Υπερασπίστηκα τον Αγγελέτο Κανά, όχι τον Σακκά, απαντά ο Καλογήρου στους Financial Times και προειδοποιεί...

kalogirou_main01

«Οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων», υπογραμμίζει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο και συκοφαντικό». Το ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ήταν δικηγόρος του αναρχικού Κωνσταντίνου Σακκά, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει με νόημα ότι η αναπαραγωγή του επίμαχου δημοσιεύματος «θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα των Financial Times υπογραμμίζει ακόμη, ότι «ο Μιχάλης Καλογήρου αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πριν να τοποθετηθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου, κατ΄ αρχάς, επισημαίνει ότι «το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό» και προσθέτει: «Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Όμως, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι «στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της».

Ακόμη, διευκρινίζει ο κ. Καλογήρου: «Συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία».

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, αναφέρει ο 43χρονος υπουργός Δικαιοσύνης, «οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Το δημοσίευμα των Financial Times

«Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το υπουργείο Δικαιοσύνης εγείρει ανησυχίες για το κράτος δικαίου» τιτλοφορείται το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, «ο διορισμός του ριζοσπάστη Μιχάλη Καλογήρου ενίσχυσε τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης για το κράτος δικαίου και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, καθώς η Αθήνα προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από οκτώ χρόνια προγραμμάτων διάσωσης».

«Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ακόμη και πριν διοριστεί στη θέση αυτή με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν:

«Δικηγόρος και σύμβουλος της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου από το 2015, έγινε γνωστός εκπροσωπώντας μέλος μιας αναρχικής ομάδας, που βρέθηκε στο επίκεντρο πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων σε όλη την Ευρώπη για την αποστολή παγιδευμένων πακέτων- βομβών αποστολών με παραλήπτες ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες. Έχει επίσης συγκρουστεί με το δικαστικό σώμα, του οποίου προΐσταται τώρα, βάλλοντας κατά δικαστών για τη στάση τους απέναντι στον αναρχικό πελάτη του και για έναν αμφιλεγόμενο νόμο που συνέταξε για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος τελικά ανατράπηκε».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε σχετική δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μία «προβληματική επιλογή για μια χώρα που διατείνεται ότι αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατικής τάξης».

Οι FT αναφέρουν ότι ο κ. Καλογήρου καλείται να διαχειριστεί δύο εκκρεμείς υποθέσεις: αυτές του Ανδρέα Γεωργίου και της Novartis. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αξιωματούχοι των Βρυξελλών έχουν διατυπώσει ανησυχίες ότι οι δύο υποθέσεις έχουν πολιτικά κίνητρα.

«Έχουμε ένα σύστημα συνταγματικής προστασίας της διάκρισης των εξουσιών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν νομικά και υποδηλώνουν ότι έχει ασκηθεί κάποια πολιτική επιρροή. Η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου είναι μία από αυτές» δηλώνει ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης.

Το δημοσίευμα παραπέμπει και στις δηλώσεις του κ. Καλογήρου την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, οι οποίες σύμφωνα με τους FT ήγειραν ανησυχίες σχετικά με τη δέσμευσή του στην ανεξαρτησία του συστήματος δικαιοσύνης: «Το δικαστικό σύστημα και η κυβέρνηση πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά της μάχης προστασίας του δημοσίου συμφέροντος» είχε δηλώσει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρουν ακόμη οι FT, μία από τις πρώτες δοκιμασίες για τον νέο υπουργό θα είναι και το κατά πόσο θα αντιμετωπίσει την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας». Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι ενέργειες της ομάδας που γίνονται ανεκτές σε μεγάλο βαθμό από την Αστυνομία τροφοδοτούν την οργή της κοινής γνώμης και τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου».

FT352

ΣΧΟΛΙΑ (73)

Chris13

Γιατί άραγε ενοχλούνται κάποιοι που σε αυτή την θέση μπαίνει ένας άμεμπτος........

xaxaxaxaxax

Γιατί σε τσούζει τραχανοπλαγιά μου? στα 4 και μόκο είπαμε συριζολαμόγιο!

