Παραμένουν οι εκκρεμότητες μετά τη συνάντηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Ελλάδας και «58»

Παραμένουν οι εκκρεμότητες μετά τη συνάντηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Ελλάδας και «58»

«Αγκάθια» το βέτο στην επιλογή υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο και το πρόσωπο που θα εκπροσωπεί την «Ελιά»

Παραμένουν οι εκκρεμότητες μετά τη συνάντηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Ελλάδας και «58»
Με ανοιχτά ζητήματα ολοκληρώθηκε η τετράωρη συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με την Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, την Κίνηση των «58» και τις λοιπές Κινήσεις που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα της ελληνικής «Ελιάς». 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση από πλευράς ορισμένων εκπροσώπων των «58» επανήλθε το θέμα του βέτο στους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Κάποιοι από τους «58» επιθυμούν να έχει το δικαίωμα η κάθε πλευρά να απορρίπτει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που δεν είναι της αρεσκείας της. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους υπόλοιπους, ωστόσο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση την Τρίτη.

Κλείσιμο
Ένα ακόμα θέμα που έμεινε εκκρεμές είναι αυτό του εκπροσώπου της «Ελιάς». Οι «58» πρότειναν να υπάρξει μια προσωπικότητα κατά την προεκλογική περίοδο που θα εκπροσωπεί όλες τις πλευρές, ωστόσο επίσης αυτό απερρίφθη. Το ρόλο της εκπροσώπησης, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει μια ομάδα που θα οριστεί από όλους.

Επίσης συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή για την συνδιάσκεψη, καθώς και επιτροπή προεκλογικού αγώνα. Όλες οι πλευρές συναίνεσαν να συνταχθεί κώδικας δεοντολογίας που θα αφορά όσους θα συμμετέχουν στην «Ελιά».

Τέλος, την Τρίτη θα συζητηθεί ο τρόπος κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου καθώς και το όνομα της παράταξης. 

Μετά το τέλος της συνάντηςης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων της Kεντροαριστεράς, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα. 

Για θέματα τα οποία έμειναν εκκρεμή, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη με στόχο την κοινή συμμετοχή στην συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Μαρτίου στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης