Στη Μόσχα αύριο ο Κοτζιάς –Η ατζέντα της συνάντησης με Λαβρόφ

kotzias_lavrof

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του θα έχει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών – Θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για την Τουρκία, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο

Στη Μόσχα θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Ρωσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών, Κύριλλο.

Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας στο πλαίσιο τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών think tank.

Η ατζέντα της συνάντησης Κοτζιά – Λαβρόφ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουν στην προώθηση των διμερών πολιτικών σχέσεων, αλλά και σε ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος κυρίως γύρω από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Κοτζιάς θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις σε μια σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα στις σχέσεις με την Τουρκία, στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, αλλά και στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα από τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θεωρείται η προστασία του χριστιανικού πληθυσμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η συζήτηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα συμβάλει στην αμοιβαία κατανόηση σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, προωθώντας περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών.

Στόχος η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

Αντικείμενο των διμερών διαβουλεύσεων θα καταστεί και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική πλευρά εστιάζει στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οικονομιών, καθώς και τις ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας/καινοτομίας, της ενέργειας, του τουρισμού κ.ά.

Βασικό ρόλο στο συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρεί η ελληνική πλευρά, διαδραματίζει η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον οποίο η χώρα μας διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία, όπως και η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, ιδίως στον απόηχο του «Έτους Τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας» που τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο 2017, παγιώνοντας τη θετική τάση που δόθηκε με την διεξαγωγή του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

συγχαρητήρια

στον κ.λαβρώφ για την κόρη του εκατερίνα λάβροβα αλλά και στον κ.κοτζιά που θα βάλει τους σκοπιανούς θέλουν - δε θέλουν να αλλάξουν το ονοματάκι στο σύνταγμα της σκοπιανοχώρας τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anastasiadis

Είπε πως στόχος, είναι «να πετύχουμε μια λύση που θα δικαιώνει τις προσδοκίες του Ελληνισμού, που θα επανενώνει την πατρίδα μας, που θα δημιουργεί τις συνθήκες, μέσα από την ειρήνη, να συν-δημιουργήσουμε με το σύνοικο στοιχείο, τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους»

lafazanis1

«Ποιοι άραγε εξουσιοδότησαν τους Τσίπρα- Καμμένο και μαζί τους έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας – φάντασμα, να υπογράψουν την απόφαση ενός άτυπου οργάνου της ΕΕ, του Eurogroup, με την οποία η χώρα ξεπουλιέται και υποθηκεύεται για δεκαετίες;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης

1