;;

Πώς φαίνεται πάντως από τον τρόπο που μιλάει ότι είναι τσυριζαιος.... Και όνομα να μην διαβάσεις καταλαβαίνεις απο τη ρητορική μίσους,από την εκτόξευση απειλών, την αλαζονεία και το υφος του αλαθητου πάπα με το δήθεν τσυριζαιο πλεονέκτημα

μητσος

Εννοείς μόνο οι Συριζαίοι αντιδρούν όταν τους συκοφαντούν; Ο ανθρωπος απλά βάζει τα πραγματα στη θέση τους. Εσυ δεν αμφισβητείς οτι αυτα που λεει ειναι αλήθεια, αλλά θεωρείς απειλή το να πεί κάποιος οτι θα προστατευσει τον εαυτό του απέναντι σε συκοφαντίες. Στη συγκεκριμένη περιπτωση κατηγορείται σαν συνηγορος τρομοκρατών επειδή α) υπερασπίστηκε κάποιον ΑΘΩΟ -σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και όχι των τρόλ και β) πήρε μέρος σε μιά συζήτηση γιά ένα νομικό θέμα που αναφέρει.

Ρε γαϊδούρι που λογοκρίνεις τα μηνύματα

Ρε γαϊδούρι που λογοκρίνεις τα μηνύματα Αει στον αμύγυρο

Έλεος

Ακόμη και οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής έχουν πάρει χαμπάρι τους κατσαπλιάδες φιλοτρομοκράτες του σύριζα.

Γιώργης

Το χαρακτηριστικό των μεγάλων οικονομικών εντύπων είναι ότι τα εμπιστεύονται οι αναγνώστες γιατί δίνουν μια καθαρή αντικειμενική εικόνα των γεγονότων, απεκδυόμενη από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Για τον απλό λόγο ότι μπορεί να την συμβουλευθεί κάποιος που θα πάρει κάποια μεγάλη οικονομική απόφαση βασιζόμενος στα γραφόμενά της. Ένας επενδυτής για παράδειγμα πρέπει να το σκεφτεί διπλά να έρθει σε μια χώρα με αυτόν τον υπουργό δικαιοσύνης και πολύ σωστά θα κάνει...

Ds

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΔΌΤΕΣ τρομοκράτες... ανθελληνες... Κολλητά με Ρουβίκωνα και κουφωντινα

δεξιός ευρωπαϊστής

Βάλανε υπουργό δικαιοσύνης τον τρομοκράτη κατσαπλιά και οι ξένοι εταίροι μας ανησυχούν και με το δίκιο τους! Εμείς όμως οι νομοταγείς Έλληνες πολίτες ανησυχούμε περισσότερο γιατί οι εταίροι μας δεν το 'χουν σε τίποτα να μας πετάξουν από το ευρώ! Και τότε κλάψτε τις καταθέσεις μας! Θα μετατραπούν όλες σε δραχμές!

Αισχίνης

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει...

Alexis4ever

Αν ο υπουργός δικαιοσύνης της Ελλάδας ήταν αρεστός στους FT, τότε θα ήταν ύποπτος χρηματισμού και δωροδοκίας. Δηλ. κάποιος εθνικά επιζήμιος Πασόκος ή Νεοδημοκράτης!!! Πρόκειται δυστυχώς για τα ξένα συμφέροντα κι ευτυχώς για τον πολύπαθο τόπο μας για ενα άτομο αδιάφθορο και αδέκαστο που προασπιζεται με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον της πατρίδας μας. Όπως και η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του εθνάρχη πρωθυπουργού μας, η πιο πετυχημένη ever...

