Ο Στέλιος Πέτσας νέος διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

stelios-petsas

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ, ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει Διευθυντής του γραφείου του. Ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του Δημοσίου και επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ, ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε θερμά για το έργο του και τη συνεισφορά του στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Στέλιου Πέτσα

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Γιώργος γερμανία

επιτέλους ο κιργιάκος μητΣοτάκης βάζη κατάληλουσ άνθρωπουσ στις κατάληλεσ θέσεισ. Ο κύργιοσ πέτσασ φένετε σπουδασμένοσ και πολύ άξιοσ σύνφωνα με το βιοργαφικό του.

Koύλnnnnnnn... τα ερκovτiσιov να εivαι SIEMENS

Tαιριάζουν τα βλέμματα με του Κούλη...

@19:40

Γελαδίσια και τα δύο;

ΔΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΤΑΡΑΣ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ, ΘΕΩΡΩ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Δ.Δ. (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ.

Kalis

Διαβάστε Σουρή ρε όλοι σας και θα καταλάβετε τι σημαίνει Έλληνας

123

Κυριάκο πες το ότι ήθελες να ξεπουλησεις την ΕΥΔΑΠ, και όχι ότι νοιάστηκες για της 5 ημέρες που δεν είχε η Θεσσαλονίκη νερό...., φωνάζουμε για το συμφέρον τον ιδιωτών όπως πάντα, ε Κούλη....

Ναι

Μακάρι να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ όπως και πολλές κρατικές υπηρεσίες που απομυζούν το εισόδημα μας.

Λ

Ξεπουλήσαμε τις τηλεπικοινωνίες για να μας παρακολουθούν ελεύθερα ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε στρατηγικό πλεονέκτημα στα Βαλκάνια, πουλάμε σιγά σιγά τη ΔΕΗ για να δώσουμε και την άλλον πυλώνα του κράτους (ενέργεια)... Εεε ας δώσουμε και το νεράκι που είναι ένα από τα ελάχιστα πραγματικά δημόσια αγαθά. Η "εξυγίανση" σου λέει κάτι η δε στη μάθαν στο κόμμα;

?

Ας δώσει το καλό παράδειγμα και ας ιδιωτικοποιηθεί η βουλή πρώτη, νομίζω είναι η Νο.1 υπηρεσία από τις "πολλές κρατικές υπηρεσίες που απομυζούν το εισόδημα μας".

Ναι

συμφωνω και ολο το δημοσιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

123

Το πρόβλημα δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, άλλα αυτοί που έκαναν το δημόσιο έτσι, και για αυτό ευθύνονται τα κόμματα κυβέρνησαν, και θέλουν να ξανά γίνουν κυβέρνηση. Και ο σύριζα το ίδιο είναι, οι προκηρύξεις γίνονται φωτογραφικά, παίρνοντας παράδειγμα από τους προηγούμενους.

Θεσσαλονικιος

Πέρνα μετά τις 17:00 να πάρεις €0.60

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123