Ο Στέλιος Πέτσας νέος διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη

stelios-petsas

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ, ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει Διευθυντής του γραφείου του. Ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του Δημοσίου και επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ, ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε θερμά για το έργο του και τη συνεισφορά του στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύντομο βιογραφικό του κ. Στέλιου Πέτσα

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. και της Cosmote, μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Γιώργος γερμανία

επιτέλους ο κιργιάκος μητΣοτάκης βάζη κατάληλουσ άνθρωπουσ στις κατάληλεσ θέσεισ. Ο κύργιοσ πέτσασ φένετε σπουδασμένοσ και πολύ άξιοσ σύνφωνα με το βιοργαφικό του.

Koύλnnnnnnn... τα ερκovτiσιov να εivαι SIEMENS

Tαιριάζουν τα βλέμματα με του Κούλη...

@19:40

Γελαδίσια και τα δύο;

ΔΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΤΑΡΑΣ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ, ΘΕΩΡΩ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Δ.Δ. (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ.

Kalis

Διαβάστε Σουρή ρε όλοι σας και θα καταλάβετε τι σημαίνει Έλληνας

123

Κυριάκο πες το ότι ήθελες να ξεπουλησεις την ΕΥΔΑΠ, και όχι ότι νοιάστηκες για της 5 ημέρες που δεν είχε η Θεσσαλονίκη νερό...., φωνάζουμε για το συμφέρον τον ιδιωτών όπως πάντα, ε Κούλη....

Ναι

Μακάρι να ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ όπως και πολλές κρατικές υπηρεσίες που απομυζούν το εισόδημα μας.

Θεσσαλονικιος

Πέρνα μετά τις 17:00 να πάρεις €0.60

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitso_main01

Τα τρία πρώτα νομοσχέδια για το κράτος, το φορολογικό και το πανεπιστημιακό άσυλο έρχονται άμεσα στη Βουλή - Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξάμηνο νομοθετικό μαραθώνιο - Μόλις φανεί η μεταρρυθμιστική δυναμική η διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

17
4644360

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού, ως ΕΕ, αλλά και μαζί με τις τρίτες χώρες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας μετά την υπουργική συνάντηση στο Παρίσι

5