Συνεργάτες Σαμαρά: Η ταυτιση απόψεων ήταν αποτέλεσμα χρηματισμού; - Μαξίμου: Από τη γραφικότητα στη γελοιότητα

Συνεργάτες Σαμαρά: Η ταυτιση απόψεων ήταν αποτέλεσμα χρηματισμού; - Μαξίμου: Από τη γραφικότητα στη γελοιότητα

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ για τις συναντήσεις του Φρουζή το 2013 και το 2014 και τις απόψεις που εξέφρασε ο Τσίπρας για τη φαρμακευτική δαπάνη ΝΔ: «Να απαντήσει για τη σύμπτωση ο λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης»

Σε δηκτικό ύφος ανταπάντησαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, που σχολίασαν νωρίτερα τη δήλωσή τους για την υπόθεση Novartis. 

«Καθώς ο κ. Τζανακοπουλος είναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι "κυβερνητικές πηγες" δεν απάντησαν απολύτως τιποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους..»

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για «διολίσθηση του πρώην πρωθυπουργού από τη γραφικότητα στη γελοιότητα». 

«Γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησής του το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλύει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα του επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφεραν. 

«Μιας και εμφανίστηκε όμως, αντί να ψάχνει τρόπο να ισχυριστεί πως όλοι έχουν καταντήσει σαν αυτόν και τους ομοίους του που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, περιμένουμε ακόμα να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον Κωνσταντίνο Φρουζή; Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου, Χρήστο Σταϊκούρα;», πρόσθεσαν.

Ζήτησε απαντήσεις


Η αντιπαράθεση Σαμαρά - Μαξίμου ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι όταν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο Α. Σαμαράς ζητά από την κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συναντήσεις του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Συγκεκριμένα, οι συνεργάτες του με δήλωσή τους που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζουν πως «στις 26/11/2013, ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά, για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων». Παράλληλα, αναφέρουν πως την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον κ. Ξανθό, ζητούν κι αυτοί ακριβώς το ίδιο: να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις θέσεις του κ. Φρουζή και των φαρμακοβιομηχάνων.

«Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε -σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας- ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού; Και κάτι ακόμα: τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014, σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: "η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη;" Φανταζόμαστε ότι ο κ. Τζανακόπουλος θα απαντήσει, στον ελεύθερο του χρόνο του μεταξύ των επισκέψεών του στον 'Αρειο Πάγο και την κ. Τουλουπάκη…» σημειώνουν, στη δήλωσή τους, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

ΝΔ: «Τι λέει για την σύμπτωση ο λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;»

Αργά το απόγευμα, υπήρξε παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα και από την Πειραιώς  η οποία σε ανακοίνωση της τόνισε ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη που έγινε για την υπόθεση Novartiς είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: 

«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με ανακοίνωση την απόσυρση τροπολογίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;»

Τζανακόπουλος: Αξιοθρήνητη προσπάθεια- Δεν είμαστε ίδιοι 

«Η προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Σαμαρά να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν - για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς, είναι αξιοθρήνητη» σημείωσε στην απάντηση του προς τη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Και προσέθεσε: «Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης , τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας», αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα». Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας.

Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με «ραβασάκι» τον κ. Φρουζή στον «ταμία» του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

??

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΚΗ ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ?

Νίκος Σγουρός

Πόσο πιο απλα και ξάστερα θα ηταν τα πραγματα, αν μηδενίζονταν ο ρόλος του Κράτους στην Οικονομία... δεν ειναι καιρός να αντιληφθούμε οτι το «κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας» που μας «παρέχουν» οι κυβερνώντες ειναι απλα ενα δίχτυ για να ψαρεύουν μίζες, ανετες θεσεις και οικονομισιές για τους ημέτερους τους;

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.

νικοσ

Ε ρε και να σφιξουνε οι ζεστες. Θα το τερματησεις το βλακομετρο

Tο βλακόμετρο ΣΥΡΙΖΑ

είναι σήμα κατατεθέν του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το σανό ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Potami

Σοβαρότατη απόδειξη για τις βαριές ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕλ αποτελεί η ωμή και απροκάλυπτη αιφνιδιαστική παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να μπλοκάρει την ανεξάρτητη και κατεπείγουσα εισαγγελική διερεύνηση για το πρωτοφανές εθνικό έγκλημα στο Μάτι, αναφερει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι

zaev_arthro

«Μην φοβάστε, βγείτε και ψηφίστε χωρίς αμφιβολία, για το αν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», είπε ο Ζόραν Ζάεφ σε δημόσια συγκέντρωση λίγο πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια

6
tsipras-erdogan

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 ώρα Ελλάδας και θα εστιάσει στις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις - Με «μίνι στρατό» έφτασε ο «σουλτάνος» Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

kotzias

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που πλέον πάρα πολλές δυνάμεις, και ισχυρές, στον κόσμο αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία, τόνισε

7
20180516112939_kob_4838

«Μετανάστευση, προσφυγική κρίση, ασφάλεια, καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος, είναι ζητήματα που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα - Επομένως, η παγκόσμια συνεργασία είναι τώρα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία» είπε ο ευρωπαίος επίτροπος σε δηλώσεις του στην έδρα του ΟΗΕ 

2