Ποιος είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε «μακεδονικά» μέσα στη Βουλή

oursouzidis222

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ - Είχε διατυπώσει ενστάσεις για την αναδοχή παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια - Τελικά υπερψήφισε τη ρύθμιση

Αίσθηση αλλά και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η ομιλία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.
Ο κυβερνητικός βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα στους Σκοπιανούς μιλώντας στη γλώσσα τους «τα νοτιοσλαβικά, όπως ορίζεται ρητά στη συμφωνία». Η στάση του αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση καθώς ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν ανήκει στην τάση των 53 ή στους λεγόμενους «δικαιωματιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα συγκαταλέγεται στους λεγόμενους μετριοπαθείς  ενώ αρκετοί τον συγκαταλέγουν στους «πασοκογενείς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης σπούδασε πολιτικός μηχανικός, ωστόσο η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε με την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Alex που είχε συγκλονίσει όχι μόνο τη Βέροια αλλά ολόκληρη τη χώρα. 
Τότε μαζί με άλλους επαγγελματίες της Βέροιας δημιούργησε και έναν σύλλογο που έχει σκοπό τη στήριξη και την προστασία των παιδιών. 
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης ανέλαβε πρόσφατα την πρωτοβουλία για την σύνταξη της επιστολής που έστειλαν στον Αλέξη Τσίπρα οι δέκα βουλευτές για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. με την επιστολή αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖA εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ωστόσο η πρωτοβουλία τους δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο αντίκτυπο καθώς η πολιτική του Μαξίμου δεν άλλαξε και οι ανησυχούντες βουλευτές τελικά την υπερψήφισαν.

Δείτε εδώ τι ανέφερε η επιστολή για την αναδοχή.
Ο Γιώργος Ουρσουζίδης  είναι πρόεδρος της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής και επί της θητείας του η επιτροπή έχει αναλάβει αρκετές δράσεις σε σχέση με τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας.
Δείτε την ομιλία του στη Βουλή που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις:


video placeholder
Ο κυβερνητικός βουλευτής στο τέλος της εξάλεπτης παρέμβασής του επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα στους Σκοπιανούς μιλώντας στη γλώσσα τους «τα νοτιοσλαβικά, όπως ορίζεται στη συμφωνία».

Στη συνέχεια μετέφρασε το μήνυμά του στους συναδέλφους τους λέγοντας:

«Αυτό στα ελληνικά, στην αρχαία ελληνική μακεδονική γλώσσα θα πει: Αγαπητοί γείτονες, όπως συμφωνήσαμε με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι καιρός να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα τα οποία μας χώριζαν και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, τη συνεργασία και την αγάπη. Μαζί στο μέλλον».

Το Βιογραφικό του Γιώργου Ουρσουζίδη όπως είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρει:
Γεννήθηκα το 1961 στη Ν. Λυκογιάννη Βέροιας, οι γονείς μου αγρότες, για 15 χρόνια μετανάστες στη Γερμανία, σήμερα συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Οικογενειακή Κατάσταση: Είμαι παντρεμένος με την Μαριάνθη Μήτογλου, έχουμε δύο κόρες φοιτήτριες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - τμ. Περιβάλλοντος.
Επάγγελμα:  Ελεύθερος Επαγγελματίας με έδρα τη Βέροια. 
Στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ασχολήθηκα με μελέτες ιδιωτικών έργων και με κατασκευές του ιδιωτικού τομέα. 
▪ Εκπόνησα σειρά στατικών μελετών για έργα του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - χωρίς καμία απολύτως αμοιβή - όπως : 
- Στατική μελέτη 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας 
- Στατική μελέτη κτιρίου διοίκησης ΔΕΥΑΒ του Δ. Βέροιας 
- Στατική μελέτη μεταλλικού στεγάστρου του Εθνικού Σταδίου Βέροιας 
- Στατική μελέτη κτιρίου «Δια βίου μάθησης» 
- Στατική μελέτη Δημαρχείου Βέροιας 
καθώς και για άλλα έργα μικρότερης κλίμακας, θεωρώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι αυτονόητο καθήκον.

Σπουδές:
Το 1995 αποφοίτησα από το Πολυτεχνείο με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού – δομοστατικού.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Έχω εκπληρώσει τη στρατιωτική μου θητεία το 1987.
Κοινωνική δραστηριότητα 
▪ Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Ν. Ημαθίας (1992 – 1998) 
▪ Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βέροιας (1998 – 2002 
▪ Μέλος Δ.Σ. Νοσοκομείου Βέροιας (1996 – 2001). 
▪ Πρόεδρος Ειδικού Σχολείου Βέροιας (1998 – 2002) 
▪ Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ν. Ε. Τ.Ε.Ε. Ημαθίας (1999 – 2014) 
▪ Μέλος Διοικούσης Τ.Ε.Ε / Τ.Κ. Μακεδονίας (2010-2011) 
▪ Μέλος συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί»
 

ΣΧΟΛΙΑ (65)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΜΕΝ ΜΙΑΝ ΑΠΟΡΙΑΝ! ....ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΧΑΙΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΚΡΗΤΗ Η ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΛΕΓΟΜΕΘΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ?

Γιώργος

Άντε και στα δικά μας οι Πελοπονήσιοι!!!!

Πάνος

Χαρείτε τα αποτελέσματα της ψηφου σας συνέλληνες, μπάσετε κομιτατζήδες στην ελληνική Βουλή. Μπάσετε αυτούς που σκότωναν τους προγόνους σας και ήθελαν να υποτάξουν την πατρίδα σας, ρε Τρελαθήκατε ?

Νίκος

Οι δημόσιοι βρωμουπαλληλοι που τον ψήφισαν φταίνε. Αυτοί οι κοπριτες

ΕΛΛΗΝ

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΔΙΧΟΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΣΚΥΛΑ, ΕΛΕΟΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!!

Πολίτης

Άλλος ένας ανθέλληνας του Σύριζα !

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΕΟΤΣΟΧΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Ανεπιθύμητος ο παλεοτσοχατζοπουλικός της καρέκλας είδε μάσα και καρέκλα και μπήκε.

Κωστής

Βρε δεξιά γίδια ,τους ειρωνευτηκε τους Σκοπιανους , και τους μίλησε στα Βουλγαρικα επειδή αυτά ομιλούν, και ο ίδιος τα έμαθε γιατί σπούδασε 5 χρόνια στη Βουλγαρία.

@

Καραμίξα εσύ πήγαινε να κάνεις διαλέξεις για τα ναρκωτικά και την καλλιέργεια τους στην Νάουσσα, τρείς και ο κούκος ήσασταν την άλλη φορά, δύο και ο κούκος θα είστε τώρα.

@

Συμφοιτητης του Τσίπρα στην Βουλγαρία, μαζί πήρανε μεταγραφή στο ΕΜΠ

Κάποιος από Ημαθία να μας πει....

Είναι ο αδελφός της Χαρούλας??? Είναι πρώην ΠΑΣΟΚ?

@

Μία Ουρσουζόγλου είχανε εκεί.

Details

Αποφοίτησε μηχανικός το 1995 και ήταν πρόεδρος των μηχανικών απο το 1992.... Καταλάβατε τι απατεώνας ηταν ο τύπος, δεν είναι τυχαίο που κατέληξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μ.

Και γεννήθηκε το 1961! Αιώνιος φοιτητής!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5