«Εξεταστική τώρα» για τις βόμβες Βαρουφάκη ζητά η αντιπολίτευση - Ειρωνεύονται στο Μαξίμου

«Εξεταστική τώρα» για τις βόμβες Βαρουφάκη ζητά η αντιπολίτευση - Ειρωνεύονται στο Μαξίμου

Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα η αποκάλυψη των SMS για το Grexit μεταξύ Τσίπρα και Βαρουφάκη - Η αντιπολίτευση εξαπολύει ομοβροντίες προς την κυβέρνηση ζητώντας Εξεταστική - Το Μαξίμου προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός με σαρκαστική ανακοίνωση

«Εξεταστική τώρα» για τις βόμβες Βαρουφάκη ζητά η αντιπολίτευση - Ειρωνεύονται στο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός συζητούσε σοβαρά το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινή -υποτίθεται- έξοδο από το ευρώ κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης του 2015. Το τρομακτικό αυτό σενάριο, κατάφωρα αντίθετο προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι απλώς ένα ενδεχόμενο. Βάσει των καταγραφών που μεταφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του «Adults in the room», πρόκειται περί ενός αδιαμφισβήτητου γεγονότος, εφόσον αποτυπώνεται ακόμη και η ακριβής ώρα ανταλλαγής των μηνυμάτων.

Η αποκάλυψη των σκανδαλωδών χειρισμών εκείνης της περιόδου από το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή, η δημοσίευση του αποσπάσματος των SMS που «καίνε» τον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Η μεν αντιπολίτευση απαιτεί άμεση σύσταση Εξεταστική Επιτροπή από τη
Κλείσιμο
Βουλή, η δε κυβέρνηση αποπειράται να διαφύγει από την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία την φέρνει ο πρώην ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης καταφεύγοντας σε φτηνό χιούμορ.

Παρόλ' αυτά, οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στηλιτεύουν αυτήν ακριβώς την αλαζονεία και την πάση θυσία αποφυγή της απαιτούμενης κάθαρσης εκ μέρους των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής:

«Τα 7 sms των κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τα πραγματικά σχέδιά του και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε.

Οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού».

Στο ίδιο πνεύμα και το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ:

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του κ. Τσίπρα,για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είχαν αρχίσει από το 2013 (πριν τον κ Βαρουφάκη).

Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα.

Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά; Θα μας ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit;

Ό,τι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε για τα SMS και το σχέδιο Grexit μέσω twitter:

«Τα 7 sms Γιάνη-Αλέξη που αποκαλύπτονται, επιβεβαιώνουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γυρόφερναν τη δραχμή. Απλώς την τελευταία στιγμή φοβήθηκαν το Γουδί».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι:

«Οι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα δεν έχουν τέλος. Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν. Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

Σε όλες τις παραπάνω βαρύτατες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά με ένα συνωμοσιολογικό σενάριο, ειρωνείες και με μια προκλητική επίκληση στα «πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας»: «Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν. Συνιστούμε ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης