Κεντροαριστερά: «Πληγώνει» το εγχείρημα για την εκλογή του νέου αρχηγού η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: «Πληγώνει» το εγχείρημα για την εκλογή του νέου αρχηγού η ηλεκτρονική ψηφοφορία

Στην επιτροπή Αλιβιζάτου παρουσίασε το σύστημα «Ζευς» ο Ανδρέας Δρυμιώτης - «Βροχή ερωτήσεων» από Ρέππα και Βγόντζα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Δρυμιώτης παρουσίασε στην επιτροπή Αλιβιζάτου το σύστημα «Ζευς», οι server του οποίου βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας, για την εξ αποστάσεως ψήφο.

Ο κ. Δρυμιώτης υποστήριξε ότι το σύστημα είναι ασφαλές, κατόπιν ερωτήσεων, όμως (Δημήτρης Ρέππας, Αντώνης Βγόντζας κ.ά.) δέχτηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει άλλος για άλλον -π.χ. ο σύζυγος για τη σύζυγο κ.ο.κ.- ή να υπάρξει μαζική παρέμβαση άλλου κόμματος. Παρ' όλα αυτά, επέμεινε, λέγοντας πως «είναι ένα ρίσκο που αξίζει». 

Οι αντιπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτή την προοπτική και το ερώτημα πλέον είναι οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διαφωνία στο εγχείρημα της νέας Κεντροαριστεράς. 

Άλλωστε, η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν είναι το μόνο θέμα που μένει να λυθεί. Στο τραπέζι της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται ακόμη τα θέματα του μητρώου, των οικονομικών των υποψηφίων και οι τηλεοπτικές συζητήσεις. Προκειμένου να μην αποβεί άκαρπη η σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και η συζήτηση πέρασε στα υπόλοιπα θέματα. 

Η επιτροπή ίσως χρειαστεί να συνεδριάσει και πάλι, καθώς η μία από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που απάντησαν στο αίτημά της για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζήτησε επιπλέον στοιχεία, τα οποία και θα της παρασχεθούν. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonaros

Με ανάρτησή του στο facebook ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τις αναφορές του στη Βουλή και σημειώνει ότι οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - «Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί» γράφει χαρακτηριστικά 

5
19552895

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα - Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο

ke_syriza_tsipras

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές, που συνοδεύονται από υπερσυντηρητικές και ακροδεξιού χαρακτήρα επιλογές» - «Η πλήρης προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές πολιτικές είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριζαν παραδοσιακά»

16
23dcbc61ad2b8eedaa0d1e8fc3558bd4

Ο επικεφαλής του ΕΚ συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί

mitsotakis-tsipras_main01

Έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό για το αφήγημα της καθαρής εξόδου ο πρόεδρος της ΝΔ - Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για οικονομία και Ρουβίκωνες - Ο Τσίπρας... ξέχασε το «εκλογές στο τέλος της θητείας»

40
tsipras_mitsotakis_arthro

Ο πρωθυπουργός απέφυγε από το βήμα της Βουλής - αν και προκλήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά- να επαναλάβει  ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 αφήνοντας χώρο σε ψιθύρους και σενάρια μεταξύ των βουλευτών- Σε εκλογικό κλίμα η συζήτηση - Σφοδρή αντιπαράθεση για οικονομία και Ρουβίκωνες 

48