Αβραμόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Από εδώ και πέρα όσοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, μπαίνουν στην Ευρώπη

avramopoulosnew-eptropos

O Έλληνας επίτροπος εξήγησε τι προβλέπει η συμφωνία για το μεταναστευτικό στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι

Να εξηγήσει τι αλλάζει με τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ξημερώματα της Παρασκευής επιχείρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθ' ύλην αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στη τη χεθσινή σύνοδο κάναμε ένα βήμα μπροστά. Ήταν η ίδια η ενότητα της Ευρώπης το διακύβευμα» ξεκαθάρισε αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ευρωπαϊκό σχέδιο για το μεταναστευτικό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποτροπή προσέλευσης νέων μεταναστών, την καταπολέμηση των δικτύων των δουλεμπόρων και την προστασία των προσφύγων μέσω της επανεγκατάστασης.

«Το θετικό για την Ελλάδα είνα ότι συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση των 3 δισ. για την προστασία των προσφύγων στην Τουρκία ενώ παράλληλα ζητείται η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής που είχε σταματήσει» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τη συμφωνία αυτή «δεν υπάρχουν ανταλλάγματα, δεν γίνονται παζαρέματα στην Ευρώπη».Κληθείς να διευκρινίσει την ύπαρξη του όρου εθελοντικά στο κείμενο των συμπερασμάτων ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε ότι «το εθελοντικό θα κριθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το νέο Δουβλίνο. Όσοι καταφέρουν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα με βάση τη νέα άποψη που διατυπώνεται αλλά δεν έχει σχηματοποιηθεί, όποιος έρχεται έρχεται στην Ευρώπη όχι στην Ιταλία και την Ελλάδα. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, όσοι το δικαιούνται θα μοιράζονται σε όλες τις χώρες»

«Το εθελοντικό στοιχείο δεν είναι για να αδιαφορούν ή να αρνούνται αλλά για να εκφράζουν την πρόθεσή τους να δέχονται πρόσφυγες» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος διευκρινίζοντας έτι περαιτέρω ότι «δεν μπορεί να μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Υπενθύμισε, δε, ότι από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι να υιοθετηθεί το νέο Δουβλίνο όσοι συλαμβάνονται θα στέλνονται στις χώρες πρώτης υποδοχής. «Δεν θα μας επιστρέψουν τους παλαιούς 1,2 εκατ. που μπήκαν το 2015».

Έστειλε ακόμα το μήνυμα ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης στα νησιά γιατί στα νησιά έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες».

«Το μετανστευτικό δεν ήρθε για να φύγει. Πρεπει να είναι η Ευρώπη έτοιμη για τις επόμενες δεκαετίες» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Πείτε

σωστά όλη την πρόταση κύριε επίτροπε." από εδώ και πέρα όσοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα μπαίνουν και στην Ευρώπη αφού η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκό έδαφος, μένουν όμως μόνιμα στην Ελλάδα". Αυτό δεν θέλετε να πείτε κύριε επίτροπε; Ο Ελληνικός λαός σας έστειλε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να προασπίσετε τα συμφέροντα της Πατρίδας. Πόσο ανάλγητος και άπατρις πρέπει να είναι κανείς όταν βλέπει την νεολαία της χώρας του να ξενιτεύεται και να αντικαθίσταται από άτυπους(sic) μετανάστες. Αλλά βεβαίως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η ψήφος του εισβολέα διότι την ψήφο των Ελλήνων την έχετε χαμένη

Totenkopf

Ο κύριος ΤΊΠΟΤΑ με ολίγη από καθόλου.Θα λογοδοτήσεις και εσύ λαμόγιο για τις πράξεις σου ενάντια στην πατρίδα μας.

@

"Από δω και πέρα" που σημαίνει ότι για όσους μπήκαν μέχρι σήμερα στη χώρα, δικαιούνται οι άλλες χώρες να τους επιστρέψουν σ'εμάς.

Ανταίος

Εγώ επίτροπε, θα έλεγα να τους πάρεις στα σπίτια σου...

Μαρία

Συριζαίος το παίζεις και εσύ. Τράβα με τον Μίχαλο.

Άλλος...διεθνιστής κι'αυτός....

Άλλος διεθνιστής κι'αυτός ψοφοδεξιάς..κοπής! Μας το πετάει στα μούτρα το τούβλο ...πως όποιος λαθραίος...μαύρος..κίτρινος...κιτρινόμαυρος...μπαινει στο Ελλαδιστάν μπαίνει Ευρώπη και φυσικά μένει.."Ευρώπη"....! Φάτε λαθραίους με τον τόνο τώρα τσυριζοψηφοφόροι και κρινετε απο τον κο επίτροπο(!) τι μας έρχεται με το κουτσάλογο της Ν.Δ.!!!!!!!

kalhas

ουστ αχρηστε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paxatouridis

Με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέει ο δήμαρχος Περιστερίου το χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσης της παραπομπής του σε δίκη για ανακρίβειες στις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

alex

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα ζήτημα που χωρίζει την Ευρώπη σε δύο στρατόπεδα - Πρότεινε δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου, καθώς και τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας -  «Εργαζόμαστε για τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις», δήλωσε για το Brexit

11
axtsioglou2

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση για τον κατώτατο μισθό αποτελεί ορόσημο για τον κόσμο της εργασίας – «Ο νέος ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός θα θεσπιστεί τον Ιανουάριο του 2019»

3
kotzias-german-ypex_main01

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά τα τέλη Γενάρη – Υποστήριξε ότι η Συμφωνία θα υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές

53