Τσίπρας: Στόχος μας η δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο

Τσίπρας: Στόχος μας η δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο

Ομιλία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα για τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες - Το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή με θέμα την αυτοδιοίκηση

4455978
Το διακύβευμα περι διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στη κλειστή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία συνεργασιών. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, έστειλε το μήνυμα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τομή για τη χώρα που σηματοδοτεί η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο. Με μέτωπο στον νεοφιλελευθερισμό. Με μέτωπο στον ακροδεξιό λαϊκισμό», δήλωσε στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός. Δήλωσε δε πως η νέα περίοδος ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για τη χώρα. Μεγάλες θεσμικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος πρέπει να δρομολογηθούν από σήμερα με αποφασιστικότητα και τόλμη. Ο «Κλεισθένης», η αλλαγή των εκλογικών περιφερειών, η συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση», είπε και προσθεσε αυτο θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Τσιπρας δήλωσε οτι την ίδια στιγμή, όμως, ας έχουμε κατά νου ότι η μάχη μας για δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη Ελλάδα όχι μόνο δε θα σταματήσει, αλλά θα ενταθεί στη μεταμνημονιακή εποχή. «Και το μέτωπο μας δεν θα είναι μόνο η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και η εξυγίανση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλο το θεσμικό πλαίσιο» και συμπλήρωσε: «Πάρτε για παράδειγμα τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens. Προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα. Και μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα, θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους».

Το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή

Με κεντρικό θέμα την αυτοδιοίκηση και τη στρατηγική του κόμματος για το θέμα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το ερχόμενο Σάββατο. Συμφωνα με πηγες, μετα την κεντρική Επιτροπή θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του κόμματος που θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλετης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση, φέρεται να είπε πως απέτυχε το σχέδιο της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, για (απόσυρση του νομοσχεδίου). Άσκησε δριμεία κριτική στον προεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξή του ότι δεν έχει καμία πρόταση διαχρονικά για την αυτοδιοίκηση. Όπως δήλωσε οι μόνες προτάσεις του εξαντλούνται σε ειδικές οικονομικές ζώνες, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, που υπονομεύουν την ουσιαστική ενίσχυση της αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις, ενόψει της έλευσης των θεσμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης