Το μήνυμα Βούτση ότι ο Μουζάλας δεν θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση

Το μήνυμα Βούτση ότι ο Μουζάλας δεν θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση

Μετά την πλήρη του στήριξη στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού, ο Βούτσης αποκάλυψε ότι ο Μουζάλας έχει κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση τη Δευτέρα στη Βουλή

Το μήνυμα Βούτση ότι ο Μουζάλας δεν θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση
Ένα-ένα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να υπερασπιστούν τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»
. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Βουλής
, Νίκος Βούτσης, σχολίασε ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης είναι «επαρκείς» και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν υπό προθεσμία», θέλοντας να σταματήσει την φημολογία ότι ο κ. Μουζάλας παραμένει στο πόστο του μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Κλείσιμο

Το γεγονός ωστόσο ότι ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιμένει στην απομάκρυνση Μουζάλα ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών για το προσφυγικό πολλαπλασίασε τις φήμες ότι ο κ. Μουζάλας μετράει ώρες στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Με έναν έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ο πρόεδρος της Βουλής στηρίζει τον Γιάννη Μουζάλα και δηλώνει στην κοινή γνώμη ότι ο υπουργός αναπληρωτής Μετααστευτικής Πολιτικής είναι αμετακίνητος. Ποια ήταν η κίνηση του Νίκου Βούτση; Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των συζητήσεων για την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού και επισημαίνεται ότι ο κ. Μουζάλας, έχει προγραμματιστεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης δώδεκα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει ως θέμα: «Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση και έκθεση προόδου για την Ελλάδα».

Ως αρμόδιος να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση έχει δηλωθεί στο σχετικό έγγραφο, ο Γιάννης Μουζάλας. Μπορεί η κοινοποίηση του προγραμματισμού να φαίνεται φυσιολογική διαδικασία. Μπορεί και να αποδοθεί στον τρόπο λειτουργίας των δημοσιων υπαλλήλων. Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ διχάζονται για τον κ. Μουζάλα, και μόνο η κοινοποίηση του προγράμματος -άρα η σημείωση ότι ο προγραμματισμός δεν αλλάζει- είναι ένα έμμεσο, αλλά ισχυρό, σήμα από τον Νίκο Βούτση, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού ότι ο Γιάννης Μουζάλας δεν θα εκπαραθυρωθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης.



Πλήρης στήριξη Βούτση στον Μουζάλα
Νωρίτερα από τη γνωστοποίηση του προγράμματος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «επαρκείς», τις εξηγήσεις που έδωσε ο Γιάννης Μουζάλας, διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια περί παραίτησης, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει αποπομπή του υπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχουμε άλλου τύπου εξελίξεις. Κατ' εμέ οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα θέλει ίσως περισσότερες». «Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ένθεν κακείθεν και θα λυθεί το θέμα πιστεύω», συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης