Μαζικές παραιτήσεις: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Χουντής και άλλοι 52

Μαζικές παραιτήσεις: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Χουντής και άλλοι 52

Πρόκειται για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με αναφορές στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη - Κόμμα Τσίπρα γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Αψήφησε τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σκληρό μνημόνιο, λένε για τον Τσίπρα οι πρώην σύντροφοί του

Άλλο ένα κύμα μαζικής αποχώρησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Τετάρτη με 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής ενώ την επιστολή υπογράφουν σημαίνοντα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας όπως ο Κώστας Ήσυχος, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κ.α.

Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για εξελίξεις που θα γραφτούν με μελάνα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών χωρίς διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος.

«Ως μέλη της ΚΕ , δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό» αναφέρουν επίσης.

Η επιστολή που υπογράφουν έχει ως εξής:

Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ως μέλη της ΚΕ , δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Κολοβός Γιάννης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάρταλης Σωτήρης
Μαυρόπουλος Τάσος
Μπαδογιάννης Άκης
Μπελαντής Δημήτρης
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Τόλιος Γιάννης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Ελένη

ΣΧΟΛΙΑ (120)

Νίκος

Με αυτά που λεέι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εμπνεύσει πλέον ούτε τους άμεσους συνεργάτες του. Είναι σαν να ζητάει από τον λαό να μην τον ψηφήσει γιατί γνωρίζει ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι συνεργάτες του είναι σε θέση να κυβερνήσουν με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα τη χώρα.

kostas

πορτα ρεεεεεεεεεεεεεεε, κάνει ρεύμα.

τασος

Μετά τις εκλογές ο τσιπρας και τα υπόλοιπα λαμόγια συριζαίοι πρεπει να εξαφανιστούν από το προσωπο της γειτονιάς τους. Μαθαίνοθμε ότι τα ορνιθοτροφεία έχουν ξεπουλήσει και τα αυγά και τις κοπριές των πτηνών.

cho

μην ανησυχείται αγαπητέ. υπάρχουν επαρκή αποθέματα από κοπριές βοοειδών, ειδικά σχεδιασμένες για τον ψεκασμένο.

Έλλην

Άντε κομμουνιστικά υπολείμματα... κλάψτε που χάσατε τον εμφύλιο και πάλι πίσω στο 4%...

η Σαβουρα η Ιγγλεζη

Η σαβούρα η Ιγγλεζη δεν θα φύγει??

τσιριζα

ο τελευταιος να κλεισει την πορτα.....

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΑΕ. Στον ΤΣΙΠΡΟ-ΣΥΡΙΖΑ μένουν όλοι οι οσφυοκάμπες , ιούδες ,προδότες του ΛΑΟΥ. Ειπε ψέμματα ΠΑΝΤΟΥ .Διαστρέβλωσε το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του .Διαστρέβλωσε την εντολή που είχε . Εκανε το σκίζω το Μνημόνιο το χειρότερο Μνημόνιο που έχει γίνει ποτε.Αλλά πάνω απο όλα σκότωσε την ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ειπε στον Ελληνικό Λαό ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΟ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΗΡΘΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΔΕΞΙΟ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Η Ψυχή της Αριστεράς ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Μη πει κάποιος ότι δεν είχε καμμία άλλη επιλογή γιατί ήδη από τον Φεβρουάριο είχε συμφωνήσει σε παράταση του Μνημονίου και οδήγησε με σχέδιο κια πρόγραμμα τα πράγματα σε ένα τέτοιο αδιέξοδο που να αναγκάσει ανθρώπους με αριστερή στάση , κολλημένους στον τοίχο να ψηφίσουν κοψιμο μισθών και συντάξεων αλλιώς θα είχαμε ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ. Τελικά είναι αδιάφορο ποιος θα κερδίσει τις εκλογές . Η πραγματική μάχη θα δοθεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ , ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΘΕΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ.

andreas

Kοψε τα ναρκωτικα οταν εισαι μπροστα απο υπολογιστη. Ο Συριζα βγηκε πρωτο κομμα επειδη μεγαλη μαζα των πολιτων ηθελαν κατι διαφορετικο,οχι απαραιτητα να τα αλλαξει ολα,αυτα δεν γινονται ουτε ο μεσσιας να εισαι. Ισως το λαθος του Τσιπρα ηταν οτι εκανε το 4% να το παραπιστεψει το ολο εγχειρημα. Η αληθεια ειναι οτι το 4% χρησιμοποιησε ως Δουρειο ιππο τον Τσιπρα για να εφαρμοσει στην εξουσια τις αναχρονιτικες αποψεις του,απλα ο τσιπρας ως πρωθυπουργος πηρε δημοσκοπησεις στα χερια του,σφιγμομετρησε τον κοσμο και καταλαβε οτι δεν υπηρχε περιπτωση να παρει στο λαιμο του εναν λαο για ενα 4%...Γκε γκε??

Τραγικό

Σε λυπάμε φουκαρά νεο-γερμανοτσολια, νεο-δοσιλογε. Σκύψε κι αλλο.

kim

βαρκιζα ολε

@

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ, ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ!! ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΘΕΙ!!

George A.

Δεν μας είπε ο κ.Χουντής την έδρα στην ευρωβουλή θα την κρατήσει; και με ποιο κόμμα.

VA

Ε ρε κάτι... μετανάστες !!!

ΜΗ ΜΗ ΜΗ

ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ... ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ .... ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΗ Μ Η !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias220

«Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς» είπε χαρακτηριστικά - «Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news» - «Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία», τόνισε στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο  Νίκος Κοτζιάς

31