ΓΕΟ

βγες στον δρομο και φωναξε συριζα βρε παλληκαρα του γλυκου νερου . για να δεις ποσοι συμφωνουνε με τον λαοπροβλητο μαλ..α που ψηφισατε για πρωθυπουργο

Τουτη η συριζεεικη καταστροφικη εξουσια ειναι υπόλογη

Υποθεσεις….ανόητες...ακυρες. Το συγκεκριμενο εξετάζουμε: είναι ή δεν είναι φιλος τρομοκρατών λογω ιδεολογιας και πραξεων; Κι ολος ο Συριζα τα ιδια. Για τους FT, ολη την αντιπολίτευση και την πλειοψηφια του λαού, ο Καλογηρου και ο Τσιπρας και οι συριζαίοι είναι ύποτα στοιχεία. Με βαση το συγκεκριμενο παρελθον και παρον.

ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ

Από που βγαίνει το οτι είναι "φιλος τρομοκρατών"; Επειδη υπερασπίστηκε εναν ΑΘΩΟ; (συμφωνα με το δικαστηριο, οχι το κάθε τρόλ). Δηλαδη αν σε κατηγορήσουν ΕΣΕΝΑ για τρομοκράτη, όποιος σε υπερασπιστεί θα είναι "συμπαθών την τρομοκρατία"; Ακόμα και να είχε καταδικαστεί, ο δικηγόρος υπερασπίζεται πελάτες, χωρίς απαραίτητα να συμφωνεί με τις πράξεις τους. Δηλαδη ο Φαηλος που υπερασπίστηκε τον Μελισσανίδη απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο η ο Βορίδης που υπερασπίστηκε το Φλώρο είναι υπεύθυνοι γιά τις πράξεις τους; Η επειδή πήρε μέρος σε ενα πάνελ αναφορικά με το οριο κράτησης σύμφωνα με το νόμο;

Καλά Whatever

Δε μπορείτε να λέτε άλλα μέσα άλλα έξω υπάρχουν κάποιοι που τα διαβάζουν και τα δύο. Άμα είναι κακοί τι τους το παίζετε φίλοι face-to-face και από πίσω τους θάβετε;

@

Το συμφερον της πατριδας μας; Εχει καψει ελληνικες σημαιες αυτη η [...]...

είσαι stupid idiot forever

τρέξε από τώρα στη γούρνα σου, γιατί σε λίγο καιρό ούτε ο μπόγιας δε σε γλυτώνει γκασμά μου!

Λευθέρης

Σωστά : ολοί οι "ξένοι" είναι εχθροί μας (κιας ζούμε από τα δανεικά τους) ,εμείς έχουμε φίλους μόνο μεγαλειώδεις επαναστάτες τύπου Μαδουρο,

ΑΚΟΥ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ

Απειλες αναρχοκομμουνι εκει που σε παιρνει..Και μαλλον πουθενα δεν σε παιρνει..σε εβαλε ο Τσιμπλας να κανεις την βρωμικη δουλεια ετσι; Αλλα να ξερεις μετα τις εκλογες θα εισαι στα αζητητα και θα ελεγχθεις..

Το νου σου στο καλσόν !

Δεν είναι απειλή ρε σαΐνι , προειδοποίηση είναι σε κάτι ανθρωπάκια σαν εσένα και τη Ζαχαράκη που διακινείτε fake news. Και πολύ άργησαν να πέσουν οι μηνύσεις. Αφού μόνο από αυτές καταλαβαίνουν τα γουρούνια που μόνο να κυλιούνται στη λάσπη ξέρουν. Το δε υφάκι σου είναι ενδεικτικό της πολιτικής σου τοποθέτησης και του αξιακού σου συστήματος ακροδεξιέ τραμπούκε !

Πινοκιο

Και στις δικες σας κοκκινες γραμμες πολιτικοι απατεωνες.........γιατι οποιος παιρνει την ψηφο του λαου με ψεματα δεν ειναι πολιτικος ......αλλα πολιτικος απατεωνας.......και τωρα κανε μου μηνυση για να γινει παρελαση με τα δικα σας λεγομενα σε βιντεο.

Ότι να ναι !

Ανόητε τραμπούκε εδώ το θέμα είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ! Ήταν δικηγόρος του Σακκά ; ΟΧΙ Έγραψαν ότι ήταν ; ΝΑΙ Ψευδής είδηση . ΤΕΛΟΣ Γνωστή τακτική . Όταν λέτε π@π@ριες και σας στριμώξουν το γυρίζεται στις γενικόλογες ανοησίες.

Αριστερέ γκασμά

γελάνε και οι πέτρες με τις πα@@@ές που πετάς, IQ αμοιβάδας και βάλε...

ενώ εσύ με τις ζαρτιέρες

Στα 4 συριζολαμόγιο και μόκο...τρέξε γρήγορα όσο προλαβαίνεις ...σούρχεται very soon!

πφφφφφ

Το ιδίου φυράματος με τον τραμπούκο είσαι κι εσύ ! Είναι προφανές από τον τρόπο έκφρασης και την ένδεια επιχειρημάτων. Μικρόνοα ανθρωπάκια που δεν μπορούν να κάνουν μια επαγωγή και υιοθετούν το ύφος "άκου τσουτσέκι" και "μόκο" . Πφφφφ καταδικασμένοι να καταναλώνουν και να αναμασούν ανοησίες .

ρε πφφφφφφφφφφ

πνεύμα πήγαινε να πουλήσεις στο συνάφι σου αριστερή κοπριά...το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία, μπορεί να βρείς το ίδιο φύραμα σε κανένα Καράκας ή σε καμμιά Πιονγιάγκ!

χα χα χα χα χα

Κλασικός μειωμένης αντίληψης απαίδευτος ακρο-δεξιός καταναλωτής και ανα-παραγωγός ψευδών ειδήσεων και ψεκασμένων "αποκαλύψεων" ! Επί της ουσίας βέβαια.... ΓΑΡΓΑΡΕΣ !!! Υ.Γ. από που με διώχνεις βρε ανόητε ; έχεις συναίσθηση του που "βρίσκεσαι" ; Αυτά να τα λες στο σπίτι σου , ανεγκέφαλε !

είπε ο χάχας

Για κάνε μας explain που βρίσκομαι ακριβώς γκιοζάκο, καθότι μειωμένης αντίληψης δεν τα πάω και πολύ καλά...εξήγησέ μας όμως πρώτα εσύ αν ξέρεις που βρίσκεσαι ή ακριβώς που θα βρίσκεσαι σε λίγο καιρό...

Μήπως θα καταλάβεις ;

Ανοητούλη ούτε που πρόσεξες τα , ας πούμε, εισαγωγικά στο "βρίσκεσαι" ε ; ή μήπως δεν γνωρίζεις το νόημα τους ; Τα "πήγαινε" λοιπόν που εκτοξεύεις στον ψηφιακό και εικονικό κόσμο του ιντερνετ μπορείς να τα βάλεις εκεί που δεν φωτίζει ο Ήλιος , διότι δεν είσαι στο μαντρί σου ! Το κατάλαβες φασιστάκο που θα το παίξεις και λογοκριτής ; Και επί της ουσίας, μικρή αμοιβάδα, δεν είσαι για τίποτα καλύτερο από την κατανάλωση fake news αφού δεν διαθέτεις κριτική (και όχι μόνο) σκέψη ! Φάε λοιπόν τον σανό των FT , Ελληνικής παραγωγής και προέλευσης και πολύ σου είναι !

κλασσικός αριστερός χάχας

εσύ μάλλον δεν ξέρεις που βρίσκεσαι σταλινοφασιστάκο!!

Ουπς κι άλλος !

Κι άλλος κλασικός μειωμένης αντίληψης απαίδευτος ακρο-δεξιός καταναλωτής και ανα-παραγωγός ψευδών ειδήσεων και ψεκασμένων "αποκαλύψεων" ! Επί της ουσίας βέβαια.... ΓΑΡΓΑΡΕΣ !!!

χαχαχαχαχ

Άλλαξε κασέτα τώρα συριζοτσολιά, το ίδιο μοτίβο γαργάρες και ροζ κορδέλες....έλα καμμιά βόλτα να μας τα πεις αυτά face to face, να δούμε πόσο ξύπνιος και τσαμπουκάς είσαι σταλινοφασιστάκο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης