις του από τότε που προχώρησε η συμφωνία. Υπογράμμισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταθέσει τη συμφωνία και να ψηφιστεί. Αν δείτε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς η συμφωνία θα κυρωθεί, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς από πού προκύπτει η βεβαιότητα, είπε ότι δεν θα κάνει μαθήματα κοινοβουλευτικών. «Αν δείτε και από δημόσιες δηλώσεις υπάρχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία θα έρθει στην ελληνική Βουλή μόνο όταν γίνει η συνταγματική αναθεώρηση από το Σκόπια, με το χρονοδιάγραμμα που έχει αναφέρει ο κ. Ζάεφ. «Δεν υπάρχουν σημεία τριβής με τους ΑΝΕΛ συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο και στα όργανα της κυβέρνηση το μόνο σενάριο που βλέπω εγώ είναι η ολοκλήρωση της 4ετίας. Δεν ανησυχούμε, δεν εξετάζουμε άλλο σενάριο» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.


Κεντροαριστερά

Αναφορικά με το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε ειρωνικός και έριξε το μπαλάκι στο Κίνημα Αλλαγής. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν ξέρω τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης για την κεντροαριστερα. Είπε ότι κάνει ανοιγματα το Κιναλ. Αλλά μένει να μας πει το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει. Να ακούσει τα καμπανάκια στην Ευρώπη για να αποτρέψουμε την ακροδεξιά είναι η συμμαχία με την αριστερά», πρόσθεσε.


Καμία ταύτιση των μέτρων κυβέρνησης - ΝΔ

Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ταύτιση της κυβέρνησης με τις εξαγγελίες της ΝΔ για εισφορές, η πρόταση του πρωθυπουργού μία λελογισμένη δημοσιονομικά πρόταση, ενώ η πρόταση κ. Μητσοτάκη δημιουργεί μία τρύπα 2 δισ. με την οριζόντια μείωση των εισφορών 15% και ευνοεί τους μεγάλους εργοδότες. «Η κυβέρνηση στοχεύει στα μεσαία εισοδήματα ενώ της ΝΔ στην ελάφρυνση της μεγάλης εργοδοσίας», υπογράμμισε. Ανέφερε ότι είναι πρόταση Φρανκενστάιν εκείνη για τον ΕΝΦΙΑ που συνδέει το φόρο με τους Δήμους, για την οποία είπε είναι καταρχάς αντισυνταγματικό. Έκανε λόγο για αύξηση των περιφερειακών ανισοτήτων, γιατί, όπως είπε, οι δήμοι που είναι σε χαμηλότερες ζώνες θα έχουν λιγότερα έσοδα και αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες.


Επίθεση στη ΝΔ


«Θα μπορούσε κανείς να πει και άλλα για τη λογική που διαπερνά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, μια λογική ακραία νεοφιλελεύθερη που δεν έχει όμοιο της σε καμία απολύτως χώρα της Ευρώπης. Πολλοί λένε ότι αυτή η πολιτική προσομοιάζει στην πολιτική που εφάρμοσε η Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές του ’80. Και αυτή, όμως, η εκτίμηση είναι μάλλον επιεικής για τον κ. Μητσοτάκη. Αν κάποιος έψαχνε αντίστοιχες πολιτικές εξαγγελίες θα τις έβρισκε μόνο στους ακραίους ρεπουμπλικανικούς κύκλους του Tea Party, αλλά και στο πρόγραμμα του κ. Μάκρι στην Αργεντινή, το πρόγραμμα του οποίου αντέγραψε ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος. «Σας θυμίζω ότι η υπόσχεση του κ. Μάκρι ήταν να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αργεντινή. Αυτό που κατάφερε ήταν να καταλήξει οικειοθελώς πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ, αυτό δηλαδή που από την αρχή επιθυμούσε. Αυτή ακριβώς είναι και η κεντρική επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη, όπως αποδείχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η συγκυβέρνηση με το ΔΝΤ», ειπε.


