Χριστοδουλίδης: Η «μπάλα» βρίσκεται στην τουρκική πλευρά

Χριστοδουλίδης: Η «μπάλα» βρίσκεται στην τουρκική πλευρά

Εμπλοκή στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση -  «Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη», υπογραμμίζει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Χριστοδουλίδης: Η «μπάλα» βρίσκεται στην τουρκική πλευρά
Η «μπάλα» βρίσκεται στο γήπεδο της τουρκικής πλευράς, δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως «αυτοί έχουν αρνηθεί να παραστούν στην αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση» Αναστασιάδη
-Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το
Κυπριακό.

Κλείσιμο
«Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

«Δυστυχώς η κ. Σπέχαρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο κ. Ακιντζί δεν θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση και ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη λύπη του για την εν λόγω εξέλιξη και την ίδια στιγμή επανέλαβε την ετοιμότητά του για συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου επί των θεμάτων όπου υπάρχουν διαφωνίες έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς επίσης και της κοινής διακήρυξης των δυο ηγετών του 2014», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
 
Η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ δήλωσε, μετά την πρωινή της συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, πως μετά τις διαβουλεύσεις της με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί θα έχει επικοινωνία με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

«Διαβουλεύτηκα χθες με τον κ. Ακιντζί και μόλις τώρα είχα διαβουλεύσεις με τον κ. Αναστασιάδη. Θα μιλήσω σύντομα με τον Ειδικό μας Σύμβουλο κ. `Ειντε και έτσι επί του παρόντος δεν έχω κάτι να πω», ανέφερε η κ. Σπέχαρ στους δημοσιογράφους εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης