Κεντροαριστερά: Ντιμπέιτ και για το... πώς θα γίνει το ντιμπέιτ

Κεντροαριστερά: Ντιμπέιτ και για το... πώς θα γίνει το ντιμπέιτ

Διαφωνούν οι υποψήφιοι για το στήσιμο και τον αριθμό τους - «Κληρώνει» σήμερα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: Ντιμπέιτ και για το... πώς θα γίνει το ντιμπέιτ
Καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, τα ανοιχτά θέματα αυξάνονται. Μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το μητρώο και τα οικονομικά των υποψηφίων, στο τραπέζι μπαίνει και το θέμα των τηλεοπτικών συζητήσεων. Η Χαριλάου Τρικούπη προτιμά περίπου 2 ή 3 ανοιχτές συζητήσεις με τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς το κλασικό αυστηρό μοντέλο που έχουμε μάθει από τις εθνικές εκλογές. 

Αντίθετα, ο Γιάννης Μανιάτης έχει μιλήσει για 13 τηλεοπτικές συζητήσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει 2 debates και 5 ανοιχτές συζητήσεις, διαδικασία στην οποία δίνει έμφαση και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Αντίστοιχες είναι και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει στην επιτροπή Αλιβιζάτου και οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων. 

Το «κύριο πιάτο» όμως είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχει συμφωνηθεί η διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, ώστε κανείς να μην μπορεί να ψηφίσει δύο φορές, αυτό που μένει είναι η λεγόμενη εξ αποστάσεως ψήφος. Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι συμφωνεί, θέτει όμως ως προϋπόθεση να έχει προηγηθεί από όσους ενδιαφέρονται η καταγραφή και η παραλαβή του σχετικού κωδικού ασφαλείας. 

«Η παρουσία των πολιτών στα κόμματα ακυρώνει την ιδέα» επιμένουν από το Ποτάμι, «ναι» αλλά με προϋποθέσεις έχουν ήδη πει και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Απομένει στον κ. Αλιβιζάτο να βρει τη χρυσή τομή, με τη βοήθεια βέβαια και των εξειδικευμένων εταιρειών που έχουν παραλάβει το σχετικό αίτημα της επιτροπής και οι προτάσεις των οποίων αναμένονται. 

Παράλληλα, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την 22α Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις 1000 υπογραφές. Μέχρι σήμερα το έχουν πράξει η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης. 
Κλείσιμο

Στο μέτωπο των προεκλογικών δραστηριοτήτων Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης έχουν ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες με έμφαση στην επαρχία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου Αθηναίων, στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί και χώρες με μεγάλο αριθμό Ελλήνων  μεταναστών ή φοιτητών. 

Ο Απόστολος Πόντας ολοκληρώνει, σύμφωνα με τους συνεργάτες του,τη φάση των υπογραφών, ενώ οι Δημήτρης Τζιώτης και Κώστας Γάτσιος στελεχώνουν τα επιτελεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν χώρα και οι πρώτες... αψιμαχίες με τον πρόεδρος της ΕΔΕΜ να ασκεί χθες κριτική στη δήλωση του Γιώργου Καμίνη πως θα παραμείνει δήμαρχος ακόμη και αν εκλεγεί αρχηγός του νέου φορέα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης