Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «φέρνει στο φως» τα... ρουσφέτια της κυβέρνησης

Τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «φέρνει στο φως» τα... ρουσφέτια της κυβέρνησης

Η τροπολογία που κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τον τρόπο στελέχωσης μια σειρά ΝΠΔΔ προκαλεί αλαλούμ  στη Βουλή

Κοινοβουλευτικό αλαλούμ και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης για διαρκείας «πάρτι» προσλήψεων κατά παράβαση των κανόνων αξιοκρατίας προκαλεί τροπολογία που κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αφορά τον τρόπο στελέχωσης μια σειρά ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. 

Στην πράξη η βουλευτική ρύθμιση εκθέτει πλήρως τον πρόχειρο και άγαρμπο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να «επανιδρύσει το δικό της κράτος» νομοθετώντας «ρουσφετολογικές» προσλήψεις κατά παράβαση κάθε κανόνα αξιοκρατίας.

Ειδικότερα, οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν το «πάγωμα» εως τον ερχόμενο Νοέμβριο διάταξης– που ψήφισαν και οι ίδιοι -  νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί τις διαδικασίες ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον εν λόγω οργανισμούς. Πρόκειται για το άρθρο 46 του νόμου 4456/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε ως αποτέλεσμα να «μείνουν στον αέρα» υποψήφιοι σχετικού διαγωνισμού για την κάλυψη θέσεων εργασίας.

Οι 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς εως τον ερχόμενο Νοέμβριο ώστε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν οι ΟΕΒ και να ολοκληρωθεί η ποτιστική περίοδος χωρίς προβλήματα.

Χαρακτηριστικό της νομοθετικής «αγαρμποσύνης» αποτελεί και το εξής: στην αιτιολογική έκθεση του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η κατάργηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ «ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική , έγκαιρη και ταυτοχρόνως διαφανής διαδικασία πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού και να αποφευχθούν φαινόμενα χρονοβόρων διαδικασιών, δυσλειτουργιών και δυστοκιών που παρατηρήθηκαν».

Στην βουλευτική τροπολογία, 62 κυβερνητικών βουλευτών που δέχθηκαν τις παραπάνω αιτιολογίες, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά των διαδικασιών του ΑΣΕΠ εως τον Νοέμβριο «ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα οι υπηρεσίες αυτές και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τις υδροδοτικές ανάγκες της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, κρίνεται απαραίτητο να μετατεθεί για εύλογο χρονικό διάστημα η ημερομηνία έναρξης ισχύος της περ. γ’ της παρ. 5 του Άρθρου 46 του Ν 4456/2017 (ΦΕΚ 24/Α’/1-3-2017)».

Είναι δε ενδεικτικό ότι το νομοθετικό αλαλούμ της κυβερνητικής παράταξης συγχύζει ακόμα και τα μέλη της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζουν – προφανώς εν αγνοία τους- τροπολογίες που ζητούν την εφαρμογή του ΑΣΕΠ ως ρουσφετογικές.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος να αποσύρουν την τροπολογία υποστηρίζοντας ότι παρακάμπτεται η διαδικασία του ΑΣΕΠ προκειμένου να γίνουν διορισμοί «από το παράθυρο».

«Από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το ΑΣΕΠ με μια ύπουλη και πονηρή τροπολογία που προβλέπει την πρόσληψη αγνώστου αριθμού υπαλλήλων στον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και την οποία κατέθεσαν 62 «ανυποψίαστοι» βουλευτές της σε άσχετο νομοσχέδιο, αυτό για τα δάση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι).

ΣΧΟΛΙΑ (19)

stavros

Μόνο 65.000 ατομα πρόλαβαν και διόρισαν!

Συμμορία

Μέσα στην δίνη της χρεωκοπίας, το κράτος ζει και την μανιώδη - καθεστωτική διοίκηση των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Είναι αυτοι που έχουν σαν μοναδική αποστολή την εξόντωση συνελληνων και την προνομιακη εξυπηρέτηση και προώθηση των εκλεκτών κομματικών οπαδών που δουλεύουν σε ΔΕΚΟ. Η σκληρή κομματικη έφοδο στο κράτος και η εν ψυχρώ καρατόμηση και απομάκρυνση όσων δεν έχουν κομματική ταυτοτητα . Έχουν τοποθέτηση σε ΔΕΚΟ συμβούλους που λειτουργουν πανω απο διευθυντές και προωθούν λίστες και εξυπηρετησεις. Ο υπόλοιπος κόσμος, φοβισμένος , απαθής και σιωπηλός παρακολουθεί με μοναδική σκέψη να σώσω το τομάρι μου. Τα συνδικάτα ανίσχυρα πλεον μένουν απλα θεατές. Οι υπηρεσίες υποβαθμιζονται και το έργο είναι απλα τα επιδόματα και αμοιβές .

