Κουμουτσάκος για τους ψαράδες: Αδιανόητο να ζητούν με εξώδικα προστασία των θαλασσών μας

Κουμουτσάκος για τους ψαράδες: Αδιανόητο να ζητούν με εξώδικα προστασία των θαλασσών μας

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προτού δημιουργηθούν τετελεσμένα

4337336
Να αναλάβει τις ευθύνες της προτού δημιουργηθούν τετελεσμένα κάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το εξώδικο που απέστειλαν 36 Έλληνες αλιείς για την κατάσταση που ζουν από τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την έλλειψη αντίδρασης από το Λιμενικό.

«Αδιανόητο οι Έλληνες ψαράδες να αναγκάζονται να ζητήσουν με εξώδικο, προστασία των θαλασσών μας από τους Τούρκους. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της πριν διαμορφωθούν αρνητικά τετελεσμένα για τα εθνικά συμφέροντα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, o κ.Κουμουτσάκος, παραθέτοντας μάλιστα και την δήλωσή του για τη λαθραία αλιεία των Τούρκων.



«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η Κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην Κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επιχειρούν έτσι να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης