ΝΔ: Τι κρύβεται πίσω από τη «συμπαιγνία» του Μοσκοβισί στην κοροϊδία των Ελλήνων συνταξιούχων

mosco

Ο Γάλλος πολιτικός προσβλέπει στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, λένε πηγές από την Πειραιώς

«Ταπεινά προσωπικά κίνητρα» υποστηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρύβονται πίσω από τις «αλλοπρόσαλλες» δηλώσεις του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί για τις επερχόμενες περικοπές των συντάξεων στη χώρα μας που προκάλεσαν την έκρηξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη.

Τόσο τα περί «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο, όσο, πολύ περισσότερο, η απάντηση ότι «οι δεσμεύσεις δεν είναι άκαμπτες» με την οποία συνόδευε τη λατινική ρήση «pacta sunt servanda», ότι δηλαδή «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», την οποία έδινε κάθε φορά που ερωτάτο για τις συντάξεις αντιμετωπίστηκαν με οργή από την Πειραιώς.

Η έντονη αντίδραση της της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλεται στις πληροφορίες που διαθέτουν ότι μεθοδεύεται «εκλογική συμπαιγνία» ανάμεσα στο Γάλλο πολιτικό και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις επικείμενες ευρωεκλογές του Μάϊου του 2019. Όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη «ο κ. Μοσκοβισί έχει δημόσια δεχθεί να είναι κορυφαίος υποψήφιος (Spitzenkandidat) των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Και συνδυάζουν την επισήμανσή τους με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσκαλείται τελευταία σε όλες τις συναντήσεις των Σοσιαλιστών.

«Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων συμμαχιών συχνά γίνονται αμοιβαίες παραχωρήσεις και εξυπηρετήσεις», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς. «Συνεπώς αυτή η υπερβολική θέρμη και στήριξη με μεγάλα λόγια προς την κυβέρνηση δεν είναι καθόλου τυχαία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη τους οι πολίτες», τονίζουν.

Μητσοτάκης: «Να είστε πιο προσεκτικός»

Σε αυτό το πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ, κατά πρόσωπο στον κ. Μοσκοβισί ότι «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Απαντώντας στα όσα πει νωρίτερα στη Βουλή ο Γάλλος Επίτροπος, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στη θέση του ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος, καθώς σε καμία άλλη χώρα που αντιμετώπισε μνημονιακά προγράμματα, δεν υπήρχαν μελλοντικές δεσμεύσεις, επιπλέον μέτρα και ενισχυμένη εποπτεία».

«Πλέον η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο Μνημόνιο το οποίο περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ που ανεβάζουν το λογαριασμό των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Τσίπρα στα 14,5 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον κ. Μοσχοβισί, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι θεωρεί «ανεπίτρεπτο» τον τρόπο με τον οποίο υιοθετεί το κυβερνητικό αφήγημα της τάχα καθαρής εξόδου, «τη στιγμή που οι κ. Τσίπρας και Καμμένος έχουν δεσμεύσει τη χώρα με νέα επαχθή μέτρα τα επόμενα χρόνια και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Δεν διαφωνούν με την κατάργηση των περικοπών

Πάντως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων από την Πειραιώς τονίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαφωνεί με την κατάργηση των ψηφισμένων μέτρων για μειώσεις στις συντάξεις. Και υπενθυμίζουν ότι έχει καταψηφίσει τη νέα περικοπή των συντάξεων που υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για να εφαρμοστεί την 1/1/19.

«Μόνοι τους το συμφώνησαν και μόνοι τους ψήφισαν το συγκεκριμένο μέτρο», επισημαίνουν. «Γι΄ αυτό και», προσθέτουν, «είναι ο ορισμός της υποκρισίας να εγκαλείται η ΝΔ ότι τάχα επιθυμεί τη νέα περικοπή στις συντάξεις όπως και τη μείωση του αφορολόγητου».
Εξηγούν ότι η ΝΔ επέκρινε τη στάση του Ευρωπαίου Επιτρόπου «επειδή, αν υπάρχει περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις, τόσο η κυβέρνηση, όσο κυρίως η τρόικα οφείλουν να το δηλώσουν αμέσως και να πάψουν να παίζουν με τις τύχες εκατομμυρίων συνταξιούχων».

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Κήρυκας Χανίων - Σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι

Koύληηηηη Koύληηηηηηηηηη Koύληηηηηηηηηηηηηηη

!!!!!

Εάν ο Μσκοβισί έλεγε ότι θα υπάρξει και 4ο μνημόνιο η ΝΔ σήμερα θα τον εκθείαζε και θα τον είχε κάνει θεό του Ολύμπου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πολλώ δε μάλλον εάν έλεγε ότι θα περικοπούν και οι συντάξεις(την περικοπή των οποίων επιθυμεί διακώς η ΝΔ προκειμένου, όπως ελπίζει η δύστυχη, να κερδίσει τις εκλογές το 2019), τότε σήμερα η ΝΔ θα ζητούσε να του κάνουν και άγαλμα έξω από τη Βουλή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΝΔ βρίσκεται σε μέγιστο πανικό και στα πρόθυρα διάλυσής της. Γι αυτό και "το πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", στη ΝΔ που βρίζει το Μοσκοβισί επειδή δεν έκανε και 4ο μνημόνιο και δεν κόβει και τις συντάξεις. Αυτή είναι η ΝΔ , κύριοι, η μεγάλη αμαρτωλή του παρελθόντος.Και τελευταίο της αποκούμπι πλέον οι ψευτοδημοσκοπήσεις που η ίδια, κατά τα φαινόμενα,κρύβεται πίσω από αυτές και τις κατευθύνει εδώ και 3 χρόνια. Και το τελευταίο : επειδή απίκειται ομιλία Κόυλη εις Βουλήν ετοιμάζουν κατεπειγόντως ψευτοδημοσκόπηση , όπου να ΄ναι θα την ανακοινώσουν και στην οποία θα παρουσιάζουν Κούλην να προηγείται από 13 - 25%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Χρειάζεται προωθητικό αέρα το παιδί μπροστά στον μέγιστο Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο Κούλης τρέμει σύγκορμοςδια τας αλλεπαλλήλους επιτυχίας του και δη την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την μη περικοπή των συντάξεων, εις τα οποία είχε επενδύσει τα πάντα Κούλης και ΝΔ....Ο λαός πλέον γελάει μαζί τους για την κατάντια τους, διότι με όλα όσα αλλοπρόσαλλα λένε και κάνουν τον τελευταίο καιρό περί κατάντιας πρόκειται..Ας πρόσεχαν για να μην οδεύσουν κατησχυμμένοι προς τα πολιτικά τάρταρα εν τη νυκτί των εκλογών.

Συνήλθες....

.... από το μπάφο ή βρίσκεσαι ακόμη υπό επήρεια ? Σου έχω ξαναπεί, η κατάχρηση φαρμακευτικής βλάπτει . Πρόσεξε το, σε λίγο η κατάσταση σου θα είναι μη αναστρέψιμη.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Πωπω σαχλαμπούχλα που διάβασα... Όντως, για ληγμένος μου μοιάζει... και ο μπάφος εμπλουτισμένος με σανό.

Γιωργος

Εχει παρανοησει τελειως ο κοσμος. Μπηκαμε σε μνημονια για ενα χρεος 126% το 2009 και μετα απο ξεπουλημα ολης της δημοσιας περιουσιας και κατασχεση της ιδιωτικης με την ευλογια του ΣΤΕ (αρκει να μην αγγιξουν την δικια τους) και μισθολογικης εξαθλιωσης ΣΩΘΗΚΑΜΕ και βγαινουμε απο τα μνηυμονια με χρεος 186%. ´Καταλαβετε ενα πραγμα. Με το να φυγει ο Γιαννης και να ερθει ο Γιαννακης μια απο τα ιδια θα τρωτε. Δυστυχως βαζετε το προσωπικο συμφερον πανω απ ολλα. Εισαστε "Ευρωπαιοι" ομως. Μπορειτε να μεταναστευσετε χωρις διαβατηριο....

Κρατα Γερουν!!!!!

Εχει δικιο ο προεδρος. Και ο αντιπρόεδρος.

Kρίτων

O Moσχοβισί δεν είναι Γάλλος, απλά έτυχε να γεννηθεί στην Γαλλία. Ο πατέρας του Σερζ γεννήθηκε στην Ρουμανία. Μετά τον πόλεμο κατέφυγε στην Παλαιστίνη για να βοηθήσει στην ίδρυση εβραϊκού κράτους. Το 1946 όμως «μετανάστευσε» στην Γαλλία. Εκεί γνώρισε την γυναίκα του, που είχε έλθει από Πολωνία. Έτσι προέκυψε ο Πιέρ. Το επώνυμο είναι Μόσχοβιτς, αλλά στην Ρουμανία γίνονεται Μοσχοβίσι, Καλμάνοβιτς-Καλμανοβίσι, Ραμπίνοβιτς-Ραμπινοβίσι. Ένας άλλος πολιτικός, ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ, έχει πραγματικό επώνυμο Κοπέλοβισι ( Κοπέλοβιτς). Στην γαλλική τα ονόματα τονίζονται στην λήγουσα, έτσι έχουμε το Μοσχοβισί, όπως το ιταλικό Πλατίνι γίνεται Πλατινί, τον Πικάσο τον εκφωνούσαν Πικασό.

Ork

Και μετά;

Μεγας ανθελληνας

Κατα τον Παγκαλο στην χθεσινοβραδινη εκπομπη του Καιριδη"Ω τι κοσμος μπαμπα".Πραγμα που αναγκασε τον Παγκαλο να παρεμβει στον τοτε Γαλλο ΥΠΕΞ DUMAS για να μη τον ξαναστειλει Βρυξελλες.Τωρα γλυφει τον Τσιπρα για ψηφους. Το τι κουμασι ειναι τον περιγραφει και ο Βαρουφακης στο βιβλιο του "Ανικητοι Ηττημενοι".Εβραιος Ρουμανικης καταγωγης,προσωπο κατ'εξοχην ανυποληπτο.

ΝΜ

Ο κ.Μοσκοβισι άλλα λέει το πρωί κι άλλα τα βράδυ..Μεγάλος πινόκιο. Ποιός του δίνει σημασία? Βγαίνουμε από τα μνημόνια και παραμύθια. Μπράβο Κυριάκο καλά του τα έψαλες..

Seahawk

Ζήλεψε τον Καμμένο αλλά δεν τον φτάνει με τίποτα ο Εβραίος ο Μοσκοβισί.

Αφελης.

Θα ηθελα μια λύση απο εσας για την Ευρωπη.Μια Ευρωπη χωρις εσωτερικους πολεμους,μια Ευρωπη να προγραμματιζει απο μονη της, τα του οικου της, μια Ευρωπη με δικη της οικονομια.Μια Ευρωπη που να μην υπαρχουν πολιτικές διαμαχες,με αποτελεσμα ακροτητες που να φέρνουν μισος και πονο.

Γιωργος

Ας αρχισουμε με το ξαναχτισιμο του τειχους της Γερμανιας και βλεπουμε...

Relevant

"Ο Γάλλος πολιτικός" είναι συμβουλάτορας σε εταιρεία που παίζει μα την αγορά των κόκκινων δανειων από τις τράπεζες. Εκεί είναι το ζουμί, όχι στο συριζοψήφο της Κούνεβα που δεν ξέρει ούτε κατά που πέφτει η Ευρωβουλή.

Εδεσσα

Η Δεξιά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους μασκαράδες των Βρυξελλών που βλεπουν να χάνουν την εξουσια τους υπερ Εθνών-κρατών και υπερ ΕΣΜ, Γιουρογκρουπ, ΕΚΤ, ΔΝΤ κι πιανονται από αστεία υπολειματα τυπου Τσιπρα..για να πάρουν οι ιδιοι αξία! Κανεις δε θα ξεχάσει την αγκαλιά Γιουνκερ στον Τσιπρα πριν 3 χρόνια λεγοντας του ότι "εχω ετοιμασει για σένα 2 δις" (ετσι ειπε η αριστερή διαπλοκή η οποία παει κι αυτή για ολοκαύτωμα!) Μετά από μήνες ο λαός καταλαβε ότι τα 2 δις ηταν το "πανευρωπαικο πακετο Γιουνκερ συν μοχλευση" υλοποιούμενο μονο μεσα από εταιρείες - κι άφαντο μεχρι σημερα!) Τέτοιοι απατώνες είναι οι 30.000 ευρωυπαλληλοι! Πεθαινει η αγελαδοτροφία και ΟΛΗ η κτηνοτροφία στην Ελλάδα του Τσιπρα του Γιουνκερ!

kostasv

Με 14 μονάδες !!! διαφορά στις δημοσκοπήσεις δεν αντιδράς έτσι. Εκτός αν;;;; Αλλά και ο Μεϊμαράκης κάτι είπε που το ΜΜΕ "αντικειμενικά" το έπνιξε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kremastinos

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής» είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κρεμαστινός και υποστήριξε ότι έχουν βελτιωθεί μεν οι συνθήκες για διάλογο ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

36