Επιτέθηκε στη ΝΔ και το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι «ένα πρόγραμμα που αφορά σχεδόν αποκλειστικά την οικονομική ελίτ, τους φίλους δηλαδή και συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Χωρίς καν να πιεστεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ομολόγησε από μόνος του ότι η εφαρμογή του προγράμματός του συνεπάγεται και νέα προσφυγή στο ΔΝΤ. Επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ που διαλύει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, κάνει δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες τις εισφορές των εργαζομένων και αφήνει στον αέρα 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους».Συντάξεις

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξηγήσει στους Θεσμούς ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο δημοσιονομικού χαρακτήρα και δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και εξήγησε ότι αυτή τη συζήτηση κάνουμε. Πρόσθεσε ότι θα γίνει ο έλεγχος του προϋπολογισμού και είμαστε πολύ κοντά τη μη εφαρμογή του μέτρου. Αναφορικά με το αφορολόγητο είπε ότι ισχύει για τις συντάξεις ισχύει και για το αφορολόγητο.

Μόρια

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Τζανακόπουλος σε σχετική ερώτηση είπε ότι η κατάσταση στη Μόρια είναι δύσκολη γίνεται μία προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το νησί. Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε μεταφέρει στη ενδοχώρα χιλιάδες για να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου. «Σε όλο το καλοκαίρι μεταφέραμε 3.000 στην ενδοχώρα και στοχεύουμε να μεταφέρουμε άλλους 2.000 μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη για να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου» αν και τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει ότι μπορεί να μεταφέρθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα 3.000 από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά την ίδια ώρα είχαν φτάσει άλλοι 5.700 από τα τουρκικά παράλια”, είπε συγκεκριμένα.


ΕΡΤ - ΝΔ

Αναφορικά με τη ΕΡΤ και τη ΝΔ είπε έχει κάνει χειρότερα με την ΕΡΤ «την έκλεισε», ενώ αναφορικά με τις επίμαχες δηλώσεις από δημοσιογράφο της ΕΡΤ είπε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε μια παρόμοια δήλωση αλλά «δεν θα λογοκρίνω δημοσιογράφους». Σε ότι αφορά το εμπάργκο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ είπε ότι το συγκεκριμένο κανάλι διαστρέβλωνε συστηματικά τα πράγματα, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της ΕΡΤ.Ερωτηθείς για την τελευταία επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν πιστεύω ότι η ασφάλεια οποιουδήποτε τέθηκε σε διακινδύνευση καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της παρούσας διακυβέρνησης. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογική τρομοϋστερίας και γενικευμένης καταστολής».


Πρόγραμμα Τσίπρα

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε εκ νέου το στρατηγικό του σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ και ανέφερε τα εξής:

-Με δεδομένη τη σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναπτύσσεται για το 2018 με ρυθμούς πάνω από 2%, αλλά και με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην επιδίωξη της δίκαιης ανάπτυξης.

-Στον πυρήνα αυτού του στρατηγικού σχεδίου βρίσκεται η ανάκτηση της εργασίας.

-Τόνωση των επενδύσεων, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σεβασμός και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων οριοθετούν την πορεία, ώστε μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία στο 10%.

-Αυτός είναι ένας φιλόδοξος, αλλά και ρεαλιστικός στόχος, αν σκεφτεί κανείς ότι όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, η ανεργία βρισκόταν στο 27% και σήμερα βρίσκεται στο 19%, με τη δημιουργία 330.000 περισσότερων θέσεων εργασίας.

-Το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης συμπληρώνεται με την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, αλλά και τη συνέχιση των δημοκρατικών τομών στο πολιτικό σύστημα και τη διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών.

-Ειδικά, ως προς τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, ο Πρωθυπουργός ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις τόσο για το 2018 όσο και για το 2019, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

-Όπως ανακοίνωσε, ήδη, το υπουργείο Εργασίας, εντός των επόμενων ημερών, κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα σημάνει την ίδια στιγμή και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Επίσης, εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση, ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

-Ενώ, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτονται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας υπό τον Πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε η αποκατάσταση της αδικίας του 2ου Μνημονίου. Άρα, λοιπόν, και οι γιατροί του ΕΣΥ θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών.

-Επίσης, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ήδη και πρόκειται να νομοθετηθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 10% μεσοσταθμικά και έως 30% για τις χαμηλές περιουσίες και το 2020 20% μεσοσταθμικά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες.

-Επίσης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000 στο 13,3% από το 20% που ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες επιβαρύνσεις να δουν μειώσεις μέχρι και 35%. Την ίδια στιγμή για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς μειώνουμε τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή στα 64,5 ευρώ τον μήνα.

-Άλλη μία εξαγγελία είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019, με στόχο να φτάσει στο 25% εντός τετραετίας.

-Νομοθετείται, επίσης, και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες, καθώς και τις Κοιν.Σ.Επ. και τις ανενεργές επιχειρήσεις.

-Τέλος, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ τον μήνα, που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

-Άμεσα εκκινούν, επίσης, οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά 7.500 μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και των προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι.

-Πέρα από αυτά τα μέτρα, που όπως είπα νομοθετούνται άμεσα για το 2019, ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελαφρύνσεων για την τετραετία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 12%, αλλά και την ενίσχυση των προϋπολογισμών του Κοινωνικού Κράτους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΝΙΚΟΣ

Κοίτα να δεις που ζούμε στον Παράδεισο και δεν το ξέρουμε. Ρε με χίλιες κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα, με 50,000 πλειστηριασμούς να έρχονται το 19, με κόψιμο συντάξεων, και εμείς δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Ασε που αν αρρωστήσεις βαρειά πέθανες. Ασε τα σχολεία, ένα μπουρδέλο από νήπιο μέχρι πανεπιστήμια. Ασε που αν πας το βράδυ κάτω από την Ομόνοια την έβαψες. Ασε που μπουκάρουν μέρα μεσημέρι στο σπίτι σου και σε καίνε με τα σίδερα. Ετσι θα είναι ο αριστερός παράδεισος, μάλλον. Θα έχει και τα στραβά του.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ...ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) Ο ΕΧΘΡΟΣ (ΝΔ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ(ΠΑΣΟΚ) ΦΙΛΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ?Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΟΥΣ.ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

Ακις

Οχι!Οχι! Αφού ένα βράδυ που μπήκαν σπίτι έκανα ότι κοιμόμουνα! Τώρα αν έρθουν με σκοπό το βιασμό τί να κάνω; Οτι κοιμάμαι;; Κι αν θέλουν "ενεργητική συμμετοχή";; Εχω απορία..

ΝΟΝΟΣ

Τί λές βρε συνώνυμο του ψεύδους και της αποτυχίας σε ποιά χώρα ζείς ως πότε θα μας δουλεύετε παλιάνθρωποι

Μιλαμε για

Τσογλανι απο τα λιγα, καντε μας τη χαρη και ψοφηστε ολοι μαζι. Σας πληρωνουμε κιολας.

ΑΑ

Τι λες ρε υποκείμενο; Κανενός η ασφάλεια; Αυτών που κάηκαν στο Ματι; Αυτών που τρώνε ξύλο σε Εξάρχεια και ΑΕΙ; Αυτών που πέφτουν θύματα ληστείας και πρέπει να κανουν ότι κοιμούνται; Αυτών που τους σπανε τα μαγαζιά ουτε; Και η αλητεία πρέπει να εχει ένα όριο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_ar

Ερωτήματα προκαλούν οι χειρισμοί Τσίπρα - Κριτική για προεκλογικού τύπου δραματοποίηση του εθνικού θέματος -  Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αν η κατάσταση με την Τουρκία είναι κρίσιμη- Παραμένει αναπάντητο τι ειπώθηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν

43
fatih_ar

Όλα τα όπλα της διπλωματίας απέναντι στον Ερντογάν επιστρατεύουν Ελλάδα και Κύπρος - Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ οι τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου - Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι ο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στον κυπριακό βυθό - Αμετακίνητος ο Ερντογάν

4
tsipras_new_mainn

Από τη μια ο πρωθυπουργός δημιουργεί κλίμα κρίσης και από την άλλη καθησυχάζει τους Έλληνες επικαλούμενος αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της χώρας χάρη στην πολιτική του - Εκτιμήσεις ότι η αιφνίδια σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και το «διάγγελμα» εντάσσονται σε προεκλογική προσπάθεια αναστροφής του πολιτικού κλίματος που είναι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

34