Συριζάκιας

Μας ψηφίσατε (και θα μας ξαναψηφίσετε), για να σας προσλάβουμε. Το κάνουμε λοιπόν πράξη. Θα ξεκινήσουμε με 150.000 και πριν τις εκλογές θα χρειαστούμε άλλους 150.000. Για να μάθουν κάποιοι, με ποιο τρόπο ανατρέπονται τα γκάλοπ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Εαν ομως δηλωσει ο Μητσοτακης αμεσα και χωρις περιστροφες οτι ολοι οσοι διοριστουν χωρις αδιαβλητο διαγωνισμο απο τους Συριζανεληδες, θα απολυθουν την επομενη των Εκλογων και αν θα συμμετασχουν σε επομενο διαγωνισμο, θα εχουν αρνητικο μπονους μοριοδοτησης, θα δειτε τοτε, ορισμενοι, πως αποτρεπονται οι ανατροπες των προγνωστικων!

ΒΑΓ

ΕΤΣΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !!!!!!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Χειρότεροι απο τους χείριστους!..

...

Μην σκάτε, θα απολυθούν απο την επόμενη κυβέρνηση όσοι μπήκαν και μπουν χωρίς ΑΣΕΠ.

Jimmy

Θα κάψουν την Αθήνα οι αναρχικοί, αριστεροί αν γίνει κάτι τέτοιο και η τότε κυβέρνηση θα κάνει πίσω.

Κάρολος

Έχουν τεχνογνωσία οι πασόκοι.

Fotisp USA

Θα πρέπει να είσαι πολύ μικρός και δεν τα θυμάστε καλά, το ΑΣΕΠ ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ, γνωστός και ως νόμος Πεπονή!!!

Νικ

Εννοει τους Βαθυ-Πασοκους που τωρα λεγονται Συριζα..

Fotisp USA

Αυτά τα Άθεα σούργελα δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, με όσα άσχημα κατάλοιπα και αν άφησε στην χώρα!

Φούφουτος

...και στον χρόνο πάνω, άρχισαν οι πρώτες φωνές (από ΠΑΣΟΚ μεριά), να καταργηθεί ο νόμος Πεπονή. Αξέχαστα χρόνια!!!

Fotisp USA

Υπάρχει όμως ακόμα, 25 περίπου χρόνια και τα σούργελα του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να τον καταργήσουν!!!!

ΤΕΛΑΜΩΝ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΩ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ.

ΝΙΚ

Γιαυτό πρέπει να κοπούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους και ως ειναι φυσικό προηγούνται οι τεμπελοκομμουνιστές. Ηλίθια γερόντια πιστέψατε τον ψεύτο Αλέξη και τον ψηφίσατε, μαζι με εσάς πληρώνει όλοι η χώρα πλην κομμουνιστών.

@

Δεν τον ψήφισαν μόνο γερόντια πίστεψε με.Από πολλές "δεξαμενές" πήρε ψήφους αυτό το παρτάλι.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Μετα την ανικανοτητα και το μπαχαλο της διακυβερνησης του 40 αρη Τσιπρα, ολοι οι νεοι θα νιωθουν προσβεβλημενοι. γιατι ολος ο κοσμος βοα οτι απο τετοια μειρακια και νεανιες σαν το Τσιπρα, χιλιες φορες καλυτεροι οι γεροι!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras

Σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από το λεγόμενο «ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης» - Τσίπρας vs Γεννηματά που ζήτησε μετ΄ επιτάσεως άμεση προσφυγή στις κάλπες - «Λαγό του Τσίπρα» θεωρούν στη ΝΔ τον Καμμένο μετά την πρόταση για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 19

tsipras

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου ενόψει Γιούρογκρουπ. Ιδιαίτερα έντονη η δυσπιστία απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, που αναμένεται να υιοθετήσει σκληρή στάση στις Βρυξέλλες

antonaros

Με ανάρτησή του στο facebook ασκεί σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ για τις αναφορές του στη Βουλή και σημειώνει ότι οι παράγοντες που επεδίωκαν αναταραχή ξεπερνούσαν τις περιορισμένες δυνατότητες δράσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - «Άλλοι ήταν που πάτησαν το κουμπί» γράφει χαρακτηριστικά 

19
19552895

Η υπαίθρια γλυπτοθήκη είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα - Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε την σημασία της, καθώς αφορά έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους γλύπτες, τον Γιώργο Ζογγολόπουλο

1
ke_syriza_tsipras

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει τις πιο ακραία νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές, που συνοδεύονται από υπερσυντηρητικές και ακροδεξιού χαρακτήρα επιλογές» - «Η πλήρης προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στις νεοφιλελεύθερες, αντικοινωνικές πολιτικές είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη των σχέσεων και των δεσμών ανάμεσα στην σοσιαλδημοκρατία και τις κοινωνικές δυνάμεις που τη στήριζαν παραδοσιακά»

20
23dcbc61ad2b8eedaa0d1e8fc3558bd4

Ο επικεφαλής του ΕΚ συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί