Αβραμόπουλος για μετανάστευση: Να χτυπήσουμε στη ρίζα της αυτή τη νέα εγκληματική βιομηχανία

Αβραμόπουλος για μετανάστευση: Να χτυπήσουμε στη ρίζα της αυτή τη νέα εγκληματική βιομηχανία

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν, μεταξύ άλλων, η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και ιδιαίτερα στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη απ' όπου και προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών

Αβραμόπουλος για μετανάστευση: Να χτυπήσουμε στη ρίζα της αυτή τη νέα εγκληματική βιομηχανία
Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη μεταναστευτική χρονιά ανέφερε σε ομιλία του στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στηρίζοντας και βοηθώντας τα κράτη μέλη, ιδιαιτέρως αυτά που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε πρόσφατα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένα κράτη μέλη και είναι πρόθυμη να το επαναλάβει εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Κλείσιμο
Επεσήμανε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει μέσω της Frontex στην προστασία των εξωτερικών συνόρων Ε.Ε., «όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και κατά μήκος των ελληνικών και βουλγαρικών συνόρων».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες, περίπου 7.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές, ελληνικές και λοιπές ευρωπαϊκές ακτές όπου στις περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης έχει εμπλακεί ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex.

Υπογράμμισε ότι «τα πρόσφατα επεισόδια στη Μεσόγειο, με χιλιάδες μετανάστες κυρίως από τη Λιβύη και την Τουρκία προς την Ιταλία και την Ελλάδα, μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με ουσιαστικό τρόπο με τρίτες χώρες». Γι' αυτό το λόγο πρόκειται να επισκεφθεί, όπως ανέφερε, χώρες όπως το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

«Η πολιτική που ακολουθούμε τώρα είναι πιο συνεκτική και ολιστική. Είναι η συνέχεια μιας συνεργασίας που ξεκίνησε πριν από 4 μήνες και που θα έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος Μαΐου την υιοθέτηση της νέας Ατζέντας που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε μια ποιο ολοκληρωμένη πολιτική που τα κράτη μέλη θα πρέπει να υιοθετήσουν και να είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή της.
 
Προχωράμε με γνώμονα την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα, τις ανθρωπιστικές αξίες αλλά και την πραγματικότητα, όπως αυτή που έχει να κάνει με μια ήπειρο που όλο και περισσότερο γερνάει και έχει ανάγκη όλους αυτούς που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και πρόοδό της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στο ανθρωπιστικό μας χρέος και βεβαίως να χτυπήσουμε στη ρίζα της αυτή τη νέα εγκληματική βιομηχανία που έχει στηθεί και είναι πολύ καλά οργανωμένη - σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα και από τα κράτη που καλούνται να την αντιμετωπίσουν - και αναφέρομαι στους διακινητές των ανθρώπινων ψυχών», κατέληξε. 


Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν, μεταξύ άλλων, η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και ιδιαίτερα στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη απ' όπου και προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης