Κεντροαριστερά: «Πληγώνει» το εγχείρημα για την εκλογή του νέου αρχηγού η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: «Πληγώνει» το εγχείρημα για την εκλογή του νέου αρχηγού η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στην επιτροπή Αλιβιζάτου παρουσίασε το σύστημα «Ζευς» ο Ανδρέας Δρυμιώτης - «Βροχή ερωτήσεων» από Ρέππα και Βγόντζα

Κεντροαριστερά: «Πληγώνει» το εγχείρημα για την εκλογή του νέου αρχηγού η ηλεκτρονική ψηφοφορία
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Δρυμιώτης παρουσίασε στην επιτροπή Αλιβιζάτου το σύστημα «Ζευς», οι server του οποίου βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας, για την εξ αποστάσεως ψήφο.

Ο κ. Δρυμιώτης υποστήριξε ότι το σύστημα είναι ασφαλές, κατόπιν ερωτήσεων, όμως (Δημήτρης Ρέππας, Αντώνης Βγόντζας κ.ά.) δέχτηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει άλλος για άλλον -π.χ. ο σύζυγος για τη σύζυγο κ.ο.κ.- ή να υπάρξει μαζική παρέμβαση άλλου κόμματος. Παρ' όλα αυτά, επέμεινε, λέγοντας πως «είναι ένα ρίσκο που αξίζει». 

Οι αντιπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτή την προοπτική και το ερώτημα πλέον είναι οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διαφωνία στο εγχείρημα της νέας Κεντροαριστεράς. 
Κλείσιμο

Άλλωστε, η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν είναι το μόνο θέμα που μένει να λυθεί. Στο τραπέζι της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται ακόμη τα θέματα του μητρώου, των οικονομικών των υποψηφίων και οι τηλεοπτικές συζητήσεις. Προκειμένου να μην αποβεί άκαρπη η σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και η συζήτηση πέρασε στα υπόλοιπα θέματα. 

Η επιτροπή ίσως χρειαστεί να συνεδριάσει και πάλι, καθώς η μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που απάντησαν στο αίτημά της για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζήτησε επιπλέον στοιχεία, τα οποία και θα της παρασχεθούν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης