Ο Καμμένος συζήτησε με τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

19510160

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε σήμερα με τον Μιχάι Φίφορ και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση του  - Τον προσκάλεσε στις 6 Ιουνίου να παρακολουθήσουν μαζί από κοντά την κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο τον Ρουμάνο ομόλογο του, Μιχάι Φίφορ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην συζήτηση που είχαν οι δύο υπουργοί επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ αποφασίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη των αμυντικών τους σχέσεων. Επιπλέον, στην συνάντηση διερευνήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών στα εξοπλιστικά τους προγράμματα. Τέλος ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον κ. Φίφορ για την στήριξη του στο ζήτημα των δυο Ελλήνων φυλακισμένων στρατιωτικών και τον προσκάλεσε στις 6 Ιουνίου να παρακολουθήσουν μαζί από κοντά την κοινή άσκηση των ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Καμμένου:

«Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν άριστες και ιστορικές σχέσεις σε όλους τους τομείς, οι οποίες βασίζονται στις κοινές ιστορικές και πολιτισμικές εμπειρίες και φιλοδοξίες των λαών μας και στο σταθερό προσανατολισμό της από κοινού αντιμετώπισης των προκλήσεων στην περιοχή των Βαλκανίων μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προκλήσεις αυτές απαιτούν όχι μόνο ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα ισχυρή πολιτική βούληση, σε συνδυασμό με επαρκείς και ισχυρές στρατιωτικές δυνατότητες.

Με τον αγαπητό συνάδελφο είχαμε μία μακρά και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα για τις διμερείς μας σχέσεις και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και για πολλά διεθνή προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το δυναμικά εξελισσόμενο κοινό περιβάλλον ασφαλείας μας.

Επιβεβαιώσαμε τη διάθεση των δύο χωρών να προωθήσουν τις διμερείς αμυντικές σχέσεις τους πάνω σε βάση αμοιβαίως επωφελών δραστηριοτήτων και συνεργασιών, που θα χαρακτηρίζονται από την αξιοποίηση των συγκριτικών και ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων και από τη συμπληρωματικότητα των δράσεών μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις που αναφύονται στην περιοχή μας.

Και μόνο το γεγονός της ανταπόδοσης της επίσκεψης που πραγματοποιήσαμε στο Βουκουρέστι προ διμήνου είναι ενδεικτικό της αμοιβαίας βούλησης για ενίσχυση της διμερούς και όχι μόνο αμυντικής μας συνεργασίας.

Ελλάδα και Ρουμανία βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης όπου οι απειλές ασφαλείας είναι ορατές και μεγαλύτερες. Έχουμε, όμως, την πρόθεση, την ισχύ και την αποφασιστικότητα να τις αντιμετωπίσουμε μέσα από μία σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Επιδιώκουμε και δημιουργούμε ένα τόξο σταθερότητας και ασφάλειας που θα ξεκινά από τα Βαλκάνια και θα εκτείνεται μέχρι τη Μέση Ανατολή και στέλνουμε ένα μήνυμα στα κράτη που προσβλέπουν στη συνεργασία και τη σταθερότητα να ενωθούν μαζί μας για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας.

Ήδη συμφωνήσαμε οι διμερείς και τριμερείς συνεργασίες που έχουμε με χώρες της Μέσης Ανατολής να επεκταθούν σε συνεργασία και με τη Ρουμανία.

Επιπλέον διαγράφονται ευκαιρίες στο πλαίσιο της αμυντικοτεχνικής μας συνεργασία. Ενθαρρύνουμε προς αυτή την κατεύθυνση τις κρατικές αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτές τις πολύ σημαντικές συνεργασίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των δύο χωρών. Ελλάδα και Ρουμανία θα βαδίσουμε μαζί στο μέλλον, στη συνεργασία της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Διαπιστώνουμε ότι οι διαγραφόμενες εξελίξεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργούν τις προϋποθέσεις που εφόσον αξιοποιηθούν σωστά και ολοκληρωμένα θα παρέχουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του χώρου.

Κινούμενοι λοιπόν στην ίδια κατεύθυνση μαζί με τη φίλη χώρα Ρουμανία είμαι πεπεισμένος πως το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας θα είναι προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων μας όσο και των χωρών μας και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής. Καλωσορίζω τον Υπουργό 'Αμυνας της Ρουμανίας στην Ελλάδα και ελπίζω πολύ σύντομα, στις 6 Ιουνίου, να έχουμε από κοινού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό 'Αμυνας της Ρουμανίας για την υποστήριξή του όσον αφορά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αλβανος

Ο Καμμενος νομιζει πως ζει ακομα ο Βλαντ Γ Τσεπες ο Παλουκωτης και θα τον φοβηθουν οι Τουρκοι

Και

Ο Δρακουλεσκου του βουτηξε το πορτοφολι;

Waldorf

"...Με τον αγαπητό συνάδελφο είχαμε μία μακρά και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα για τις διμερείς μας σχέσεις και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και για πολλά διεθνή προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το δυναμικά εξελισσόμενο κοινό περιβάλλον ασφαλείας μας..." Οι φτωχές γεωγραφικές μου γνώσεις λένε ότι δεν έχομε κοινά σύνορα με τη Ρουμανία, η οποία επίσης δεν έχει κοινά σύνορα με την Τουρκία (εκτός αν έγινε κάτι με τη Βουλγαρία και δεν το ξέρουμε). Άρα η συζήτηση "στρατηγικού" χαρακτήρα ήταν ή για ποδόσφαιρο ή για τζόγο, λαμβάνοντας υπ' όψει και την πνευματικό δάπεδο και τις "καλλιτεχνικές" ευαισθησίες του εξ ημών συνομιλητού. Εκτός και αν είχε προηγηθεί προετοιμασία του "δικού" μας, από τον στρατηγικό σύμβουλο του πρωθυπουργού! Πληρώνω ως φορολογούμενος για τέτοια!

28μηνητης.

Οπου βρεθει λεει τον καημο του, αντι να βουτηξουν μια τουρκικη περιπολο, οπως καναμε εμεις το 1978 στο πεταλο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voul-olome

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να κατατεθεί το επίσημο Συνταγματικό κείμενο των Σκοπίων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πρόσφατες αλλαγές που ψήφισε η γειτονική χώρα συνάδουν με την Συμφωνία των Πρεσπών

kyyriakos-vbouli1

Η ΝΔ θα την καταθέσει αν δεν εμφανιστεί το κείμενο του τροποποιημένου συντάγματος των Σκοπίων - Στόχος να παρεμποδιστεί η κύρωση της Συμφωνίας που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και 154 ψήφους

tsipras_at

Τι αναφέρει για γλώσσα, υπηκοότητα, «μακεδονικό λαό» και «μακεδονικό έθνος» - Γιατί εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης των Σκοπίων και γιατί το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών - Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αλλαγή ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία» - Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων

4486317

Για... προσκόμματα στην υλοποίησή της συμφωνίας, όσον αφορά τα βιβλία ιστορίας και τα αγάλματα στα Σκόπια κάνει λόγο αυστριακός καθηγητής που μιλά στη γερμανική υπηρεσία - «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας» σημειώνει

1